Zdražování - inflace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56149
9.8.22 07:49
@Borrealis píše:
vláda zatím nedělá nic

nějak si mi nechce věřit, že FAKT NIC neudělá, nicméně…už jsem nalomena :think:

no, tak pak vláda padne, předčasné volby projede a budem tam kde jsme byli, radost z toho nemám, nicméně…všechny evropské státy něco dělají, výjimkou jsou snad jen Španělsko, Itálie a ČR

no nevim, nevim, jestli jim je fakt milejší bankrot ekonomiky a tištění peněz na dávky, než něco prostě s energiemi udělat…já nevím

možnosti má, má jich několik

Jo, tohle fakt nedělají dobře, zlomí jim to vaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
9.8.22 09:16

Vláda současnou situaci řeší tím, že nabádá lidi aby si šli podat žádosti na ÚP a posílají nesmyslný jednorázový příspěvky na děti a tváří se, že je úplně normální pobírat dávky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
9.8.22 09:19
@baracudas píše:
Vláda současnou situaci řeší tím, že nabádá lidi aby si šli podat žádosti na ÚP a posílají nesmyslný jednorázový příspěvky na děti a tváří se, že je úplně normální pobírat dávky 8o

Souhlasím. Dnes a denně na mě vyskakuje reklama na různé státní příspěvky. Normální mi to tedy opravdu nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.8.22 09:42

U nás to až tolik neřešíme (nákupy a tak..) ale spíš se musíme dvakrát rozmyslet, jestli půjedem někam na večeři, do kina a tak.. spíše tyhle aktivity teď uplně vynecháváme a v zimě to bude horší, když se nebude dát trávit tolik času venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.8.22 10:06
@lindoora píše:
U nás to až tolik neřešíme (nákupy a tak..) ale spíš se musíme dvakrát rozmyslet, jestli půjedem někam na večeři, do kina a tak.. spíše tyhle aktivity teď uplně vynecháváme a v zimě to bude horší, když se nebude dát trávit tolik času venku.

Budeme sedět doma a hrát deskové hry. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.8.22 12:31
@Alverita píše:
Budeme sedět doma a hrát deskové hry. ;)

To je dobře. Má to své kouzlo. Jedna nebo dvě partičky nikomu po večeři neuškodí. Nebo začnou číst i lidé, kteří nečtou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
9.8.22 20:52
@Kriss Tina píše:
Ty rady jsou největší sranda no :D já koukala na rady na slovenské televizi a mimo jiné tam radí, že se ušetří energie, když lidi budou péct v zavřené troubě :mrgreen: to by mě fakt nenapadlo no :mrgreen:

A nebolo to skôr že nechávať rúru zatvorenú a neotvarať zbytočné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.8.22 21:31

My to zatím nijak neřešíme. Když by nepříznivá situace nastala, tak začnu zase i já vydělávat normální peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.22 21:24

Já se tady bojím hodně. Čeká nás stěhování do jiného bytu, kde je plynový kotel a být má přes 100m2. Bojím se záloh na plyn a elektřinu.

• Citovat
  • Upravit
36504
10.8.22 21:34
@baracudas píše:
Vláda současnou situaci řeší tím, že nabádá lidi aby si šli podat žádosti na ÚP a posílají nesmyslný jednorázový příspěvky na děti a tváří se, že je úplně normální pobírat dávky 8o

Je to jen doklad jejich neschopnosti a bezradnosti. Místo příčiny řeší následky. A tím nejhorším způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
10.8.22 22:02
@Anonymní píše:
Já se tady bojím hodně. Čeká nás stěhování do jiného bytu, kde je plynový kotel a být má přes 100m2. Bojím se záloh na plyn a elektřinu.

Tak se nestehujte nebo najděte jiný byt. Sleduji poslední dobou, že se na nemovitostnim trhu objevují často velké nemovitosti s plynovým vytápěním… Proč asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 09:13

My zatím šetřit nemusíme, holt bychom měsíčně ušetřili míň, ale když mi skokově narostly náklady na jídlo a drogerii z 8.000,– (pro dva) na nějakých 17.000 (pro tři), očištěno o dítě, které přibylo, na cca 14.500,–, malinko mne to dožírá, tolik peněz vysloveně prohnat haj_zlem.

Dotlačím muže, aby koupil těsnění na vstupní dveře a budem důsledně zašupovat dveře mezi chodbou a obývákem (už jsme to zkoušeli a rozdíl v teplotě na chodbě a v obýváku byl citelný). Naučím se větrat efektivně a ne furt otvírat okna na větračku. Muž si loni pohrál s termostatem (jsme tu v nájmu a neuměli jsme s tím pořádně zacházet) a při stejné teplotě nám spotřeba (topíme plynem) klesla o třetinu, nevím jak je to možný. Zkusíme topit na míň. Pracujeme oba z domova a pod 21 mi u PC mrznou prsty. Budu holt pít víc teplého čaje a ložnice určitě snížení teploty snese. Háčkuju si na zimu přehoz na postel z merino vlny a připadám si, že hrozně šetřím. Nechtějte vědět, kolik stojí příze Merino Royale na přehoz přes manželskou postel 😀

Narůstá mi seznam položek, které koupím buď v akci, nebo vůbec (kapsle na praní, do myčky, desinfekce na prádlo, kyselé okurky, tatarka, jogurtový drink…), pochutiny mužovi jen když si vysloveně napíše. Budu důsledněji využívat kupónky v Tescu. Zvažuji více nakupovat v Tescu a méně přes Rohlík, ale do Tesca musím autem, sorry, nejsem soumar, a ten ztraceny čas taky něco stojí…

Pro mne velmi bolavé omezení: kafíčka v místní kavárně. Je to komunitní záležitost, scházím se tu s celou čtvrtí a už jsem tak získala dost pracovních zakázek. Musím hodně promyslet, jak o toto zároveň nepřijít, nejspíš přejdu z filtru (65) na espresso (45) a naučím se ho srkat pomalu 😀

Dovolenou si vzít nenechám. Je to jediný týden v roce, kdy fakt vypnu mobil a nepracuju, musím odjet, jinak bych toho nedosáhla. Jezdíme na „levné” dovolené, žádné Bali, než se narodil mrňous, jezdili jsme za 5.000 na osobu na treky, teď kolem 20.000 za týdenní pronájem chatky přes AirBnB někde u jezera. Příští rok budu chtít po pěti letech moře a přes to vlak nejede.

• Citovat
  • Upravit
24891
20.8.22 09:50

Jj, dovču si taky vzít nenechám, jen se zas asi vrátíme k apartmánům s kuchyňkou místo all-in.. mně to neva, stejně přes poledne na pláži nevydržím a vařím ráda…
aktuálně mne mimo cen másla a oleje šokla včera cena AVIVÁŽÍ a šamponů, jakože běžný malý šampon slušnější značky v akci za 99 a Aviváž značky, na kterou jsme zvyklí bez akce 250!???
z cca 90? tak to je už ale jen legrace, ne?? tak jsem holt vzala jinou..
tohle podporovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
20.8.22 09:51
@Anonymní píše:
My zatím šetřit nemusíme, holt bychom měsíčně ušetřili míň, ale když mi skokově narostly náklady na jídlo a drogerii z 8.000,– (pro dva) na nějakých 17.000 (pro tři), očištěno o dítě, které přibylo, na cca 14.500,–, malinko mne to dožírá, tolik peněz vysloveně prohnat haj_zlem.

Dotlačím muže, aby koupil těsnění na vstupní dveře a budem důsledně zašupovat dveře mezi chodbou a obývákem (už jsme to zkoušeli a rozdíl v teplotě na chodbě a v obýváku byl citelný). Naučím se větrat efektivně a ne furt otvírat okna na větračku. Muž si loni pohrál s termostatem (jsme tu v nájmu a neuměli jsme s tím pořádně zacházet) a při stejné teplotě nám spotřeba (topíme plynem) klesla o třetinu, nevím jak je to možný. Zkusíme topit na míň. Pracujeme oba z domova a pod 21 mi u PC mrznou prsty. Budu holt pít víc teplého čaje a ložnice určitě snížení teploty snese. Háčkuju si na zimu přehoz na postel z merino vlny a připadám si, že hrozně šetřím. Nechtějte vědět, kolik stojí příze Merino Royale na přehoz přes manželskou postel 😀

Narůstá mi seznam položek, které koupím buď v akci, nebo vůbec (kapsle na praní, do myčky, desinfekce na prádlo, kyselé okurky, tatarka, jogurtový drink…), pochutiny mužovi jen když si vysloveně napíše. Budu důsledněji využívat kupónky v Tescu. Zvažuji více nakupovat v Tescu a méně přes Rohlík, ale do Tesca musím autem, sorry, nejsem soumar, a ten ztraceny čas taky něco stojí…

Pro mne velmi bolavé omezení: kafíčka v místní kavárně. Je to komunitní záležitost, scházím se tu s celou čtvrtí a už jsem tak získala dost pracovních zakázek. Musím hodně promyslet, jak o toto zároveň nepřijít, nejspíš přejdu z filtru (65) na espresso (45) a naučím se ho srkat pomalu 😀

Dovolenou si vzít nenechám. Je to jediný týden v roce, kdy fakt vypnu mobil a nepracuju, musím odjet, jinak bych toho nedosáhla. Jezdíme na „levné” dovolené, žádné Bali, než se narodil mrňous, jezdili jsme za 5.000 na osobu na treky, teď kolem 20.000 za týdenní pronájem chatky přes AirBnB někde u jezera. Příští rok budu chtít po pěti letech moře a přes to vlak nejede.

Až zjistíš, ze rohlik v tescu stojí 2,50 a ne 5 korun atp, tak tam rada zajdes jako soumar :lol: za me je objednávání nákupu fajn, když je člověk nemocný, ale já než naklikam nákup, tak bych byla z obchodu zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
20.8.22 09:53

@Lucy75 my zase musli z 80 na 120. A olej za 70 me šokoval. Ještě jsem měla nějaký doma tak jsem to nesledovala. Nebo nejlevnější krabicové mléko za 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný