Život není fér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1831
14.1.22 11:03
@Cuddy píše:
Jediny elegantni řešení je scházet se na neutrální půdě. Umíš si představit, že byste k nim přijeli s rohlíky a začali je tam jíst? Tak jděte ven, až bude hlad, svým dej svaču, o kterou se nejde dělit, viz. ten rohlík/banán, když nechceš krmit její nenazrane kobylky l.

Dobrej nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:04

@guineapig To máš pravdu. Jsem v tomhle měkká. Děcka za mami ku nemůžou, je mi jich kolikrát líto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 11:05
@Cuddy píše:
Jediny elegantni řešení je scházet se na neutrální půdě. Umíš si představit, že byste k nim přijeli s rohlíky a začali je tam jíst? Tak jděte ven, až bude hlad, svým dej svaču, o kterou se nejde dělit, viz. ten rohlík/banán, když nechceš krmit její nenazrane kobylky l.

Jinak moc hezky řečeno a fajn nápad! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1831
14.1.22 11:06
@Anonymní píše:
@Cuddy Jenže ona by svoje děcka nikam nevzala, kde se platí (cukrárna, hraci koutek), vlastně ani na blbou zmrzlinu. Možná v létě nějaký zadarmo hřiště, to by šlo… :think: :palec:

Tak je fakt asi lakomá.
Mě teda její život lepší nepřipadá. Ona svoje děti nevezme na zmrzku a nemá pro ně ani rohlík. Jo, pro ty její děti vlastně taky život není fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9336
14.1.22 11:07
@Anonymní píše:
@Takyjedna Promiň, ale tobě odpovídat nebudu. Dle předchozí reakce soudím, že mi to chceš nějak nandat. Napíšu argument a ty mi to silacky vyvratis. Radši diskutuju tam, kde to my smysl. :kytka:

Jsem se musela ještě jednou podívat na tu svojí reakci, kde ti to chci nandat. Tak nic no. Asi jsem tě odhadla dobře. Tak si tu svojí chudinkovskou pózu hezky hýčkej. :roll: Najde se tu spousta holek, co v tom budou s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:08

@guineapig Prave. Takže mají aspoň u tety :zed:. Su mekkejs.

• Citovat
  • Upravit
1831
14.1.22 11:13
@Anonymní píše:
@guineapig Prave. Takže mají aspoň u tety :zed:. Su mekkejs.

Tak třeba na to budou jednou i vzpomínat, jak to bylo fajn, že jim u tety vždycky chutnalo…
No, tak zvol příště nějakou střední cestu. Jak jsem psala, já bych zase nedovedla s ledovým klidem vracet stejnou mincí a nedat na stůl vůbec nic. Takže nějakou malou sváču, sušenky, ovoce nebo buchtu a hotovo. Víc bych jim nepodstrojovala.
Jinak je fakt dobrý ten nápad setkání na neutrální půdě, ty dáš svym dětem svoji svačinu a ona se asi nevytasí s ničím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.1.22 11:14

Já bych na tvém místě se nevztekala.. Asi bych to využila, proti ní.. I když to vyzní blbě, ale..
Nedělala bych tlaky, scény, ale prostě bych dala dětem svačinu, a pak mezi řečí, i když bude nějaká návštěva s tchýni a tak, řekla, že musíš dětem dávat něco na zub, protože tak dlouho nevydrží hladné..
Nejsi ta, co by si měla stydět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:17

@guineapig Jo, i to už se nám stalo, když to tak čtu. Jenže jsem blbec rozdělila svačinu svých dětí mezi všechny. :zed: Jako je echt blbý, koukat na cizí hladový, co koukají na tvy… to je prekerka. :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
3371
14.1.22 11:18

Já bych se asi snažila být prostě taková, jaká jsem, bez výčitek a jiných pohnutek.

Neumím si to moc představit, ale pokud vlastním dětem nekoupí zmrzlinu, nejde do cukrárny a „trápí“ je hlady (neumím si to u zajištěných lidí představit, ale možné je asi vše), tak bych i těm jejím dětem u vás na návštěvě dávala normálně jídlo a snažila bych se to přijmout jako věc, kterou člověk dělá pro ty děti, ne pro švagrovou. A o švagrové si mysli, co chceš, ale zkus to tolik neřešit.

Pokud jde o svačiny - já teda běžně nosím nějaké jídlo s sebou dětem i na návštěvy - nějaké sušenky, kapsičku - či podle potřeby větší množství jídla či sytější. Nevidím v tom problém.

A být tebou bych to prostě přijala, jak to je, švagrová je v tomhle mimoň (a je jedno z jakého důvodu), ty chceš být lepší, tak buď, bez očekávání vděčnosti.

Chápu, že je to k vzteku a že máš pocity méněcennosti, to se prostě občas objeví. Zkus si třeba napsat pro a proti - skutečné i domnělé u švagrové. A zamysli se, jestli to je opravdu to o co stojíš. Jestli by třeba pár tisíc k výplatě pomohlo ke spokojenosti.

Je blbé, že ti někdo někde předhazuje, že jste méně, než ti druzí. V životě se mi v rodině nestalo, že by někdo takto někoho shazoval, díky bohu. Tohle je fakt hrozne. Každý člověk má nejakou kvalitu, někdo holt přivádí do daňového systému více peněz, někdo je lidský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:20

@Janasas Jenže ona se usměje a řekne něco ve stylu, že vlastně super, že něco… třeba jako moje děcka aspoň sní celý oběd, když nesvaci… já nevím, těch situaci bylo povicero, nikdy žádný stud

• Citovat
  • Upravit
30966
14.1.22 11:21

Polož si otázku, co to tvým dětem přináší. Vidí se rady s neteřemi/bratranci? Stojí ti jejich radost za to? Pokud ano, tak hledej aktivity, kde nebude moc třecích ploch. Dneska se dají najít tak krásná hřiště, že nahradí placené aktivity. Nebo v létě rybník, to je klidně také na celý den. Pokud nechceš řešit jídlo, na těchto místech bývá občerstvení. Až přijde hlad/chuť, každé dítě požádá svého rodiče, dítě dá kamarádovi maximálně ochutnat.

Já to znám trochu i z jiné strany. Máme kamarády, vídame se s nimi po školce, odpoledne hned po otevření. Takže děti jedly a pily. Přesto, přijdeme na hřiště a první, co chtějí, je jít koupit někam limonádu, zmrzlinu… To mě třeba štve, nemyslím, že chci toto dětem kupovat každý den jen tak a tímto jsem buď do toho tlačená a nebo jsem opět za tu nechápající zlou matku.

No a nebo ještě jinak, jedete k nim na pár hodin, tak ať se děti cestou nají v autě, vodu jim snad dá. A je k vám zvi mezi jidly, žádné na čas oběda nebo večeře.

A zbav se pocitu, jak má lepší život. Ona možná, ale její děti ne, to se mají lépe vaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.1.22 11:23

Záleží jak to máte nastavené.
Když k nám pořijdou cizí děti, většinou přinesou - pozornost, třeba pytlík křupek, nebo ovoce, u nás něco dám, někdy si i sami donesou..
Já si taky běžně nosila na návštěvu, dkyž byly děti malé, nespoléhala jsem, že třeby někde mají jogurty, které děti jí..
Prostě jim něco zabal, nějakou drobnost do batohu.. Ale je bych neřešila, co dětem dopřejí a nedopřejí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
14.1.22 11:23
@Anonymní píše:
@guineapig Jo, i to už se nám stalo, když to tak čtu. Jenže jsem blbec rozdělila svačinu svých dětí mezi všechny. :zed: Jako je echt blbý, koukat na cizí hladový, co koukají na tvy… to je prekerka. :oops: :oops: :oops:

:mrgreen: A to jí fakt není blbý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.1.22 11:25
@Anonymní píše:
@Janasas Jenže ona se usměje a řekne něco ve stylu, že vlastně super, že něco… třeba jako moje děcka aspoň sní celý oběd, když nesvaci… já nevím, těch situaci bylo povicero, nikdy žádný stud

tak ted je otázka jesli řešíš hlad dětí, a nebo určitou pozu k ní.. POkud prostě má nos nahoru nad váma, tak je uplně jedno co uděláš.. Pokud ti jde, aby děti nebyly hladné, tak jim něco zabal a hotovo..
Co k nám chodily maminky, tak většinou stejně děti měly i něco svého… nikdy nepřišly jakože na celý den bez ničeho..Tak i naopak samozřejmě, někde jsem šla vzala sebou něco, když jsem věděla, že tam dítě a nebo oba budem celý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová