Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Marti ty se tomu věnuješ ?
Nihasko fakt to vše vyšlo?
Holky když mě to přijde jak věčnost do léta. Tak mě to potěšilo, že budu maminka, která bude držet své miminko.
JJ venoušku vyšlo.. jenže u nás to bylo jen špatné.. u tebe to vypadá nádherně a ty krásně věci se realizují rychlejí.. Budu na tebe myslet a držet ti pěstičky a až oznámíš tu krásnou novinu tak budeme bouchat ![]()
Už aby ten den nastal, kdy řeknu " holky tak boucháme" , ale nevím. Dost mě to zaujalo a chtěla bych jít asi k nějaké kartářce na výklad.
Nihasko to mi je líto, že vše špatné se splnilo.
Ahoj sluníčka,
vidím, že jste dnes nějaké smutné. Dnes je Hromnice. O tom svátku jsem si přečetla toto- Hromnice je tradiční lidové označení katolického svátku Uvedení Páně do chrámu, dříve též Očišťování Panny Marie, který se slaví 2. února.
Svátek připomíná událost z evangelií (Lk 2,22-38), kdy Ježíšova matka Maria přinesla podle židovského obyčeje svého syna 40. dne po narození do jeruzalémského chrámu, aby jej zasvětila jako prvorozeného Bohu.
Oslavte dnes Ježiška, a zapalte svíčku, tak jako by to bylo za vaše děťátka co zemřeli. Jsou to malý Ježíšci a dnes je speciální den. Lidé se již vyhýbají tradicím a některé svátky již neslaví, ale uleví se vám na duši, nebot můžeme takto pokorně respektovat něco co mělo a má určitý význam. Může nám to ovlivnit náš budoucí život.
Zavzpomínejte na své andílky pokud vás srdíčko bolí. Mateřské pouto je velmi silné a nezmizí ani když se dva světy rozcházejí.
Chtěla bych vás nějak potešit, ale moc mi to nejde, já vím.
Potápko- příběh s motýlkem je delší, ale povím jen to hlavní. Když umřela babička, navštívila mou mamku naše přítelkyně, která je zubařka, prožila dvě klinické smrti a přišla nás utěšit a popovídat si. Získala určité schoponosti o ketrých s nikým moc nemluví. Smrti se již nebojí prý se těší, ale pořádně si to tu nejdřív užije..ale ve vší pokoře a úctě k bližním..Udělala nám seanci, kde jsme mohli rozmlouvat s Ježíšem, (znovu připomínám že nejsem vedena k víře ani nic takového), ale ona ho v klincké smrti viděla a to 2X. Mluvila s ním myslí, ne slovy a to co zažila ji změnilo život. Nikdy nebyla věřící. Po senaci mi řekla, že mi babička pošle znamení v podobě motýlka či ptáčka. Moc jsem ji milovala, zemřela loni v srpnu. bydlela s našima v domečku, měla svůj pokojíček, kočičku a zahrádku. byla naše sluníčko, taková pohádková babička, něco jako v sůl nad zlato, jak tam říká: A láska je kořením života" (vždy u toho bulím..)prostě skvělá babička co ji chceš mít navždy…zemřela díky nedbalosti lékaře..ikdyž ji bylo 81, byla vitální a mladá duševně ![]()
Po pohřbu, když zajela rakev..šla jsem posbírat květiny. Na fotografii která byla u rakve, seděl motýlek, asi bych si ho nevšimla,ale bleskolo mi hlavou jé to je ten motýlek co říkala Renča..nechtěl uletět, pak si mi sednul na rameno, řvala jsem jak želva..pak jsme jeli na hostinu, pak domu. Večer jsem šla do postele a zapálila jsem svíčku u fotky babičky, ležela jsem v posteli ve tmě jen ta svíčka a myslela jsem na ni. Něco jako přelítlo kolem, mylela jsem na babičku a pořád se ji v duchu omlouvala že jsme nezabranila tomu co se ji stalo a že jsem nesplnla slib že se z nemocnice vrátí domů..motýlek přiletěl(nevím odkud) a sednul si na stolek se svíčkou a pak přeletěl na mou peřinu..Volala jsem to mé kamardce ten večer, řekla, že to nebude často, ale když se budu dobře dívat nebo budu smutná, budu dostávat znamení a bude mi babička pomáhat (pomáhá mi dodnes!)
vím že to byla ona, znamení dostávám méně ale jsou ,vím že jí je dobře že se na mne nezlobí
při seanci jsem měla pak napst slova a vzkaz co mi přišlo bez myšlení pod ruku a na mysl, psala jsem les, cesta, víra, světlo, kopretiny,děda a ještě pár slov. Renata mi pak vyložila vzkaz a význam slov. Mamka mi pak řekla že kopretiny byly nejoblíbenější květiny babičky a my jako maličký děti ji je trhali a nosili..
je toho moc na vyprávění. Tak prostě já jsem přesvědčená že život tady je důležitý ale je ještě něco co je nad námi a my na to přijdeme a celou pravdu se dovíme až sami opustíme tento svět nám okem viditelný..
když ale zemře dítě, miminko, stejně ani tyto slova moc nepomáhají, protože své děti nemůžete laskat a objímat je a to bolí, ale útěchou je, že věřte že jsou to čisté dušičky, cítí se krásně, nic je nebolí, jsou to andílci a jsou s vámi navždy spjati.
je mi líto co jste prožily
Venoušku bohužel takovej je život.. já s tím už nic neudělám.. Chci začít jinačí život tak snad se mi to povede..
Jj taky bych chtěla ke kartářce, ale v Karviné nějakou najít je taky docela umění
Venoušku karty vykládám, tarot a vše co mi kdo dá pod ruku, nevadí mi jaký jeto druh karet, prostě to tam vidím, nevím proč, a taky numerologie si mne našla, tu mám snad vrozenou
věř že jsou to cesty komunikace ale optarně s tím..ju ![]()
Kanárko - ano motýli, ptáčci, pírka a mince jsou andělská znamení. Určitě nám nejen andělé, ale i ti na druhém břehu dávají znamení, že jsou pořád s námi.
Pamatuju si když umřel můj taťka, tak nejen, že jsem to věděla hned, ale přesně v tu dobu, kdy odcházel, se naše Rozárka poprvé začala nahlas smát. Tenkrát jsem jí přebalovala, byla fakt maličká a ona se hrozně řehtala něčemu za mými zády. Vím, že se s ní táta ještě přišel rozloučit.
Je mi jasný, že tohle někomu přijde jako blbost, ale já věřím a pomáhá mi to.
Vím, že Bořík je s našima a že se mi tam o něj dobře starají.
Leni - já se k těm andělským kartám dostala až když Bořík umřel. Nějak mě k nim něco nasměrovalo.
Kanárko a děláš i výklad na dálku ?
Já jsem se dnes chtěla rozloučit s dušičkou Venouška, ale nějak mi to nešlo. Tak jsem měla jem zapálené svíčky a jen se tak dívala. nevím, jestli mám kartám věřit. Já jsem blázen já se pak nato upnu a není se mnou řeč. Já se znám.
Ahoj Kanárko,
z karet Ti mám nějaký strach,necítím se dobře při nějakém barvení budoucnosti.S určitostí záleží na tom,kdo je vykládá.Ale já bojim,bojim
.
Ahoj Venoušku,
tak,ale tobě kartářka vyložila nádherný věci,viď? ![]()
Léto tu bude ani se nenaděješ,uvidíš!
Leni - zase to nelam přes koleno. Však on ti Václavíček sám dá vědět, kdy je čas se rozloučit. A neboj se, poznáš to. Mimochodem Václav je jméno králů ![]()
já jdu dneska chrnět, zítra mě čeká EKG, tak snad už to bude poslední poporodní vyšetření a bude OK.
Příspěvek upraven 02.02.10 v 22:17
Marti bude zní asi divně, ale viděla jsi třeba jen ve snu svého Boříčka? Já Venouška ani jednou, ani se mi o něm nezdálo.
Leni - ne, nikdy se mi o něm nezdálo. Někde jsem četla, že když máš s tím člověkem všechno vyřešené, že se ti o něm nezdá.
Navíc, mě se poslední dobou sny vůbec nezdály.
Marti tak dobrou a držím Ti pěstičky at vše zítra dopadne moc dobře.
Potápka píše:
Tenkrát jsem jí přebalovala, byla fakt maličká a ona se hrozně řehtala něčemu za mými zády. Vím, že se s ní táta ještě přišel rozloučit.
Těmhle věcem věřím.Myslím,že na tom bude obrovský kus pravdy.
A to,že Ti pomáhá,že se o Boříka starají je přece báječný,je to uklidňující.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.