Život bez obývacího pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9771
27.1.23 21:08

Taky nemáme obývák a nechybí nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.23 21:10

@alisekR je pravda, že si taky nosím noťas do obýváku-kuchyně na jídelní stůl, přestože máme pracovnu a děti pokoje. Jak kočka kotě to furt přenáším pro syna (např. školakov atd.). Děti mají každý svůj pokoj a my ložnici v podkroví. V pokojích tráví spíš čas dcery, když se učí nebo mají návštěvy. Syn se chce učit na jídelním stole zatím. Ještě chce společnost. Do naší postele v ložnici na sledování televize se pomalu nevlezeme všichni.
Je nás moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.1.23 21:17

My meli driv velkou kuchyn a bylo to fajn, ale pro uzkou rodinu, ted jsme v domecku a mame obyvak veliky spojeny s kuchyni a jidelnou, ale oddelene prostorove, plus dvere na zahradu, takze jaro/leto zahrada a zima obyvak s velikou sedackou, ta tomu dominuje, mame radi lidi kolem, takze casto nekdo dorazi, uvarime veceri nebo jen tak, decka se rozlitnou do pokoje v patre a my jsme dole..

Tv mame, ale nepoustime casto, delame si obcas filmove vecery nebo blbem u nintendo switch.

Kdyz nad tim premyslim, travime zde nejvic casu. Ja si sednu treba do kresla a ctu, manzel neco kuchti a dcera si maluje apod..nebo spolu něco hrajeme, tvorime.. kazdopadne i kdyz si kazdy dela svoje, nerusime se, ale tak nejak o sobe vime, nechtela bych, aby byl kazdy ve sve mistnosti..zatim to u nas funguje, ze jsme pospolu…snad to vydrzi..i prespavacky deti. Kdyz prijdou jsou casto v obyvaku nebo v lete litaji po zahrade a pak vecer treba daji nejaky film si, pre do pokoje tv nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.23 21:32

Ještě jsem nenapsala, kuchyň-obyvák máme místo, kde chodí i náš pes. Ještě dole do pracovny chodí. Ale do podkroví nesmí. Tihle psi nemají chodit po schodech. Výtah mu pořizovat nebudeme. Ale chce s ním trávit čas. Takže často se s náma dívá i pes na televizi nebo sedí u stolu, když syn dělá úkoly. Už šel dneska večeřet a to zůstává spát venku. Ale odpoledne po práci a o víkendu je teď v zimě víc s náma doma. Protože jsme míň venku. Až bude počasí, tak zas bude s ním převážně venku. Teď je to uzpůsobeno počasí.
Chápu, že někdo nemá místo. Má malý byt třeba. Chybí další pokoj a prostor obýváku slouží na ložnici a ložnice je pokoj dětem. To zas neberu, že nemusí být obývák. Však to nevadí, že místo sedačky je tam třeba veliká postel. Když není místo, tak není místo a prostě se nevykouzlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13761
27.1.23 22:07

Neumím si představit být bez obýváku, u nás je to hlavní „srdce“ bytu. Ale máme teda maličký byt. Takže obývák je spojený s kuchyní, je tu jídelní stůl, gauč, tv, syn tu má malý pracovní stůl (nebo slouží i mně na šití někdy), jsou tu hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
27.1.23 22:13

Jak u mamky, tak u babičky se žije v kuchyni, obývák je takový „parádní pokoj“, jak se dřív říkalo. Nikdo tam nechodí, je tam kosa a má to tam takovou špatnou energii celkově. Prostě někdy ten obývák vznikne z kuchyně. Záleží na dispozici a stylu života (třeba to, že není ta televize). Taky proto se v 90' začaly masivně projektovat obývací kuchyně, čili obýváky s kuchyňským koutem, protože to dává daleko větší logiku obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.1.23 22:28
@Anonymní píše:
Dneska mě napadla myšlenka. Žijete někdo bez obývacího pokoje?
Nejde o nedostatek prostoru. Toho máme víc než dost.
V obýváku vlastně skoro nikdo nikdy není. Jen když přijede manželova sestra s rodinou, tak to mají jako místo úniku.
Obývák je pro nás jen 25m2 nevyužitého prostoru.
Děti mají pokoje, my s manželem máme ložnici a pracovnu.
Společně jsme nejvíc v kuchyni a ložnici.
Máte to někdo tak, že nemáte obývák? Má to nějaké negativní dopady? Nebo jste někdo zrušil obývák a zase jste ho obnovovali?

Máme obývák, kterým procházím do ložnice. V obýváku sedačka a tv. Ale jako jestli si děcka jednou za týden pustí tv, tak je to hodně. V obýváku nikdo prostě není :mrgreen: u nás je ústřední místnost kuchyň :think: já fakt obyvakem ze zásady jen procházím :think: :mrgreen: ale my máme prostě velkou kuchyň, zde i velký stůl, hrací koutek pro prcka, takže třeba pro mě je obývák zbytečnost. Na tv nekoukám vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
27.1.23 22:38

Kuchyň je pro mě sprosté slovo, tam odmítám trávit čas. Ale máme vše částečně spojené, takže nejvíce času jsme v obývakojídelně, ne u televize, ale prostě na gauči, u velkého jídelního stolu, v dětském koutku, na křesle u knihovny… plus tu chodíme na terasu což je letní obývák. :) Máme rádi velké prostory a nezavirame se do svých pokojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
27.1.23 22:40
@Kelsey píše:
@alisekR je pravda, že si taky nosím noťas do obýváku-kuchyně na jídelní stůl, přestože máme pracovnu a děti pokoje. Jak kočka kotě to furt přenáším pro syna (např. školakov atd.). Děti mají každý svůj pokoj a my ložnici v podkroví. V pokojích tráví spíš čas dcery, když se učí nebo mají návštěvy. Syn se chce učit na jídelním stole zatím. Ještě chce společnost. Do naší postele v ložnici na sledování televize se pomalu nevlezeme všichni.
Je nás moc.

Já mám pocit, že jsme roztažení strašně. Děti tedy do ložnice chodí jen ráno o víkendu, kdy chodí skákat na muže. A pak když jsme večer doma samy a já si na chvíli čtu v posteli, tak tam za mnou lítají. Stran počítačů je u nás dobré, že obě děti mají svůj. Školákov si tak syn pouští sám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
28.1.23 07:43

Ja mam kuchyn rada a ve starem dome byla velka, ale byla to furt kuchyn, i kdyz se tam dalo vegetit, tak jsem se tam nikdy neuvolnila jak v obyvaku, kde proste kdyz decko usne se rozplacnu na gauc, zapnu lampicku a ctu si nebo neco, je to tam pro me jako pokoj utulnejsi nez sedet v mistnosti s kuchynskou linkou a spotrebici..byz treba cast te kuchyne byla uzpusobena k sezeni, proste porad kuchyn, tam to mam spojene s varenim proste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
28.1.23 07:54

Treba moje kamaradka do nedavna bydlela ve 2kk. Loznice a obyvak s kk. Loznice mala, akorat na postel a skrin. Obyvak ne veliky, ale ne maly, veslo se tam vse, jidelni stul, hraci koutek pro deti a meli tam i postel, pre deti meli loznici a i tam narvali psaci stul s pc.

Ale meli to hezky resene, postel byla oddelena knihovnou, takze pusobila tak oddelene, za knihovnou sedacka a tv a mezitim koberec a deti hracky, na druhe strane pc stul a jidelni stul..

Ale byla z toho nestatsna, jak jsou vsichni namackli v jedne mistnosti, kde je vse..gaucik byl maly, takze navsteva sedela u jidelniho stolu, nicmene moc lidi se tam stejne neveslo, tak to nemuseli resit :)

Ted maji domek uz postaveny, dole obyvak, kuchyn a wc a pracovnu a nahore loznice..a stejne vsichni stejne travi cas v obyvaku, deti tam maji vecne hracky, pracovnu nikdo nevyuziva, vse delaji na notebooku v obyvaku, deti ukoly u jidelniho stolu :lol: ale aspon to pusobi uz vzdusne. Loznice maji jen na spani, ale to se pubertou si myslim zmeni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
28.1.23 08:03

Máme to nastavené tak zvláštně, hodně času travime v jídelně, kde je i mala pohovka, dále máme kuchyn (maličkou, ale posezení pro dva se do rohu vešlo a využívá se velmi často) a obývák - tam máme pohovku pro všechny, televizí, stolek, knížky, nějaké hračky - travim v nem čas hodně já s dětmi přes den, nebo když je doma chlap, koukame tam na telku, ale jinak jsme v té jídelně nebo kuchyni :lol: takze vlastně okupujeme cely docela velký dům a nezrusila bych žádnou mistnost, každý má nějaký účel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
28.1.23 08:12

U nás je obývák hlavní místnost kde se scházíme hrajeme hry, koukáme na televizi, povídáme si. Neumím si představit být bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.1.23 08:13

Ne nemáme obejvak. Žádné minus to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 08:13

Na válení a relax máme pracovnu.
V obýváku je jen gauč, na který šedá prach.
Je mi to líto i kvůli tomu, že to je jedna z největších mistností.
My i měnili místnosti mezi sebou. Dřív tam byla ložnice, obývák byl v menším pokoji. Tak jsme to prohodili a změna žádná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová