Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, mám takovou hloupou otázku.
Jde o to že nejsem schopná se nějak (dlouhodobě) omezovat v jídle. Proto jsem se rozhodla běhat-je to podle mě nejmíň náročný sport kdy se hýbu.
Otázka je jestli zhubnu když budu běhat jednou či dvakrát týdně.
Vím také že se tím nabírá svalová hmota
TAKŽE nečekám žádné zázraky.
Běhám už třetí týden asi 20 min po rovném terénu.
Další otázka je pro ty co to mají odzkoušené…
Za jak dlouho po běhání?
@Lolllo Já vím. Taky mě po tich 20 minutách začínají bolet nohy… ![]()
No, to je otázka, jak zrovna tvoje tělo reaguje
já čistě pohybem nikdy nezhubla a to z jednoduchého důvodu: zvýšený pohyb = zvýšená potřeba jídla. to už spíš jsem v mládí (tak do třicítky, pak už to přestalo fungovat) hubla omezením jídla bez přidaného pohybu (jako tím nemyslím diety, na to jsem nikdy neměla, ale třeba jsem šíleně přeslazovala čaje, tak jsem začala sladit jenom polovinu a tak).
Při dvacíti minutách dvakrát týdně bez dalšího pohybu nebo úpravy jídelníčku určitě nezhubneš.
Já běhala 40 - 90 min, řekla bych ob den, za rok 10kg dole, ale já běhala protože mi to čistilo hlavu… ideálně když mě chlap na.ral
Já držela dělenou stravu (žádný hlad) a běhala a za rok bylo dole 20 kilo… Začínala jsem na třech kilácích, před otěhotněním jsem běhala osm…klidné tempo, říká se, že ideál je takové, že člověk ještě zvládá u toho mluvit… Ale chce to trpělivost a určitě aspoň třikrát týdně a myslím, že začít na těch třech kilácích s tím, že se začne s indiánským během (střídání běhu a chůze) a pak člověk získá fyzičku, aby to uběhl celé… ![]()
Edit: Ještě doplním, že raději než stoupat na váhu je lepší sledovat to na oblečení. Tam se ro podle mě ukáže nejlíp ![]()
Příspěvek upraven 29.03.15 v 19:22
JJ netřeba běžet celou dobu, netřeba běžet o moc rychleji než by člověk šel
Ahojda, 20 minut 2× tydne je fakt malo.. Miluji beh, urcite si diky nemu pomuzes k lepsi postave, ale chce to vic trenovat, zacatky jsou tezke, ale ono se to rozbeha, taky mi to trvalo, nez jsem se do toho dostala a po porodu budu zacinat taky od znova, ale chce to vydrz, takze drzim pesti!
@Krrys ahoj jj zhubneš já začala běhat v únoru mám dole 4kg, běhám se psem 3km když mě začnou bolet nohy jdu rychlou chůzí prostě to střídám. Celková trasa je 6km.
Podle mě běháním určitě zhubneš. Ale chtělo by to zvýšit dávky. Tak 4× týdně a alespoň na hodinu.
Já běhám 4-6 týdně,1-1.5 hodiny a jsem štíhlá. Někdy jím jak urvaná, třeba dneska
Ale zase vím, že to vyběhám, tak si občas dopřeju ![]()
Tak já běhám rychle asi 3 km a zpátky už jdu pěšky…
Právě největší problém u mě je ta bolest-né hned, ale až ráno chodím jak kačer…Bolí to hlavě v tříslech ![]()
@Krrys Tak neběhej rychle, ale zpomal, rychlý běh 3 km ti ke zhubnutí nepomůžou. Musíš běhat ve správné tepové frekvenci.
20 minut 2× v týdnu je málo, zvýšila bych to na 30-40 minut, po půl hodině se začíná hubnout. Když tě bolí nohy, tak jdi rychlou chůzí, pak zase běž.
@Krrys Zjisti si kolik kalorii spalíš 20minutovým během, možná tak 1rohlík, takže asi těžko zhubneš… hubnutí je hlavně o jídle ![]()