Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No co bych dělala, budu chodit pěšky, přestanu kupovat balené vody, budu si vařit obědy doma a nosit krabičky, přestanu topit, vypnu vše na elektřinu co nepotřebuji, nejdůležitější spotřebič je pro mě stejně pračka, prostě bez čistého oblečení nepřežiju. Přikrývat se budu 5 dekami a budu nosit troje ponožky a hlavně čepici at mi není zima na hlavu. ![]()
@dreamis píše:
No co bych dělala, budu chodit pěšky, přestanu kupovat balené vody, budu si vařit obědy doma a nosit krabičky, přestanu topit, vypnu vše na elektřinu co nepotřebuji, nejdůležitější spotřebič je pro mě stejně pračka, prostě bez čistého oblečení nepřežiju. Přikrývat se budu 5 dekami a budu nosit troje ponožky a hlavně čepici at mi není zima na hlavu.
Jo taky jsem uklidila vše co není zásadní.
Jen tedy ta myčka…
se mi nechce zas mýt růčo.
Přemýšlím, jak synovi omezit herní PC, které žere snad tak 200 W a jede a jede… Nějakou energo krizi má v paži. Normálně mu vyrvu kabel ze zdi, je na tom hodiny a s pubošem se nedomluvím ![]()
@Veveří píše:
Přemýšlím, jak synovi omezit herní PC, které žere snad tak 200 W a jede a jede… Nějakou energo krizi má v paži. Normálně mu vyrvu kabel ze zdi, je na tom hodiny a s pubošem se nedomluvím
Tak to bohužel neporadím.. u nás naštěstí herní PC není, jen notebook. A puberťák syn není… naštěstí frčí u něj hry na mobilu.
Kolik mu je?
@Veveří píše:
Přemýšlím, jak synovi omezit herní PC, které žere snad tak 200 W a jede a jede… Nějakou energo krizi má v paži. Normálně mu vyrvu kabel ze zdi, je na tom hodiny a s pubošem se nedomluvím
Tak tohle je snad věci nějaké finanční výchovy. Sedni si s ním, předlož, jak se věci mají a buď pochopí a nebo může na brigádu.
@Veveří píše:
Tak snad rozhoduje ten kdo platí ne?
@KahlanAmnel píše:
Tak to bohužel neporadím.. u nás naštěstí herní PC není, jen notebook. A puberťák syn není… naštěstí frčí u něj hry na mobilu.
Kolik mu je?
Krásných 14 let, takže ultra hard core puberta.
@aiwwa píše:
Tak snad rozhoduje ten kdo platí ne?
Nakonec ho vždycky přeperu, ale je to o nervy. Kdo má doma puboše, chápe.
@Veveří píše:
Nakonec ho vždycky přeperu, ale je to o nervy. Kdo má doma puboše, chápe.
Já bych Ti poradila. Klukovi ten jeho shořel a je po problému. Normálně mu vyhořel mother board, či jak se to jmenuje. Nový nebude, tvrdé odmítám a říkám, že ne.
@roba18 píše:
Tak tohle je snad věci nějaké finanční výchovy. Sedni si s ním, předlož, jak se věci mají a buď pochopí a nebo může na brigádu.
Jasně, včera jsem už vypěnila a učila ho počítat příkon a spotřebu, aby mu to docvaklo. Jenže jak je v zápalu hry, tak je to peklo. Hraje se spolužáky, takže musím hledat kompromis, aby nebyl za třídního outsidera. Včera jsem mu natáhla kuchyňskou minutku a jak zazvonila, vytáhla jsem WiFi ze zdi. Ale měl čas si to uložit, popřát spolužákům dobrou noc…a přežil, no ![]()
@Veveří píše:
Jasně, včera jsem už vypěnila a učila ho počítat příkon a spotřebu, aby mu to docvaklo. Jenže jak je v zápalu hry, tak je to peklo. Hraje se spolužáky, takže musím hledat kompromis, aby nebyl za třídního outsidera. Včera jsem mu natáhla kuchyňskou minutku a jak zazvonila, vytáhla jsem WiFi ze zdi. Ale měl čas si to uložit, popřát spolužákům dobrou noc…a přežil, no
Nemůžeš to zkusit argumenty, že nezbyde na jeho kapesné, zábavu, na čem mu záleží?
@Veveří škoda že asi nejde změnit na notebook… Ten má narozdíl od PC fakt nízký příjem. Stolní PC jsem zrušila před lety.
@jkra píše:
Já bych Ti poradila. Klukovi ten jeho shořel a je po problému. Normálně mu vyhořel mother board, či jak se to jmenuje. Nový nebude, tvrdé odmítám a říkám, že ne.
Tak to je zas opačný extrém ne? Chudák kluk.