Zdražování - inflace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
828
20.8.22 19:34
@MartinaIrena píše:
To je přesně ono. Vláda radí snížit stupně vytápění. Ale to nelze u starých domů, které nemají vyřešenou ventilaci. Takže spíš by to chtělo motivovat lidi dotacemi na zateplení objektů a systémy řízeného větrání. Paušální snížení teploty může vést u spousty objektů k rozvoji plísní a chronických respiračních onemocnění. Vím, o čem mluvím. V takovém bytě jsem rok žila v podnájmu. Byla jsem pořád nemocná. Navíc jsem měla chronický dráždivý kašel, kterého jsem se zbavila až po přestěhování jinam. Fuj, to byl byt hrůzy.

no my s plísní bojejume hodně :-/ máme i elektrické vysoušeče dva a jen díky tomu a topení jsme z 98% bez plísně. To bude opravdu „veselá“ zima. Zateplený máme strop a podlahu, zdi nemůžeme, to by ten barák totálně ucpalo. Neřešitelná situace. A tupci radí něco čemu vůbec nerozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
20.8.22 20:31
@Lucy75 píše:
Jj, dovču si taky vzít nenechám, jen se zas asi vrátíme k apartmánům s kuchyňkou místo all-in.. mně to neva, stejně přes poledne na pláži nevydržím a vařím ráda…
aktuálně mne mimo cen másla a oleje šokla včera cena AVIVÁŽÍ a šamponů, jakože běžný malý šampon slušnější značky v akci za 99 a Aviváž značky, na kterou jsme zvyklí bez akce 250!???
z cca 90? tak to je už ale jen legrace, ne?? tak jsem holt vzala jinou..
tohle podporovat nebudu.
Šampon na vlasy kupuju podstatně levněji! A aviváž nepoužívám vůbec, místo ní dávám ocet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
20.8.22 21:53
@bublifucekk píše:
no my s plísní bojejume hodně :-/ máme i elektrické vysoušeče dva a jen díky tomu a topení jsme z 98% bez plísně. To bude opravdu „veselá“ zima. Zateplený máme strop a podlahu, zdi nemůžeme, to by ten barák totálně ucpalo. Neřešitelná situace. A tupci radí něco čemu vůbec nerozumí.
:hug: Moje mám používala malý stolní odvlhčovač, taková bedýnka s vyměnitelnou náplní. Jinak chápu, že v takovém domě se prostě větrat musí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.8.22 23:45
@Zumpa píše:
Asi tak, tohle je snad horší, než kdyby tam byly ty oranžové zrůdy z ČSSD. Jestli si myslí, že národ spasí líní, neschopní flákači na dávkách, tak to jsou fakt vedle. Dávky zrušit! Podpořit rodiny slevou na dani. Změnit systém výpočtu dle příjmů, odpracovaných let a počet vychovaných dětí. A zároveň důchody krátit o vyplacené dávky v produktivním věku.

zrušit příspěvek za vychované dítě

1. ne každé dítě je vychované a dobře postavené do života, co rodiče mladistvých vrahů, zlodějů, feťáků, flákačů - tak za co platit výchovné???
  2. jisté skupiny rodí jen další do společnosti nezařaditelnou skupinu nevzdělaných a nepracovitých
  3. děti vychovávají v rodině též otcové
  4. slušně vychované dítě nenechá své rodiče na holičkách
  5. stát na to nemá a mít nebude. Další zbytečný mandatorní výdaj, v době, kdy jsme v rozpočtově…víte kde. Mandatorní výdaje se mají naopak dlouhodobě snižovat. Stanjura mlčí.
  6. Jurečku s jeho venezuelskými nápady izolovat nebo zbavit svéprávnosti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
21.8.22 10:04
@Burj Chalifa píše:
zrušit příspěvek za vychované dítě
  1. ne každé dítě je vychované a dobře postavené do života, co rodiče mladistvých vrahů, zlodějů, feťáků, flákačů - tak za co platit výchovné???
  2. jisté skupiny rodí jen další do společnosti nezařaditelnou skupinu nevzdělaných a nepracovitých
  3. děti vychovávají v rodině též otcové
  4. slušně vychované dítě nenechá své rodiče na holičkách
  5. stát na to nemá a mít nebude. Další zbytečný mandatorní výdaj, v době, kdy jsme v rozpočtově…víte kde. Mandatorní výdaje se mají naopak dlouhodobě snižovat. Stanjura mlčí.
  6. Jurečku s jeho venezuelskými nápady izolovat nebo zbavit svéprávnosti

Přečti si prosím znovu můj příspěvek - body 1 a 2 řeší můj návrh na krácení důchodů za dávky poskytnuté v produktivním věku. Navíc důchod by byl počítán podle odvodů. Tzn tihle by nedostali nic.
Krom toho ono „výchovné“ by se krátilo rozvedeným či nesezdaným párům.
Já jsem otce nikde nezmiňoval, tzn těm by se důchod počítal stejně jako matkám. Tzn včetně výhod za vychované děti.
Stát by na to měl. Když vidím, jak se krade přes dotace a veřejné zakázky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
21.8.22 16:13
@Alverita píše: Šampon na vlasy kupuju podstatně levněji! A aviváž nepoužívám vůbec, místo ní dávám ocet.

už nějakou dobu nekupuju šampon v drogerii a nevím ani, jak dlouho vydrží - kupuju z e-shopu keratinový s arganovým olejem, litr vychází na cca 320 korun a vydrží mi asi 10 měsíců. Oproti loňsku podražil asi o 30 Kč za litr, nepřijde mi to tak hrozné. A zpravidla beru v akci 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.8.22 16:28
@MartinaIrena píše:
My jsme doma začali pít už jen čistou vodu. Ta je za :* a dělá hezká těla.

Rodina pije se sirupem vodu. Já si mačkám citron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.8.22 18:18
@jkra píše:
Olivový jsem koupila za 4€ litr ve Slovinsku v červnu a přišel mi už drahy. Strašné, kolik stojí tady.

4€ za litr?? 8o to je ten humus z pokrutin, ne? Za to nikde kvalitní olol nekoupíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56136
21.8.22 18:55
@neila píše:
4€ za litr?? 8o to je ten humus z pokrutin, ne? Za to nikde kvalitní olol nekoupíš.

Ne není. Normální extra virgin. Já ho dlouho nekupovala, ztratila jsem pojem o ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
25.8.22 18:36

My jsme upustili od televize / kulisy a velká tv se bude fakt zapínat jen když bude na co koukat.
Notebook bude též zapnutý pouze na filmy, max nějakou tu hru. Jinak budou sloužit mobilní telefony. Tam je úspora největší.
Myčka pokud možno na eko, pračka plná..a celkově si dávat pozor.
Naštěstí bydlíme v paneláku, cenu jsme nikdy neměli zastropovanou a tak to není až zas tak extrémní. Určitě bych nechtěla přijít o dovolenou. Páč to je fakt oddech, relax a zážitky. Na kavárny, restaurace a kina nikdo znás tak není..jen v rámci nějakého výletu si jídlo venku dáme.
A strava… Tak tam je to horší, ale přestávám kupovat blbosti a vařím plnohodnotně ( ještě i co zahrada dá).. takové to maso jako kachna, hovězí u nás pravidelně taky není. Tak snad to nebude tak krutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
25.8.22 18:53

@KahlanAmnel taky je dobrý co jde, nenechat běžet na stand-by, ale prostě vypnout.
Halíře dělají taliře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65398
25.8.22 19:18

@Zumpa to bys mohl
Před 3 dny jsem kupovala v Polsku a necelou 50 stal olej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
25.8.22 19:23

@Stevia jo to jo, už jsem prolezla byt zda nějaká zbytečnost není v zásuvce..
Jen uvažuji nad novou ledničkou. Tu máme 5 let starou, ale už hůř těsní. Zase kvůli pár stovkám platit 15000,– za (B-C )
Fakt jinak nevím jak ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
26.8.22 14:15

Bydlím ve zděné starší bytovce o 12 bytech. Já ve 3+1, 82m2, krásný leč provozně drahý byt. Dům má fasádu zateplenou jen částečně, polovina obyvatel jsou důchodci. Moje měsíční inkaso el., plyn na vaření a ohřev vody a dálkové teplo a splátka úvěru za fasádu dělá 12.000 měsíčně. Největší položka je teplo 6.200 a od října další zdražení o desítky procent. Bude to masakr. Ve vlastním bytě za 15.000, chudáci naši důchodci, ani já si pískat nebudu coby samoživitelka. No a teď k věci: pořád se komunikuje, snižte teplotu ve svých bytech. Snížím, ok, ale co když sousedi ne? (starým lidem je pořád zima). A jak dopadne v SVJ ten kdo šetří? Zaplatí za úsporu i s chlupama, protože jako „šetřílek“ bude potrestaný vyšší sazbou za otop. Domyslel někdo toto? Jak přinutit lidí v SVJ k solidaritě, aby šetřili všichni? Nevím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
26.8.22 14:40

@Veveří a vy jedete teplo na celý barák?
My bydlíme v paneláku ale máme,, svoje odečty,, takže každý byt si může protopit kolik chce, jedeme si každý za svý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný