Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem taky období, kdy jsem se nemohla k ničemu dokopat, nic mě nebavilo a nenaplňovalo, připadalo mi, že spíš přežívám, než žiju. Ale od jisté doby jsem změnila svůj postoj k životu a je mi dobře. ![]()
@lovesmile píše:
Měla jsem taky období, kdy jsem se nemohla k ničemu dokopat, nic mě nebavilo a nenaplňovalo, připadalo mi, že spíš přežívám, než žiju. Ale od jisté doby jsem změnila svůj postoj k životu a je mi dobře.
začla jsi brát prášky? ![]()
Tak takhle nějak se citím už nějakou dobu
taky by to asi chtělo trošku přehodnotit svůj život… ![]()
Jo, tak tento pocit mám snad každý den. Mám uřvané mimino-no mimino, už bude mít rok, ale je to takový vzteklík. Nechce jíst, nechce spát, unavuje mě každý den to samé.. Někdy si hnusně říkám, že nevím, jestli mi to stálo za ty nervy. Pokaždé, když manžel začne, že se mu zítra nechce do práce, tak já bych si to s ním tak ráda vyměnila. Bohužel to nejde, já jsem s mateřskou přišla i o místo, kde jsem byla na dobu určitou a manžel je na manažerské pozici, jeho peníze bych nikde jako nástup nedostala. Ani se do práce nedostanu na částečný úvazek nikam, nezbývá mi než toto období prostě přežít. nemám z ničeho moc radost, ach jo
@Anonymní píše:
Jo, tak tento pocit mám snad každý den. Mám uřvané mimino-no mimino, už bude mít rok, ale je to takový vzteklík. Nechce jíst, nechce spát, unavuje mě každý den to samé.. Někdy si hnusně říkám, že nevím, jestli mi to stálo za ty nervy. Pokaždé, když manžel začne, že se mu zítra nechce do práce, tak já bych si to s ním tak ráda vyměnila. Bohužel to nejde, já jsem s mateřskou přišla i o místo, kde jsem byla na dobu určitou a manžel je na manažerské pozici, jeho peníze bych nikde jako nástup nedostala. Ani se do práce nedostanu na částečný úvazek nikam, nezbývá mi než toto období prostě přežít. nemám z ničeho moc radost, ach jo
chce to vypnout. Jak ti spinká přes den?
Když to tak vezmu obecně, tak nový koníček by to asi nezpravil
Mám takový pocit, že vlastně nevím, co budu druhý den dělat, že nemám žádný pevný rozvrh a všechno je na mě. A jen se to tak točí dokola - úklid, vyprat, jet do práce, myslet na rozdělanou školu. Mám pár nedokončených záležitostí, do kterých nemám vůbec chuť se pustit a nic nového na obzoru, spíš vše tak nějak končí. A zase si říkám, že bych neměla moc s ničím novým začínat, abych měla čas na ty staré věci. Ale ani si nejsem jistá, že bych se do toho starého chtěla pouštět, spíš je to taková ta racionální povinnost dodělat rozkopané.
Ale hlavně nemám nijak chuť ráno vstát a s nadšením se do něčeho pustit, nějak není nic, co by mě těšilo (ani to, co mě dřív bavilo).
@Blackova.K píše:
chce to vypnout. Jak ti spinká přes den?
spí vůbec hrozně.. někdy jen dvacet minut přes den, někdy si lehnu s ní a spíme i dvě hodiny, ale to nemůžu takhle každý den. V kočárku se musí jezdit, nikde zastavit. Večer jí dlouho trvá než usne. Pak se zase do půlnocit někdy i pětkrát vzbudí, někdy dokonce i vstane. Je dost náročná a na mě fakt hrozně fixovaná. Vypnout-jako ráda bych, i když se to povede, že manžel najde ve svém nabitém programu místečko či večer na dvacet minut si vzteklíka vezme, za chvilku je to se mnou to samé. Ukňouraná, nevrlá, nechce jíst, nechce spát. chjo
@Anonymní píše:
spí vůbec hrozně.. někdy jen dvacet minut přes den, někdy si lehnu s ní a spíme i dvě hodiny, ale to nemůžu takhle každý den. V kočárku se musí jezdit, nikde zastavit. Večer jí dlouho trvá než usne. Pak se zase do půlnocit někdy i pětkrát vzbudí, někdy dokonce i vstane. Je dost náročná a na mě fakt hrozně fixovaná. Vypnout-jako ráda bych, i když se to povede, že manžel najde ve svém nabitém programu místečko či večer na dvacet minut si vzteklíka vezme, za chvilku je to se mnou to samé. Ukňouraná, nevrlá, nechce jíst, nechce spát. chjo
to je blbý. Jak děti nespinkaj je to na prd. Hele pokud jsi i unavená, a ten dvouhodinový spánek ti pomůže tak choď spát s malou. Klidně každý den. Já teda nechodila, protože jsem byla pak jak guma. Ale taky když děti spí, tak nedělám nic kolem domácnosti. Oni mají odpolední klid a já taky ![]()
To jídlo je blbý, dvě z mojich tří dětí byli
no na zabití
s jídlem. Ale suplovalo to UM, snědli třeba jen pár lžiček, dopili se mlíkem. A dávala jsem jim jídlo jen co mají rádi, nebo ne rádi ale který snědli aspoň trošku.
Máš u sebe někoho komu se můžeš vybulet, postěžovat si, zasmát se…atd. To je taky hrozně důležitý, nebýt sama.
@Blackova.K píše:
to je blbý. Jak děti nespinkaj je to na prd. Hele pokud jsi i unavená, a ten dvouhodinový spánek ti pomůže tak choď spát s malou. Klidně každý den. Já teda nechodila, protože jsem byla pak jak guma. Ale taky když děti spí, tak nedělám nic kolem domácnosti. Oni mají odpolední klid a já taky
To jídlo je blbý, dvě z mojich tří dětí bylino na zabití
s jídlem. Ale suplovalo to UM, snědli třeba jen pár lžiček, dopili se mlíkem. A dávala jsem jim jídlo jen co mají rádi, nebo ne rádi ale který snědli aspoň trošku.No mám ještě devítiletou slečnu, která už je poměrně samostatná, ale některé dny ji doprovázíme do kroužků a to nemůžu s malou zalézt pod deku. Asi budu muset počkat, až z toho vyroste. Teď večer v osm usnula a už teď je půl hod vzhůru a zlobí, v posteli či v postýlce ležet nechce. No dílo. K tomu jídlu-v jedenácti měsících má 7,7kg, takže fakt drobek, je to těžké s tím jejím nejezením, to někdy fakt nedávám
Máš u sebe někoho komu se můžeš vybulet, postěžovat si, zasmát se…atd. To je taky hrozně důležitý, nebýt sama.
@Veronika1990 mám pocit, že žiju na 200 %. Někdy bych si přála zvolnit, ale ono to moc nejde.. takový týden dovolené bez chlapa a dětí by byl ráj.. nebo aspoň víkend ![]()