Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Borrealis píše:
ne, nedělám…opravdu neale trochu stále ještě doufám že vláda něco udělá
ne kvůli mě, kvůli ekonomice, firmám, lidem…
Taky doufám, že něco udělají, jinak jsou Češi v háji 🙏
@Veveří píše:
No, právě, pokud někde máte vypnuté radiátory, znamená to jediné - necháváte se vytápět sousedy. A pravděpodobně to pak i zaplatíte. Bohužel blíží se doba, kdy i teplárnám na plyn dojdou fixace. A pak to bude jako u nás - rovnýma nohama na spotovou burzu za ty šílené ceny, protože už jim cenu nikdo nezafixuje. V roce 2021 jsem měla zálohy na teplo 1500 Kč - ještě mi vždycky vraceli. V lednu 2022 už to bylo 3600, v červnu to skočili na 6200a v říjnu očekávám skok na 9600. To je jízda, co?A to opravdu topím na 20 stupňů. Jsem z toho znechucená.
Tak to je síla… Skoro si říkám, že to je divný, zatím nikdo nic, teplo máme stále stejný od roku 2017. Tak čekám zda teď na podzim se teplárenská ozve ![]()
Eon ten už tenhle rok dal vědět 2×, ostatní zatím nic.
Páč provoz výtahu taky vyletí.
@KahlanAmnel píše:
Tak to je síla… Skoro si říkám, že to je divný, zatím nikdo nic, teplo máme stále stejný od roku 2017. Tak čekám zda teď na podzim se teplárenská ozve
Eon ten už tenhle rok dal vědět 2×, ostatní zatím nic.
Páč provoz výtahu taky vyletí.
Asi mají fixovanou cenu - možná by stálo za to zjistit, kdy vaší teplárně (pokud je ovšem na plyn) končí fixace. Držím ti palce, ať vám cenu udrží co nejdýl, ať nedopadnete jako my.
@Veveří píše:
Asi mají fixovanou cenu - možná by stálo za to zjistit, kdy vaší teplárně (pokud je ovšem na plyn) končí fixace. Držím ti palce, ať vám cenu udrží co nejdýl, ať nedopadnete jako my.
Ted jsem se koukala na ceník, stále je v normě.. zdražení o 150 Kč na měsíc..zatím nic drastického.
O fixaci jsem nic nečetla, pravda je že napojení máme na Temelín.
Příspěvek upraven 26.08.22 v 18:23
@Borrealis pan Fiala jen slibuje, kdo je volil, má co chtěl.. Nic dobrého si myslím nás nečeká. Dobře už bylo, dobře už nebude. Půjdu k volbám. Pojďte taky.
@pocker píše:
@Borrealis pan Fiala jen slibuje, kdo je volil, má co chtěl.. Nic dobrého si myslím nás nečeká. Dobře už bylo, dobře už nebude. Půjdu k volbám. Pojďte taky.
Nechci nic říkat, ale co tím dosáhnete.
Babiše? Ten měl za vlády zavetovat jakoukoliv energii… Výstavba jaderného bloku, výstavba bioplynek… Možná nebýt jeho sympatie k Rusku, možná jsme mohli mít vlastní zdroje.
@pocker píše:
Čas je naštěstí milosrdný a perfektně promazává paměť. Garantuju vám, že do pěti let po Ukrajině nikdo ani nevzdechne a zůstane max. hořká pachuť v ústech po našich vyluxovaných účtech. Válka skončí dohodou a rozhodnou ji mrazy. Evropa bude chtě nechtě muset vyjednávat s Putinem, protože bude na huntě. Začne se psát o tom, že Zelensky nás oklamal a že jsme byli i s NATO uvedeni v omyl. Nesměle, pomalu, s „krajním odporem“ se rozjede byznys s Ruskem, protože obchod je obchod. Ukrajina bude muset přijmout ústupky a částečnou kontrolu Ruska. Nikdy nevstoupí do NATO a bude dál sloužit jako nárazník mezi východem a západem. Po Fialovi samozřejmě neštěkne ani pes, naopak bude mu mnohé vyčítáno. Už podzimní volby budou pro něj fiasko a to bude jen začátek konce této vlády. Omlouvám se za out of topic, ale měla jsem zrovna „vidění“ ![]()
PS: jo, a zase zbohatnem ![]()
@Veveří píše:Čas je naštěstí milosrdný a perfektně promazává paměť. Garantuju vám, že do pěti let po Ukrajině nikdo ani nevzdechne a zůstane max. hořká pachuť v ústech po našich vyluxovaných účtech. Válka skončí dohodou a rozhodnou ji mrazy. Evropa bude chtě nechtě muset vyjednávat s Putinem, protože bude na huntě. Začne se psát o tom, že Zelensky nás oklamal a že jsme byli i s NATO uvedeni v omyl. Nesměle, pomalu, s „krajním odporem“ se rozjede byznys s Ruskem, protože obchod je obchod. Ukrajina bude muset přijmout ústupky a částečnou kontrolu Ruska. Nikdy nevstoupí do NATO a bude dál sloužit jako nárazník mezi východem a západem. Po Fialovi samozřejmě neštěkne ani pes, naopak bude mu mnohé vyčítáno. Už podzimní volby budou pro něj fiasko a to bude jen začátek konce této vlády. Omlouvám se za out of topic, ale měla jsem zrovna „vidění“
PS: jo, a zase zbohatnem
Díky. Budu si pamatovat.
@KahlanAmnel píše:
@Veveří a vy jedete teplo na celý barák?
My bydlíme v paneláku ale máme,, svoje odečty,, takže každý byt si může protopit kolik chce, jedeme si každý za svý.
To bych se divila. Myslím že od vyhlášky z roku 2014 činí spotřební složka jen 20% z částky na topení.
@Borrealis píše:
@Veveří
nás čekají zálohy od 30 do 40 tisícjako jo, je to fprd–eli
To je děs. Dosud jste to měli jak?
@edding400 píše:
To bych se divila. Myslím že od vyhlášky z roku 2014 činí spotřební složka jen 20% z částky na topení.
Však jsem potom psala, že ne, že je to jinak.
@Borrealis píše:
@Veveří
nás čekají zálohy od 30 do 40 tisícjako jo, je to fprd–eli
My stihli ještě na začátku srpna zafixovat plyn. Teď bychom platili o 25%vic.
Vláda se měla probrat dřív, škody, že Blažek a.Kuba.mebili na poplach aspoň už v červenci.
@edding400 píše:
My stihli ještě na začátku srpna zafixovat plyn. Teď bychom platili o 25%vic.
Vláda se měla probrat dřív, škody, že Blažek a.Kuba.mebili na poplach aspoň už v červenci.
Bude to velký průšvih a taky si myslím, že řešení přijde až s křížkem po funusu. Známá dělá v občanské poradně, už od jara tam přichází střední třída, která tam nikdy předtím nechodila, protože se připravuje na platební neschopnost s předstihem. Největší nápor na lidi bude u nás prý v květnu 2023.
@Veveří píše:
Bude to velký průšvih a taky si myslím, že řešení přijde až s křížkem po funusu. Známá dělá v občanské poradně, už od jara tam přichází střední třída, která tam nikdy předtím nechodila, protože se připravuje na platební neschopnost s předstihem. Největší nápor na lidi bude u nás prý v květnu 2023.
Ano, legrace bude až po ročním vyúčtování. Ono si totiž snad 95% lidí neumí vůbec spočítat, kolik energie stojí.
@Zumpa píše:
Ano, legrace bude až po ročním vyúčtování. Ono si totiž snad 95% lidí neumí vůbec spočítat, kolik energie stojí.
Kolik procent českých domácností má k dispozici 100.000 - 150.000 cash? Pro spoustu domácností se jedná o šílenou sumu. Myslím, že si to nikdo z nás neumí představit, co nás čeká příští rok. Všichni (i já) podvědomě věříme, že to za nás NĚKDO NĚJAK vyřeší. Vláda se bohužel vybodla na VČASNOU pomoc (cokoliv z toho, co navrhoval Kuba za hejtmany), spousty domácností spadnou do exekucí a bude to vláda, která bude muset vymyslet nějaký insolvenční systém, protože je jasné, že tak vysoké procento lidí nemůže skončit na chodníku. A bude to 100× dražší než by byl včasný zásah.