Život není fér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.22 09:32

@stinga Si furt říkám, že děti za to nemůžou, ale začínám tímto směrem uvažovat.

• Citovat
  • Upravit
10680
14.1.22 09:32

Tak se raduj z toho, že i když nevyděláváš tolik, tak přesto normálně pohostíš svoje synovce a neteře…svejm příště dej svačinu s sebou a víc neřeš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
14.1.22 09:35
@Anonymní píše:
@brisco Proste řekl, že musí už jet, že děti mají hlad. Rozloučili se a nic. Prý, nebyla jsem u toho.

Záleží, jak to proběhlo.
1. “Děti mají hlad, nemáš pro ne něco k jídlu?” “Nemám.” “Tak my jedem”.
2.” Děti mají hlad, raději pojedeme.” “ Tak jeďte”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
14.1.22 09:39

To, že někdo na přímou prosbu odmítne dát dětem najíst, je neomalené a nepochopitelné, ať se jedná o Tvou švagrovou nebo kohokoli jiného.

Osobně si ale myslím, že je to jen zástupný problém… a že na švagrovou tak trochu házíš vlastní frustraci z toho, že se Ti život zrovna nevede tak, jak si představuješ. To ale její problém není - ať je, jaká je, opravdu není její vina, že Ty jsi nespokojená se svým životem a momentálně závidíš těm, kterým se to (zdánlivě na pohodu a bezproblémově) daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
14.1.22 09:42

Úplně nesmyslně vidíš přímou úměrnost mezi výší platu a štědrostí. Tak to ale není (protože kdyby bylo, tak v momentě, kdy budeš brát dvojnásobek mzdy, staneš se skrblíkem :mrgreen: ).
Prostě je švagrová lakomá a neumí se chovat. Kolik k tomu vydělává je úplně vedlejší.
Znám řadu velmi bohatých a velmi štědrých lidí. Stejně tak znám chudší lidi, a někteří z nich by se rozdali i pro cizí a na tříkrálové sbírce dávají třeba pětistovku, a jiní by nedali na charitu ani deset korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
14.1.22 09:44

A krome tohoto je vse se svagrovou ok nebo aspon jakztakz?
S tim jidlem je to tezky…jedou tam po obede? To chapu, ze nemusi byt vyzbrojena jidlem…zas si nedovedu predstavit, ze by tvoje holky rekly, ze maji hlad a ona by rekla, ze doma nic neni :nevim:…tak to asi nebylo, ze? Spis to bude tak, ze jim nic nenabidla a kdyz si o nic nerekly, tak nic nedostaly…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711

Pokud návštěvy takto probíhají pravidelně, tak máte dát dětem před návštěvou nějakou svačinku. Nebo jim nabalit něco s sebou. :nevim: Nenapadlo by mě počítat s tím, že se tam automaticky nají.
S tím platem to nebudu komentovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56117

Hele, řekl muž ségra, namazala bys dětem chleba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@brisco Přesně nevím. Ale prý se asi zeptali. Nic nedostali. Uklidili hračky. Rozloučili se s tím, že děti se musí někde najíst, a jeli. Žádný drama.

• Citovat
  • Upravit
10680
14.1.22 09:47

A jejich děti nic nejí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 09:48

Asi je to blbost, no. Prostě na mě všechno padlo. A jak to nemůžu pochopit ani normálně, o to víc mě to štve v celkove frustraci. Prostě nechápu, že někdo doma nemá ani sušenky, kterou by dal DETEM, když obráceně to funguje velmi štědře. Holky z toho trauma neměly. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 09:49

@Tarinka Asi dostaly, až když odjeli nasi nebo nevim. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10680
14.1.22 09:54

Možná je švagrová trochu asociální a tydle věci jí nedochází :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
14.1.22 09:56

Bych jí to řekla, jestli jí to není trapný děti nechat o hladu. Ale ozvat se měl manžel, byl tam a je to jeho sestra. To se jí boji nebo co? A normální mi to tedy nepřijde nepodat návštěvě nějaké občerstvení, když jsou tam celé odpoledne, apriori když se jedná o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 09:58

@reny14 Taky to tak cítím. Připadá mi, že je to poprvé, co to zaskočilo i muže. Ale nechci do toho rypat. Asi je potřeba se ponaucit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová