Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey píše:
Tak u nás mají hry děti v pokojích. Přinesou dolů do obýváko-kuchyně a zas odnesou, uklidí u sebe.
To bych taky v obýváku trvale nechtěla. Jediný pes tu má košík svých hraček. Když je doma, tak si s tím hraje, roztahá to.
Taky je měl starší v pokoji, ale tím, ze když je hrajeme, tak všichni, tak jsem to schovala do toho obýváku do knihovny. My ten obývák máme proste hlavně jako takovou denní mistnost pro mě a pro děti, kdy si tam zalezem a hrajem/já zehlim/koukame na telku, neno zase naopak ho muž využívá večer, když mu přijede kamarad nebo si chce sam orazit u nejakeho zajímavého filmu, když my spime.
Spíše si to chce ujasnit, k jakému účelu chce nebo by mohla zakladatelka ten pokoj nejlepe využít
jako mne osobně, než nosit hry z půdy tam a zpátky, by přišlo logické mít je někde při ruce, obzvlášť, pokud je hraji často ![]()
@Anonymní píše:
@Semtex hry máme uložené na půdě. Když si chceme zahrát, jdeme si tam vybrat. Půdu máme úplně normálně dostupnou. Je to jak další pokoj. V létě si tam děti staví autodráhu.
Velký stůl máme v kuchyni a v pracovně. Do obýváku se nevejde.
No a co vlastně v tom obýváku mate?
Telku nemáte vůbec, velký stul se tam nevejde
tak něco tam přece byt musí, ne?
Když je to těch 25m2, jak jsi psala, to není zrovna maly pokoj ![]()
@Semtex to je vteřina, že se to donese dolů.
My máme v obýváku jen obrovskou sedačku přes celou zadní stěnu. Televizi na zdi. Konferenční stolek a běhoun koberec na dekoraci. Nic víc. Měla tu být skříňka. Když ji truhlář dovezl, tak jsem řekla, že ji tam nechci. Čistý, jednoduchý prostor. Minimalistický. Byla tu měsíc palma větší, ale vadila kocourům
. V pokojích mají velké vestavěné skříně. Tam je místa na hry dost.
Tak obývák je hlavně můj a syna, i tu spime.
Ložnice je, ale tam měla muž i pracovnu, já tam nechodím.
@Semtex píše:
No a co vlastně v tom obýváku mate?Telku nemáte vůbec, velký stul se tam nevejde
tak něco tam přece byt musí, ne?
Když je to těch 25m2, jak jsi psala, to není zrovna maly pokoj
Gauč, konferenční stolek, dvě křesla a jednu velkou skřím, kde jsou ručníky a povlečení.
@Kelsey tyyyyyjo to obdivuju takovy minimalismus, já tohle neumím, my máme taky klasiku gauc se stolkem, velkou knihovnu, stolek s televizi, stolek s kytkou, pak pracovní stolek s židli, piano s židli, zehleni, skříňku s alkoholem, dvě stojaci lampy a truhlici a několik velkých polstaru na sezení a na zdech nějaké dekorace ![]()
A ještě to zehlici prkno a příslušenství ![]()
@Semtex píše:
@Kelsey tyyyyyjo to obdivuju takovy minimalismus, já tohle neumím, my máme taky klasiku gauc se stolkem, velkou knihovnu, stolek s televizi, stolek s kytkou, pak pracovní stolek s židli, piano s židli, zehleni, skříňku s alkoholem, dvě stojaci lampy a truhlici a několik velkých polstaru na sezení a na zdech nějaké dekoraceA ještě to zehlici prkno a příslušenství
Pracovní stůl mám já v pracovně, manžel v ložnici. Ložnice je druhý největší pokoj v domě. Kytky nemáme, protože mi všechny chcíply. Piano nemáme. Knihovnu máme na půdě, v ložnici a v pracovně.
Deku na žehlení mám v kumbálu. Alkohol máme ve spíži.
V obýváku je toho minimum. Asi to neumím zabydlet.
@Anonymní píše:
Pracovní stůl mám já v pracovně, manžel v ložnici. Ložnice je druhý největší pokoj v domě. Kytky nemáme, protože mi všechny chcíply. Piano nemáme. Knihovnu máme na půdě, v ložnici a v pracovně.
Deku na žehlení mám v kumbálu. Alkohol máme ve spíži.
V obýváku je toho minimum. Asi to neumím zabydlet.
Vidíš, vyměnila bych manzela za ručníky a povleceni😃 ty bych dala do ložnice do nějaké pekne komody/pradelniku a manzeluv pracovní koutek do obýváku. Třeba kdyby tam ten kout měl, přesunul by si tam i nějaký dobrý reprezentativní alkohol a měla bys ve spizi o kousek více místa. Spací a pracovní prostor by měl byt navíc pokud možno zcela odděleny od ostatního a určeny výhradně k odpočinku a k nicemu jinému. A povleceni beztak používáš prave v té ložnici
v obýváku asi nic nepovlékáš?
Dále se úplně nabízí přesunout do obýváku knihovnu a udělat tam jednu pěknou velkou. Nač mít tři oddelene a k čemu na půdě?
Pokud nemáš v ložnici na povleceni místo, vytridila bych sezonní věci a dala je na pudu třeba místo těch knih, pak bych pravidelne měnila zimu za léto, já to tak dělám.
Uvolněním ložnice byste získali krásné hnizdecko odpočinku, spánku a lásky
![]()
@Anonymní píše:
Gauč, konferenční stolek, dvě křesla a jednu velkou skřím, kde jsou ručníky a povlečení.
Tak ono pokud nemáte v obýváku TV, tak je pravda, že je to asi na nic, že byste se tam sešli, seděli na gauči a koukali na sebe, to asi nehrozí… Evidentně máte spoustu dalších místností, kde trávíte čas, tak prostě zrovna místnost s gaučem nepotřebujete..
Co se tyce hracek, ty ma dcera u sebe v pokoji, ale ve skrinkach v obyvaku jsou nejake, hry ktere hrajeme spolu, stolni hry, malovani ty mame dole v knihovne, ale tech par hracek co tam ma, to je uvnitr, takze to neni videt a vytahne se to a zas uklidi, kdyz si chce hrat s necim jinym prinese si to z pokoje a pak zas odnese..
V zime to tam mam fakt rada, mame veliky gauc do U a uprostred velky ctvrecovy konferencni stolek, zatopime v krbu a sednem si na polstarky na zem kolem toho stolku a hrajeme hry. Je fakt, ze obcas nejakou hru hledame, kdyz ji prijde kamoska, vezme si ji do pokoje a necha ji tam..
Kdyz byla mensi mela teda kuchynku i domecek pro panenky s krabici panenek taky dole, ale ted uz jsme to premistili nahoru, e i tam casto si vezme krabici a nahazi hracky a jde dolu, ze chce byt s nama dole.
Ukoly zas pro zmenu pise u jidelniho stolu, proste mohly bysme je delat nahore v pokoji, ale my ten obyvak fakt mame jako srdcedomu, takze se stehovat kvuli ukolum nahoru a pak jit zas doli, vetsinou je udelame dole u jidelniho a zas tam vegetime spolu…