Zdražování - inflace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
965
27.8.22 18:11

No co bych dělala, budu chodit pěšky, přestanu kupovat balené vody, budu si vařit obědy doma a nosit krabičky, přestanu topit, vypnu vše na elektřinu co nepotřebuji, nejdůležitější spotřebič je pro mě stejně pračka, prostě bez čistého oblečení nepřežiju. Přikrývat se budu 5 dekami a budu nosit troje ponožky a hlavně čepici at mi není zima na hlavu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
27.8.22 18:12

@Veveří udělají další Milostivé léto a pojede se dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.8.22 18:41

@mado to už snad zase je? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.8.22 18:43
@dreamis píše:
No co bych dělala, budu chodit pěšky, přestanu kupovat balené vody, budu si vařit obědy doma a nosit krabičky, přestanu topit, vypnu vše na elektřinu co nepotřebuji, nejdůležitější spotřebič je pro mě stejně pračka, prostě bez čistého oblečení nepřežiju. Přikrývat se budu 5 dekami a budu nosit troje ponožky a hlavně čepici at mi není zima na hlavu. :pankac:

Jo taky jsem uklidila vše co není zásadní.
Jen tedy ta myčka… 8o se mi nechce zas mýt růčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
27.8.22 19:02

Přemýšlím, jak synovi omezit herní PC, které žere snad tak 200 W a jede a jede… Nějakou energo krizi má v paži. Normálně mu vyrvu kabel ze zdi, je na tom hodiny a s pubošem se nedomluvím :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.8.22 19:22
@Veveří píše:
Přemýšlím, jak synovi omezit herní PC, které žere snad tak 200 W a jede a jede… Nějakou energo krizi má v paži. Normálně mu vyrvu kabel ze zdi, je na tom hodiny a s pubošem se nedomluvím :pocitac:

Tak to bohužel neporadím.. u nás naštěstí herní PC není, jen notebook. A puberťák syn není… naštěstí frčí u něj hry na mobilu.
Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
27.8.22 19:29
@Veveří píše:
Přemýšlím, jak synovi omezit herní PC, které žere snad tak 200 W a jede a jede… Nějakou energo krizi má v paži. Normálně mu vyrvu kabel ze zdi, je na tom hodiny a s pubošem se nedomluvím :pocitac:

Tak tohle je snad věci nějaké finanční výchovy. Sedni si s ním, předlož, jak se věci mají a buď pochopí a nebo může na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116254
27.8.22 19:34
@Veveří píše:

Tak snad rozhoduje ten kdo platí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
27.8.22 19:47
@KahlanAmnel píše:
Tak to bohužel neporadím.. u nás naštěstí herní PC není, jen notebook. A puberťák syn není… naštěstí frčí u něj hry na mobilu.
Kolik mu je?

Krásných 14 let, takže ultra hard core puberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
27.8.22 19:49
@aiwwa píše:
Tak snad rozhoduje ten kdo platí ne?

Nakonec ho vždycky přeperu, ale je to o nervy. Kdo má doma puboše, chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56149
27.8.22 19:51
:P
@Veveří píše:
Nakonec ho vždycky přeperu, ale je to o nervy. Kdo má doma puboše, chápe.

Já bych Ti poradila. Klukovi ten jeho shořel a je po problému. Normálně mu vyhořel mother board, či jak se to jmenuje. Nový nebude, tvrdé odmítám a říkám, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
27.8.22 19:56
@roba18 píše:
Tak tohle je snad věci nějaké finanční výchovy. Sedni si s ním, předlož, jak se věci mají a buď pochopí a nebo může na brigádu.

Jasně, včera jsem už vypěnila a učila ho počítat příkon a spotřebu, aby mu to docvaklo. Jenže jak je v zápalu hry, tak je to peklo. Hraje se spolužáky, takže musím hledat kompromis, aby nebyl za třídního outsidera. Včera jsem mu natáhla kuchyňskou minutku a jak zazvonila, vytáhla jsem WiFi ze zdi. Ale měl čas si to uložit, popřát spolužákům dobrou noc…a přežil, no :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56149
27.8.22 19:58
@Veveří píše:
Jasně, včera jsem už vypěnila a učila ho počítat příkon a spotřebu, aby mu to docvaklo. Jenže jak je v zápalu hry, tak je to peklo. Hraje se spolužáky, takže musím hledat kompromis, aby nebyl za třídního outsidera. Včera jsem mu natáhla kuchyňskou minutku a jak zazvonila, vytáhla jsem WiFi ze zdi. Ale měl čas si to uložit, popřát spolužákům dobrou noc…a přežil, no :zed:

Nemůžeš to zkusit argumenty, že nezbyde na jeho kapesné, zábavu, na čem mu záleží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.8.22 20:01

@Veveří škoda že asi nejde změnit na notebook… Ten má narozdíl od PC fakt nízký příjem. Stolní PC jsem zrušila před lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116254
27.8.22 20:02
@jkra píše: :P
Já bych Ti poradila. Klukovi ten jeho shořel a je po problému. Normálně mu vyhořel mother board, či jak se to jmenuje. Nový nebude, tvrdé odmítám a říkám, že ne.

Tak to je zas opačný extrém ne? Chudák kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný