Zdražování - inflace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3460
20.8.22 16:05
@Wani píše:
Za 4 eura ti prisel drahy 8o Za kolik bys ho chtela?

Na stravenku zadarmo, přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
20.8.22 16:06
@roba18 píše:
Moc ne. Prakticky nesnažíme. Olej max do salátu. Když něco musím osmažit tak na sádle (což bych neměla psát, protože zítra bude 1000,–/kg). Olivový olej máme vždy dlouho. Dříve stál řepkový olej 30 max 40,– ale to už bylo moc. Dnes když vidím za 50,– tak beru do zásoby :lol:

Aha, sadlo mame vlastne taky v lednici. :think: Ja si nedokazu predstavit, ze kvuli dvaceti korunam za rok, bych kupovala olej do zasoby. :lol: Ale ja mam vetsi zasoby jen v konzervach a testovinach. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
20.8.22 16:07
@roba18 píše:

Ja to fakt nechapu, vsak 4 euro za olivovy olej je krasna cena. Ti farmari a prodejci taky musi z neceho zit. Vsak sama taky nepracuje za minimalku, ma nekolik nemovitosti, tak 4 eura za kvalitni olej by melo byt v pohode. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
20.8.22 16:09
@Wani píše:
Aha, sadlo mame vlastne taky v lednici. :think: Ja si nedokazu predstavit, ze kvuli dvaceti korunam za rok, bych kupovala olej do zasoby. :lol: Ale ja mam vetsi zasoby jen v konzervach a testovinach. :lol:

Dělám to spíš z principu. Nebo prostě ze zvyku, vyrostla jsem v chudších poměrech a nerada platím víc než je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
20.8.22 16:11
@Wani píše:
Ja to fakt nechapu, vsak 4 euro za olivovy olej je krasna cena. Ti farmari a prodejci taky musi z neceho zit. Vsak sama taky nepracuje za minimalku, ma nekolik nemovitosti, tak 4 eura za kvalitni olej by melo byt v pohode. :nevim:

No to je právě ono, tady má každý 10 nemovitosti na pronájem, stovky akcií v ČEZu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
20.8.22 16:12
@roba18 píše:

Ne, proč. Jen jsem ho chvíli nekupovala, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
20.8.22 16:13
@Wani píše:
Ja to fakt nechapu, vsak 4 euro za olivovy olej je krasna cena. Ti farmari a prodejci taky musi z neceho zit. Vsak sama taky nepracuje za minimalku, ma nekolik nemovitosti, tak 4 eura za kvalitni olej by melo byt v pohode. :nevim:

Ježíš, klid. Před Covidem jsem ho kupovala vždy v Itálii za min. Pak jsem ho chvíli nekupovala. To je celý… Měla jsem zkreslenou představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
20.8.22 16:16
@jkra píše:
Ne, proč. Jen jsem ho chvíli nekupovala, to je celé.

To byla narážka na současný stav našeho sociálního systému. Nic nevšímej si toho. Taky nechodím moc často nakupovat. A když se občas do obchodu dostanu nestačím se divit. Nakupování mě nikdy nebavilo ale teď jsem při té otravě ještě neskutečně na*rana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18675
20.8.22 16:17
@Anonymní píše:
Tak on i na tom Rohlíku stojí rohlík 2,50 (z pekárny Brod). V Tescu nakupuju menší nákupy a pak položky, které jsou na Rohlíku absurdně drahé - typicky konzervovaná rajčata a fazole, které v Tescu koupím i bez slevy do 20.-/ks (před zdražením asi za 12,90), kdežto na Rohlíku mají jen značkové za cenu kolem 40,–/ksJá musela chvíli rozdýchávat cenu kyselých Znojmia okurek (v Tescu 77,90 za skleničku, na Rohlíku stojí cca stejně), Hellmanns tatarky (velké balení za stovku? To nedám, sorry. Holt budeme bez tatarky, beztak není zdravá), Activia jogurtového drinku (31,90 v Tescu i Rohlíku stojí stejně) a dnes Bzeneckého octa (roky ho kupuju za 8,90 a teď stojí dvacku?) - koupila jsem za 39,90 pět kilo nakládaček a zavařila je na zimu, já ty Znojmie prostě asi nerozdýchám 😂

Pro me je prave klikání nákupu zdlouhavé a pak ještě jít dokoupit co neměli? Fakt by se mi chtělo :lol: okurky neresim, mám od mamky, ale taky holt pak začnu zavarovat víc. Sice nejsem generace, která by to dělala bezne, ale zase se to naučim. Situace me donutí. @Wani Měsíc až dva podle toho co varim. Ani nemusím extra smazit, ale když děláš jidla s cibulovym základem, tak skoro denně das velkého panáka, to mas flasku na 20 použití. Omáčka na těstoviny, guláš, kuře na paprice, maso na houbách… pečené brambory v troubě opatlany s kořením a trochou oleje v mise, aby se na plechu nelepily, nalozit maso, vlastně osmahnuti jakéhokoliv masa… já zas nepoužívám sádlo a olivový olej mám jen do salátu tak flasku na dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18675
20.8.22 16:23
@roba18 píše:
Dělám to spíš z principu. Nebo prostě ze zvyku, vyrostla jsem v chudších poměrech a nerada platím víc než je potřeba.

Mám to stejne. Ikdyz nám to muže byt fuk jestli je chleba za 20 nebo 120, tak odmítám platit co nemusím. Rohlíky do mrazáku nenacpu aby to mělo smysl, ale zrovna ta tatarka. Brala jsem v Lidlu tu giga hellmans v akci 720 ml za 45,– holt i do zásoby rovnou dvě flašky. Až dojde a nebude lepší cena, tak se tatik spokojí s policankou nebo něčím jiným na co zrovna narazím. Ctyrletak už taky pochopil, ze nemůže mít denně tocenou zmrzlinu za 40, ale holt jen jednou týdne a zbylé dny nějakou z Lidlu, kde to má na spejli za třetinovou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
20.8.22 16:24
@hospodki píše:
Mám to stejne. Ikdyz nám to muže byt fuk jestli je chleba za 20 nebo 120, tak odmítám platit co nemusím. Rohlíky do mrazáku nenacpu aby to mělo smysl, ale zrovna ta tatarka. Brala jsem v Lidlu tu giga hellmans v akci 720 ml za 45,– holt i do zásoby rovnou dvě flašky. Až dojde a nebude lepší cena, tak se tatik spokojí s policankou nebo něčím jiným na co zrovna narazím. Ctyrletak už taky pochopil, ze nemůže mít denně tocenou zmrzlinu za 40, ale holt jen jednou týdne a zbylé dny nějakou z Lidlu, kde to má na spejli za třetinovou cenu.

Mám to naprosto stejně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3805
20.8.22 17:04
@Burj Chalifa píše:
Je to jen doklad jejich neschopnosti a bezradnosti. Místo příčiny řeší následky. A tím nejhorším způsobem.

Ano, pod to bych se podepsala. Záhy bude celý národ na nějaké sociální dávce. To pak již rovnou můžou zavést ten nepodmíněný příjem. Jen tím ještě dál roztáčí inflaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
20.8.22 17:17
@Da12 píše:
Ano, pod to bych se podepsala. Záhy bude celý národ na nějaké sociální dávce. To pak již rovnou můžou zavést ten nepodmíněný příjem. Jen tím ještě dál roztáčí inflaci.

Asi tak, tohle je snad horší, než kdyby tam byly ty oranžové zrůdy z ČSSD. Jestli si myslí, že národ spasí líní, neschopní flákači na dávkách, tak to jsou fakt vedle. Dávky zrušit! Podpořit rodiny slevou na dani. Změnit systém výpočtu dle příjmů, odpracovaných let a počet vychovaných dětí. A zároveň důchody krátit o vyplacené dávky v produktivním věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
20.8.22 19:20
@bublifucekk píše:
Topíme na 22,5, přes noc 19. Níž nemůžeme, jinak nám plesniví barák. Tak to jedině přes den srazit aspoň o stupeň.

To je přesně ono. Vláda radí snížit stupně vytápění. Ale to nelze u starých domů, které nemají vyřešenou ventilaci. Takže spíš by to chtělo motivovat lidi dotacemi na zateplení objektů a systémy řízeného větrání. Paušální snížení teploty může vést u spousty objektů k rozvoji plísní a chronických respiračních onemocnění. Vím, o čem mluvím. V takovém bytě jsem rok žila v podnájmu. Byla jsem pořád nemocná. Navíc jsem měla chronický dráždivý kašel, kterého jsem se zbavila až po přestěhování jinam. Fuj, to byl byt hrůzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
20.8.22 19:21
@Kelsey píše:
Muž si pravda teď v létě kupuje lahváče, že si dá večer, když sedíme venku na terase nebo grilujeme. Jak začne být chladněji. Zas si na pivo do dalšího léta nevzpomene. To je každý rok stejná písnička. Ale pořád v tom pivu za sezónu minimum.

My jsme doma začali pít už jen čistou vodu. Ta je za :* a dělá hezká těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný