Život není fér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
14.1.22 09:58
@Tarinka píše:
Možná je švagrová trochu asociální a tydle věci jí nedochází :nevim:

taky se mi zdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:01

@Pudloslava Myslím, že je spíš lakoma. Ale to nechci rozvádět, je toho víc…

• Citovat
  • Upravit
80083
14.1.22 10:13
@Cenarius píše:
Tak ten rozdíl v tom místě práce je u platu podstatný. To je asi tak u všech. Se holt prestehuj do Prahy nebo tam dojíždějí, když chceš velký peníze. Ale zase určitě bydlení máte mnohem levnější než má ona a další náklady. Takže tak.

Bacha na to. Další náklady? Třeba co? Energie jsou všude stejné. Ceny potravin ve vesnických obchodech vyšší než ve velkých městech. Ceny spotřebního zboží stejné. Jediné, co je levnější, tak pořízení bydlení. To, že třeba v Praze víc ztratíš, protože je tam víc lákadel, to se nedá počítat. Zase kdybys chtěla na venkově jezdit do kina třeba tak často, jako Pražák, vyjde tě to dráž, musíš zaplatit cestu. Totéž restaurace třeba. Krouzky děti, škola, školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
14.1.22 10:15
@Anonymní píše:
@Pudloslava Myslím, že je spíš lakoma. Ale to nechci rozvádět, je toho víc…

A co udělá, když ji řeknou této máme hlad, dej nám jíst? Nedá? Řekne nemám? To by mě zajímalo. A proč se neozve její bratr, tvůj manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.1.22 10:17

Tak jim přibal na cestu svačinu a máš po starostech, akorát se takovými blbostmi a sobectvím druhých zbytečně užíráš a trápíš. Stojí ti to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:18

@inkakřivák Proste nemá, nenakoupila. Pořád to bral jako blbost, až teď mu to přišlo divný. Asi ji řekl, že teda musí jet, když doma nic nemá, ale ani tak ji to nedocvaklo.

• Citovat
  • Upravit
21866
14.1.22 10:18

A nebylo to stylem, tatíí máme hlad a táta na to, tak se zeptáme tety, co má. Néé tati, my nechceme u tety, my chceme Mekáč.
Tak ségra, my pojedeme, děti mají hlad a chtějí hranolky s hambáčem.
Teta - tak to doma fakt nemám.

Mmj. tři hodiny snad děti někde vydrží bez jidla. Nebo musí něco jist, co hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:19

No hele není. Taky mám v příbuzenstvu osobu, která svým bezohledným amorální chováním docílila, že je „objektivně“ mnohem úspěšnější než já. Má výrazně víc peněz, přestože má o hodně nižší vzdělání, zcela veřejně se opakovaně chlubila románky se ženatými šéfy a zákazníky a holky, co na tohle nemají žaludek, jsou u ní blbky. Pak rozvedla ženáče, který se s manželkou snažil o dítě (naštěstí se nepovedlo), nastěhovala se do domu, který spolu postavili, selhala antikoncepce a podporuje ho v protahování majetkového vypořádání, takže bývalá už dva roky nemá ani barák, ani prachy. Chlubí se jaký krásný je její dům. A tak dál. To je mi jedno, já bych ty peníze za takovou cenu nechtěla, máme s manželem pěkný život, i když ne v luxusu. A můžeme se podívat do zrcadla, protože doufám nikomu neubližujeme. Co mě ale vytáčí doběla je, že od rodiny máme neustále předhazováno, jak jsme proti nim neschopní, k čemu nám to vzdělání bylo, pořád pracujeme a nic z toho, za to ona…atd. Říkám si, že tohle se ale každému vrátí v těch vztazích, a ty jsou cennější než peníze. Já si s nikým nedělám zlou krev, nikdo snad nemá důvod mě nějak výrazně nesnášet a přát mi něco špatného. Když potřebuju pomoc, mám se na koho obrátit, mám pár přátel, kteří vědí, že i oni se na mě mohou spolehnout a ne, že každého jen využívám. Mám manžela, který by to co ten její nikdy neudělal, takže věřím, že ani já se od něh ničeho takového nedočkám. Tvoje švagrová možná bude mít peníze, ale nikdo ji nebude mít rád a až jednou bude potřebovat, nikdo jí nepomůže. A ono se to stane, nikdo nemá celý život jen štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 10:24

@mado Ne, chtěli jen pitomý rohlík, suchý. Žádné speciální zacházení. Myslim, že mu to právě bylo líto, tak jim to chtěl nějak vynahradit. Víte, jak to myslím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 10:25
@Anonymní píše:
No hele není. Taky mám v příbuzenstvu osobu, která svým bezohledným amorální chováním docílila, že je „objektivně“ mnohem úspěšnější než já. Má výrazně víc peněz, přestože má o hodně nižší vzdělání, zcela veřejně se opakovaně chlubila románky se ženatými šéfy a zákazníky a holky, co na tohle nemají žaludek, jsou u ní blbky. Pak rozvedla ženáče, který se s manželkou snažil o dítě (naštěstí se nepovedlo), nastěhovala se do domu, který spolu postavili, selhala antikoncepce a podporuje ho v protahování majetkového vypořádání, takže bývalá už dva roky nemá ani barák, ani prachy. Chlubí se jaký krásný je její dům. A tak dál. To je mi jedno, já bych ty peníze za takovou cenu nechtěla, máme s manželem pěkný život, i když ne v luxusu. A můžeme se podívat do zrcadla, protože doufám nikomu neubližujeme. Co mě ale vytáčí doběla je, že od rodiny máme neustále předhazováno, jak jsme proti nim neschopní, k čemu nám to vzdělání bylo, pořád pracujeme a nic z toho, za to ona…atd. Říkám si, že tohle se ale každému vrátí v těch vztazích, a ty jsou cennější než peníze. Já si s nikým nedělám zlou krev, nikdo snad nemá důvod mě nějak výrazně nesnášet a přát mi něco špatného. Když potřebuju pomoc, mám se na koho obrátit, mám pár přátel, kteří vědí, že i oni se na mě mohou spolehnout a ne, že každého jen využívám. Mám manžela, který by to co ten její nikdy neudělal, takže věřím, že ani já se od něh ničeho takového nedočkám. Tvoje švagrová možná bude mít peníze, ale nikdo ji nebude mít rád a až jednou bude potřebovat, nikdo jí nepomůže. A ono se to stane, nikdo nemá celý život jen štěstí.

Hm, to je hnus. Ale jako bys právě popisovala nás… skoro na chlup stejne.

• Citovat
  • Upravit
43035
14.1.22 10:36

A život opravdu není fér. S nějakou vesmírnou spravedlností se nedá počítat vlastně my, vyžraní Evropané, bychom se měli děsit toho, kdyby život náhle měl začít být fér.
V Africe by tvoje děti taky nedostaly na návštěvě rohlík, protože jejich teta opravdu nemá, s dětmi nejedli už několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
14.1.22 10:38
@Anonymní píše:
@inkakřivák Proste nemá, nenakoupila. Pořád to bral jako blbost, až teď mu to přišlo divný. Asi ji řekl, že teda musí jet, když doma nic nemá, ale ani tak ji to nedocvaklo.

Ale tak to pak asi neměly jíst co ani její děti, ne? A nenakrmit svoje děti mi teda přijde horší, než nepohostit návštěvu…Tak je asi nějaká „zvláštní“ ta švagrová, neber to osobně.

Příspěvek upraven 14.01.22 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:39
@Anonymní píše:

Kdyby to byl příběh z min. století z osmdesátek, tak to vypadá na mojí macechu. Akorát to snažení o dítě nesedí, mě v té době už byly 2. A ten dům byl hrubá stavba v tý době, a na pozemku, co dali tatíkovi rodiče, takže to vypořádání a zabydlování měla jednodušší…Takový věci se dějou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 10:41

@guineapig Neberu to osobně. Je fakt, že její děcka přijdou vždycky hladový, v jakoukoli denní dobu. Neskutečný. A nekecám. Třeba minule až navečer, že naposledy trochu obedvali. Přitom oni fakt u nás jedí až žerou s prominutim, není to o tom, že by kecali.

• Citovat
  • Upravit
1831
14.1.22 10:44
@Anonymní píše:
@guineapig Neberu to osobně. Je fakt, že její děcka přijdou vždycky hladový, v jakoukoli denní dobu. Neskutečný. A nekecám. Třeba minule až navečer, že naposledy trochu obedvali. Přitom oni fakt u nás jedí až žerou s prominutim, není to o tom, že by kecali.

Tak vidíš, v tom to asi bude. Ona nenakrmí ani svoje děti, tak jak ji má napadnout, že má mít svačinu pro „cizí“ děti. Já se jí nezastávám, jen myslím, že to nedělá schválně. Asi bude v tomto trochu mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová