Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Přesně. Na nějaké „nezvladnu manželce podat láhev s vodou, chtěl jsem s kamosema chlastat“ bych teda neslyšela. Nikdo po něm přeci nechce, aby to děcko tahal ven. V druhé době porodní může jít na chodbu nebo do rohu.
V tomto pripade to byl zrejme ten pripad, u ktereho mel chlap pocit ( nebo k tomu byl manipulovan), z emusi byt svedkem celeho porodu, aby ho zenska mohla mit za dobreho partnera a otce.
Znam hodne pripadu, kdy chlap absolvoval porod jako primy ucastnik a dopadlo to stejne katastrofalne, jako u zakladatelky.
Pro me osobne jedna z nejvetsich blbosti poslednich par desetileti… a ne, nebyl jsem ani u jednoho porodu na porodnim sale osobne pritomen. Myslim, ze jsme se se zenou po diskuzi na toto tema rozhodli spravne.
Příspěvek upraven 31.10.20 v 21:26
@Anonymní píše:
Když se chlapovi zhnusi žena po porodu, tak to asi nebyla nějaká super láska. Takového bych hnala..
Za mne absolutni hloupost.
Zenu muze mit ( a mnozi i maji) rad dal… jen se sexem je proste konec. Nic neobvykleho.
Diskuze je o pritomnosti chlapa na porodnim sale… ne o porodu zeny.
@carsin píše:
V tomto pripade to byl zrejme ten pripad, u ktereho mel chlap pocit ( nebo k tomu byl manipulovan), z emusi byt svedkem celeho porodu, aby ho zenska mohla mit za dobreho partnera a otce.Znam hodne pripadu, kdy chlap absolvoval porod jako primy ucastnik a dopadlo to stejne katastrofalne, jako u zakladatelky.
Pro me osobne jedna z nejvetsich blbosti poslednich par desetileti… a ne, nebyl jsem ani u jednoho porodu na porodnim sale osobne pritomen. Myslim, ze jsme se se zenou po diskouzi na toto tema rozhodli spravne.
Docela s Tebou souhlasím, kdo není u porodu jako byl prašivej. A co klesla je taky ztráta sebedůvěry ženských, že bez chlapa neporodí nebo jim snad bude někdo v nemocnici ubližovat. Viz ty panické výkřiky na jaře.
@ontarova.stara píše:A zadny soudny porodnik nenecha chlapa cumet primo na nastrih ci tahani decka a siti.
Uz mockrat jsem slysel neco jineho… od chlapu na sale.
@KalamityJohn píše:Vyvrhnout jelena nebo prase mi přijde jako větší prasárna než koukat na porod.
[/citace
S vyvrhnutym jelenem nebo prasetem, predpokladam, neplanujes dalsi seualni zivot.
@Anonymní píše:
Když to čtu, tak nevím jestli mám být ráda a nebo smutná. Můj už ex partner mě odvezl do porodnice a sestra ho poslala domů, že to bude na dlouho, ale aby byl na telefonu. Naše domluva byla taková, že on k porodu jít nechtěl a já ho nenutila, ale že kdybych cokoliv potřebovala, tak bude celou noc na mobilu. Bohužel mi tam moc chyběl, tím myslím v první době porodní a volala jsem mu velmi často až ho to asi otravovalo a vypl si mobilKdyž se dítě narodilo, tak byl pořád nedostupný a já jsem mu to dlouho nemohla odpustit! Když konečně zavolal, tak mi řekl že se vylil s kámošem u nás doma a prostě usl a já, že jsem sobec! Že když já nemohla spát, tak nemůže ani on to mi řekl
Tak teď nevím zda to bylo lepší než aby byl u toho a pak se mě nedotkl, štítil nebo co všechno. Cítila bych se hodně poníženě a nechápu jak se může žena zhnusit muži, když přivádí na svět jejich dítě!! Však on se tam dívat nemusí a jestli byl zvědavý a podíval se, tak je to jeho boj a má se k tomu postavit jako chlap a ne jako nevyzrálý jedinec sakra!
Spíš si myslím, že je to jen výmluva aby nebyl sex. Viděl ženu trpět a boji se aby ji neublížil nebo tak něco bych chápala, že má starost, ale tohle bych nedala. Velice ráda bych mu to připomněla až ho to přejde a bude mít chuť na sex nebo teplou večeři! Přeci nebude jíst od ženy, které se štítí ne? A jestli má opravdu problém a není to jen blbá výmluva tak ať se jde léčit. Tohle bych doma netolerovala. Muži nemají rádi doktory a boji se injekcí je další kec a my to rádi mít máme? U soulože byli dva a pak trpí jen žena ta chodí na nepříjemné kontroly ta zažije velmi obrovské bolesti u porodu, takže výmluvy, že nepůjde k psychologovi, že se třeba stydí by mě nezajímalo!
Jo, tak toto je jina liga… trosku mimo tema, rekl bych.
To uz neni o ucasti pri porodu, to uz je… nenapada me jiny slovo nez hnusny.
Já si nikdy nepřestanu myslet, že partner u porodu není dobrý nápad. Není to přirozené. Jen móda, co si ženy prosadily. A tohle jsou následky. Nikdy není jisté, co to s tím chlapem udělá.
@Anonymní píše:
Když se chlapovi zhnusi žena po porodu, tak to asi nebyla nějaká super láska. Takového bych hnala..
Mi stačilo vidět pár videí, sama jsem nerodila a nemám to v nejbližší době v plánu, tudíž nevím, jak to vypadá v reálu. Ale chci říct, že to podle mě nemá s láskou moc společnýho, protože to co jsem viděla na tom videu, bylo fakt strašný a jestli tohle vidí chlap, nedivím se, že má trauma, láska neláska.
@Azeretereza píše:
Mi stačilo vidět pár videí, sama jsem nerodila a nemám to v nejbližší době v plánu, tudíž nevím, jak to vypadá v reálu. Ale chci říct, že to podle mě nemá s láskou moc společnýho, protože to co jsem viděla na tom videu, bylo fakt strašný a jestli tohle vidí chlap, nedivím se, že má trauma, láska neláska.
naprostý souhlas.Jak jsem psala, dobrého partnera dělá řadu jiných věcí. Jinak mi vysvětlete, když si muž účastí u porodu ženy poté údajně víc váží, proč ji tedy často tak často opouští. Proč je tedy tolik samoživitelek ![]()
@Burj Chalifa když si muž ženy neváží, tak to přítomnost u porodu nevytrhne.
@carsin píše:
V tomto pripade to byl zrejme ten pripad, u ktereho mel chlap pocit ( nebo k tomu byl manipulovan), z emusi byt svedkem celeho porodu, aby ho zenska mohla mit za dobreho partnera a otce.Znam hodne pripadu, kdy chlap absolvoval porod jako primy ucastnik a dopadlo to stejne katastrofalne, jako u zakladatelky.
Pro me osobne jedna z nejvetsich blbosti poslednich par desetileti… a ne, nebyl jsem ani u jednoho porodu na porodnim sale osobne pritomen. Myslim, ze jsme se se zenou po diskuzi na toto tema rozhodli spravne.
Příspěvek upraven 31.10.20 v 21:26
A manželku pri chripce jsi viděl, nebo taky utíkáš z domu, když není ve stoprocentní kondici?
Protože kdybys ji tam nenechal samotnou, zjistil bys, že existuje první doba porodní (trvá obvykle dlouho a žena pri ni potřebuje tvou pomoc) a druhá doba porodni (trvá chvíli a tvou pomoc už moc nepotřebuje).
Takže ano, pokud muzes vidět svou ženu jen nacesanou a usměvavou, tak se ti u porodu může zhnusit. Jinak… ![]()
@Azeretereza píše:
No a kolik hodin těch videji jsi viděla?
Máš pocit, že ten chlap jako tahá mimino z frndy? Ta vypuzovací čast je jen finále procesu. U toho vůbec být nemusí… Užitečný je před tím.
@Azeretereza píše:
A co takhle gynekolog ![]()
Ten má taky určitě pohlavní styk doma s partnerkou a po tom co vše viděl, tak trauma nemá ![]()
Úplně to vidim.
„Nechci jít k porodu, tvoje frnda bude roztažená a ty se mi zhnusis.“
„Ale víš, já tam nechci být hodiny sama v bolestech. Když sestra přijde jen občas na kontrolu Byla bych ráda, kdybys tam byl se mnou a pomáhal mi. Na závěr můžeš odejít.“
„Ne, ne, nechci vidět tvoji frndu.“
„To ani nemusíš, pomoc budu potřebovat před tím, ní s praktickými věcmi, jako pomoc vstát, donést pití a tak.“
„Ne ne. Nebude ti to slušet, úplně by ses mi znechutila.“
Tak já tam manžela nechtěla. Měla jsem tam kamarádku a při dalších akcí dulu…
Manžel přišel po porodu prvního dítěte až když bylo hotovo a doprovodil mě na záchod a do sprchy. Když viděl, kolik krve ze mě teče, byl zelenej jak sedma
Někdo to holt nedá. Já raději zaplatím dulu, která mi třeba i namasiruje záda, než tahat do porodnice manžela a riskovat problémy, jaké teď musí řešit zakladatelka. ![]()