Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nojo, u nas je to jinak. Sebrat flintu a lovit muze kazdej kdo si koupi loveckej listek (skoleni nutny napoprvy). Treba v Pennsylvanii vytahne kazdy rok do lesu milion lovcu kdyz zacne jeleni sezona. Vetsinou lidi lovi soukrome farmy, kde si to dohodnou nebo zaplatej nebo maj propachtovanou honitbu. Statni a federalni lovecky reviry existuji, ale tam to muze byt o hubu i pres oranzove vesty a tak tam jsem nikdy nelovil.
Krmeni - je spis zakazovany nez podporovany, maj tvrdej odchov jeleni u nas.
Pro hupalku, žijem ve východočeském kraji, kousek od Trutnova.
Pro Virgiiana, Myslivost v čechách je zájmová činnost a hajný je povolání, tak že dvě rozdílné věci. Zaleží pak na místních poměrech v jednotlivých sdruženích, teď tu je dost změn, že spoustě honiteb končí smlouvy o pronájmech pozemků a mění se podmínky lovu, poplatků atd. to se teď nedá říci přesně jak které sdružení funguje, záleží hodně na vlastnících pozemků, jak se s jednotlivými sdruženími dohodnou za jakých podmínek budou provozovat myslivost.
Tady konkrétně to také funguje, že jsou povinné brigády, krmení a pak stavění mysliveckých zařízení, pak se taky musí hlídat kukuřice, když se neuhlídá tak musí myslivci nahradit škodu apod.
Ahoj holky, nezoufejte, ten můj včera ani nepočkal, až přijdu z třídních schůzek. Sebral se a mazal do lesa, i když je malej nemocnej. Nedal mi ani vědět, tak jsem si v klidu dala s kamarádkou kafčo, tak tam byli kluci dvě hodiny sami. A ještě byl udivenej, že jsem naštvaná. A co se týká večerních „programů“,tak už vlastně chodím všude sama. Radši sedí v lese. Vyjímka bude tahle sobota, to spolu jdeme na zábavu-samozřejmě Mysliveckou.
@emmili Hlídají mi jeho rodiče. Naštěstí si nemyslí, že musím schnít doma.To je taky moje záchrana-práce a 1 až 2× za měsíc na chvíli vyrazit, bydlíme na vesnici, kde ještě funguje hospůdka, tak mě tam bábi s dědou obäas vyhoęj. Na mateřskou už bych se nevrátila ani náhodou, naštěstí už jsem stará větev.
@Virginian nojo…driv to bylo tak, ze hajnej delal rovnou na svem reviru i myslivost. Dnes to tak neni a jsou to opravdu dve odlisne veci. Muj muz ma myslivost jako povolani. Jeho sef ma v pronajmu 3 honitby o celkove rozloze 6200 ha a muj manzel tam dela otroka…podle mych slov
Ma teda k sobe nejaky chlapy, kteri to delaji po praci jako konicek. On to ale musi cele objizdet, krmit, spravovat myslivecke zařízení, stavět nové. Dál se musí plnit odlov…hoste strili jen trofejovou zver a ti otroci (jak ja rikam) musi odtrilet holou. To znamena skoro kazdej vecer a noc v lese. Pak se musi postarat o zverinu (rozbourat nebo prodat). Doprovod hostu pri lovu, pripadne vyvrhovani. Nema to jednoduche, ja vim. Praci ma jako konicek, coz je taky hezke, ale rodina trpi tim, ze ma na nas tak malo casu.
62 kilometru ctverecnich? To se nabeha teda dost:) A kuchnout vic nez dva jeleny za den je uz celkem otrava.
Ale myslim ze by mne to bavilo - i kdyz zena by nadavala jak spacek.
@Virginian Nastesti ma auto
Zene bych se nedivila…ja jako spacek nadavam. Bavilo nebavilo…uz to dela nejakej ten rok a nekdy je sam tak znechucenej, az je mi ho lito. Ale vzdycky to prejde ![]()
Ahoj…oživuji diskuzi, sice sem šest let nikdo nenapsal, ale třeba se ještě nějaká manželka myslivce najde ![]()
Ale na oživení diskuse je třeba nahodit téma, nestačí konstatovat fakt, že oživujete
.
Jen si to chci ujasnit. Myslivec je clovek ktery lovi a v Cechach to vyzaduje i praci v reviru?
Nebo kdyz mluvite o myslivci tak je to vlastne hajnej, kterej ma na starosti kus polesi?