Ženy, nosíte některá u sebe zbraň ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
8.7.14 19:15
@lucenka píše:
jo to strašení je blbý. ale zase třeba bych se musela bát myší, ze kterých má moje babička fobii a když se někde něco jenom lehce šustlo, tak už vyšilovala (myši mám ráda, i jsem jednu kdysi chovala). Spíš podle mýho lidi dokáží pochopit, že má někdo fobii z hadů, pavouků apod (prostě takových těch všeobecně ne moc pěkných zvířat) a už nedokáží pochopit, že někdo má to samý, ale na jejich roztomilýho pejska.

Nevěřím tomu, ze fobie ze zvířat je vrozená, vždycky musí mít nějaký spouštěč…
Taky jsem kdysi brala pavouky do ruky a hrála si s nima, dokud sestrenka nezačala vždycky jecet a utíkat. Párkrát jsem to jako dítě viděla a od te doby se jich bojím taky.
Mamka se zase boji myši a hadů. Vím to o ní, ale nikdy jsem ji jako dítě neviděla, ze by začala kvůli tomu vyvadet. Možná už jako větší a to už mozek dokázal rozeznat, jestli se jich mám bát taky nebo to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 19:24
@smoulicka píše:
Nevěřím tomu, ze fobie ze zvířat je vrozená, vždycky musí mít nějaký spouštěč…
Taky jsem kdysi brala pavouky do ruky a hrála si s nima, dokud sestrenka nezačala vždycky jecet a utíkat. Párkrát jsem to jako dítě viděla a od te doby se jich bojím taky.
Mamka se zase boji myši a hadů. Vím to o ní, ale nikdy jsem ji jako dítě neviděla, ze by začala kvůli tomu vyvadet. Možná už jako větší a to už mozek dokázal rozeznat, jestli se jich mám bát taky nebo to není potřeba.

podle wikipedie může být strach ze zvířat vrozený http://cs.wikipedia.org/wiki/Strach

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.7.14 19:26
@Lenka512 píše:
Přesně tohle jsem chtěla napsat, ale pak jsem to smázla…nechtěla jsem čeřit vody :lol: :lol:

taky jsem tochu měla strach to napsat a plevelit ti tu diskuzi :oops:

• Citovat
  • Upravit
109
8.7.14 20:07
@lucenka píše:
podle wikipedie může být strach ze zvířat vrozený http://cs.wikipedia.org/wiki/Strach

Je rozdíl mít strach ze žraloka a volně probíhajícího nekonfliktního psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
8.7.14 20:09
@smoulicka píše:
V tomhle případě nejprve potřebuje výchovu majitel. A pokud by ses jala vychovávat mého psa, tak by ti jedna výchovná asi taky přiletěla…

pokud bys z té situace měla takovou legraci jako paní majitelka a ještě bys mi dala výchovnou tak by ti přiletěla dávka pepraku a než by ses vzpamatovala zavolala bych ti městský a oni by ti vysvětlili jak se k sobě mají lidé chovat..psala jsem tady dvě situace který se mi staly a které podle mě nejsou v pořádku, takže mě tady laskavě nepoučuj o tom co je správný a co není..když by k tobě příběhl cizi pes (staford) ty mas svého (jack russell) na vodítku, panicku ma úplně u zadku, pocural ti kočár už té vidím jak ho pohladis a podekujes majitelce která se tomu směje a taky s úsměvem na rtech odejdes..zvlášť když ti týden před tím jiný pes pokousal toho tvého který byl opět na vodítku u kočáru..tak teď nevím kdo z nás je víc na hlavu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.14 20:10
@smoulicka píše:
Je rozdíl mít strach ze žraloka a volně probíhajícího nekonfliktního psa.

není… nikdy nemůžu mít jistotu, že je ten pes opravdu nekonfliktní. To samé platí se žralokem… nikdy nemám jistotu, že opravdu zaútočí.

• Citovat
  • Upravit
20887
8.7.14 20:16

@smoulicka Urážky do diskuze nepatří, myslete na to při psaní opačného názoru.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.7.14 20:26
@veverka89 píše:
pokud bys z té situace měla takovou legraci jako paní majitelka a ještě bys mi dala výchovnou tak by ti přiletěla dávka pepraku a než by ses vzpamatovala zavolala bych ti městský a oni by ti vysvětlili jak se k sobě mají lidé chovat..psala jsem tady dvě situace který se mi staly a které podle mě nejsou v pořádku, takže mě tady laskavě nepoučuj o tom co je správný a co není..když by k tobě příběhl cizi pes (staford) ty mas svého (jack russell) na vodítku, panicku ma úplně u zadku, pocural ti kočár už té vidím jak ho pohladis a podekujes majitelce která se tomu směje a taky s úsměvem na rtech odejdes..zvlášť když ti týden před tím jiný pes pokousal toho tvého který byl opět na vodítku u kočáru..tak teď nevím kdo z nás je víc na hlavu.. :nevim:

Tak zkus výchovné zmlatit cizího psa.Az ti skočí do úsměvu, tak poznas kdo z nás je víc na hlavu :mrgreen:
A ukaž mi, kde jsem psala, že ho pohladim a podekuju majitelce?? Celou dobu akorát tvrdim, ze je potřeba si to vyřídit s majitelem. Ale ty si na ni pravdepodobne netroufnes a nechas si pokousat psa a pochcat kocar a pak se tady budeš vytahovat jak zmlatis psa. Zkus to.Pes se stejně nepouci a příště ti ten kočár po.ere a psa rovnou sežere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
8.7.14 21:02
@smoulicka píše:
Tak zkus výchovné zmlatit cizího psa.Az ti skočí do úsměvu, tak poznas kdo z nás je víc na hlavu :mrgreen:
A ukaž mi, kde jsem psala, že ho pohladim a podekuju majitelce?? Celou dobu akorát tvrdim, ze je potřeba si to vyřídit s majitelem. Ale ty si na ni pravdepodobne netroufnes a nechas si pokousat psa a pochcat kocar a pak se tady budeš vytahovat jak zmlatis psa. Zkus to.Pes se stejně nepouci a příště ti ten kočár po.ere a psa rovnou sežere.

ty blaho ty jsi asi z nějaký super vesnice jelikož takhle buransky názory a vystupování jsem dlouho nezažila, takže si užívej to ze nic takovýho nemusíš řešit žij si svůj super život se slepicema a měj se fajn.. :mavam: ale pozor až pojedeš do většího města aby ti neztuhnul úsměv na rtech až se ti něco podobnýho stane..naposled na tebe reaguju protože už jsem pochopila ze jsi pod moji úroveň, ale já žádného psa mlátit nebudu, když by nastala situace vyžadující zásah tak použiju peprak ale to už se opakuju.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.7.14 21:53
@veverka89 píše:
ty blaho ty jsi asi z nějaký super vesnice jelikož takhle buransky názory a vystupování jsem dlouho nezažila, takže si užívej to ze nic takovýho nemusíš řešit žij si svůj super život se slepicema a měj se fajn.. :mavam: ale pozor až pojedeš do většího města aby ti neztuhnul úsměv na rtech až se ti něco podobnýho stane..naposled na tebe reaguju protože už jsem pochopila ze jsi pod moji úroveň, ale já žádného psa mlátit nebudu, když by nastala situace vyžadující zásah tak použiju peprak ale to už se opakuju.. :mavam:

Naštěstí jsem z tak super vesnice, kde takové hysterky, co stříkají po psech peprak, místo aby řešily problem nemame. To i ty naše slepice toho rozumu maji v hlavě víc. Takže si půjdu pokecat raději s nima, ty hvězdo na urovni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 08:01

Troufám si říct, že po 10 letech služby v armádě, kdy máme každý měsíc střelby, mám pořád ze zbraní respekt a nedokážu si představit, že bych si bez jakékoliv předchozí zkušenosti udělala zbroják, několikrát si zastřílela na střelnici a pak u sebe nosila zbraň, to bych na té střelnici musela být jak doma, aby se manilulace a cit pro tu zbraň zautomatizovaly, jinak mi to připadá spíš riskantní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.19 08:15

Já teda ZP mám (B, E), ale zbraň nosím jen na střelnici. A je pravda, že pokud mám časový výpadek, tak mám pocit, jak kdybych pokaždé začínala znova. Jinak že zbraní mám velký respekt. A hlavně obavu z toho, že ZP může mít dneska každý. Na zkouškách se mnou byli především muži 45-55, malí, drobní, jeden koktal a jeden naopak mluvil překotně ( nic proti tomu, jen přemýšlím, že mohli mít i nějaký neurologický problém…). Ze 12 přihlášených náš test napsalo 7 a ZK jsme udělali jen 3. Jako holka jsem tam byla jediná. Někteří po tom dost toužili, byli tam opakovaně. Děsí mě trochu představa, že dneska se zbraní nošenou skrytě může po ulici fakt lítat kde kdo. A nějak si nedovedu představit, co by se muselo v běžném životě stát, abych ji použila. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová