Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy píše:
A zbav se pocitu, jak má lepší život. Ona možná, ale její děti ne, to se mají lépe vaše.
Vidím to stejně.
@Janasas Já právě taky vždycky něco beru. Ona NIKDY. Ježíš, když to čtu, tak je to úplně šílený. ![]()
@Anonymní píše:
@guineapig Neberu to osobně. Je fakt, že její děcka přijdou vždycky hladový, v jakoukoli denní dobu. Neskutečný. A nekecám. Třeba minule až navečer, že naposledy trochu obedvali. Přitom oni fakt u nás jedí až žerou s prominutim, není to o tom, že by kecali.
A není to zde známá Kornelije? Ta nakupuje přesně na kusy, vaří a servíruje taky tak. Takže koupí šest housek, ty posnídají, na svačinu koupi láhev cokomlika, k obědu přesná dávka, na svačinu zas a k večeři pro čtyři lidi osm palačinek. Tvrdí, že se mají všichni dost. Přesto si myslím, že její muž má někde tajnou lednici a děti se dokrmují od spolužáků. Jo a občas jim dá krabičky a pošle je k babičce.
Pere se to ve mně. Milá teta vs vyuzivany blbec. Hlavně tomu vůbec nerozumím.
Já bych se řídila, jak to cítím já, až děti povyrostou a budete na to vzpomínat, tak si to uvědomí a bude ji trapně..
Ono stačí, když mají děti prořízlou pusu a střelí ji:,, Teto ty jis neměla peníze, že si neměla jídlo
nebo prostě něco.. děti jsou upřímné a chápave, až si budou vyprávět vzpomínky z dětství ![]()
Příspěvek upraven 14.01.22 v 11:35
@Anonymní píše:
@guineapig Guinejske prasátko, víš, že absolutně-ani trochu-vůbec? Prostě se snažím to NĚJAK pochopit, ale nejde to.![]()
To nepochopíš, ona to má prostě úplně jinak. Priority jinde.
Polož si otázku, kde bys chtěla být dítětem, u ní nebo u sebe. A ta odpověď (kterou předpokládám znám) by tě měla těšit. Jinak s takovým člověkem nenaděláš nic. Jak tady někdo psal, taky bych nejak neměnila sebe, nejednala proti svým zásadám. Jsem zvyklá návštěvě něco dát, dala bych. Ale jak jsem už psala, asi v nějak rozumně míře, zas bych se nepřetrhla, speciálně kvůli nim nevařila atd…
A nebo ještě jinak, ale my máme v rodině dobré vztahy. Já bych zavolala svému sourozenci, muž zase svému, a řekl mu, že zítra dle plánu přijedeme, že naše děti jsou narozdíl od jejich zvyklé svacit a u nich mivaji hlad, zda bude mít něco připravené nebo máme vzít svačinu. Ať si to se švagrovou vyřídí muž, je to jeho sestra.
@inkakřivák Inko, ale chápeš, že ta moje Kornelije nedělá ani tohle? Jenže ji to každý žere. Tchyne dává peníze na nákup… z důchodu. Ona bere 45 čistého a děcka mají rohlíky OD BABICKY na příděl. Beru zpět svůj úvodní příspěvek, prostě to začíná všecko zapadat.
Příspěvek upraven 14.01.22 v 11:38
Druhého nezměníš, můžeš jen změnit svůj pohled a přístup k němu. A potom k situacím, které vyvolává. V první řadě bych to zkusila vykomunikovat přímo s ní. Tu konkrétní situaci. Určitě bych před jejími vyhládlými dětmi nemávala pečeným kuřetem, aniž bych jim dala najíst - pokud to pro vás není finanční problém. To je prostě o ničem a přetahovaná jak na pískovišti mateřské školy, nebyly to ty děti, které odmítly tvým potomkům vydat rohlík. Pokud by byl, řekla bych jí to narovinu. Nevidím nic špatného na tom, dávat dětem svačinu s sebou, pokud to nefunguje ze strany jejich tety. Nebo zkrátit návštěvy tak, aby hlad nebyl. Nečekej od ní to, čeho pravděpodobně není schopná, nejvíc tebou totiž mávají tvá vlastní očekávání.
@guineapig Jinak mimo tema: Ty chováš morčata? Je to náročný? Děti zadoní, ale já nechci, máme už hafana a papoušky.
@inkakřivák píše:
A co udělá, když ji řeknou této máme hlad, dej nám jíst? Nedá? Řekne nemám? To by mě zajímalo. A proč se neozve její bratr, tvůj manžel?
tak to si zas myslím, že slušně vychované děcka na návštěvě o jídlo nežebrají
A co tedy na to říká tvůj muž? A ptala ses ho, jak to chce řešit příště? Primárně by to měl opravdu řešit on.
@inkakřivák píše:
Bacha na to. Další náklady? Třeba co? Energie jsou všude stejné. Ceny potravin ve vesnických obchodech vyšší než ve velkých městech. Ceny spotřebního zboží stejné. Jediné, co je levnější, tak pořízení bydlení. To, že třeba v Praze víc ztratíš, protože je tam víc lákadel, to se nedá počítat. Zase kdybys chtěla na venkově jezdit do kina třeba tak často, jako Pražák, vyjde tě to dráž, musíš zaplatit cestu. Totéž restaurace třeba. Krouzky děti, škola, školka.
Naprostý souhlas. I na ty kroužkyse musí děti obvykle někam dovážet, což jsou další náklady na dopravu a stojí to spoustu času.
K zakladatelce: Především se uklidni a vychladni, stres výrazně poškozuje zdraví. Já také mám příbuzné, ke kterým jsem jako dítě jezdil velmi rád a jezdím dodnes, i když už ne tak často. A potom příbuzné, kde to vypadalo skoro jako u vás, nikdy jsem se tam necítil dobře. Už tam léta nejezdím vůbec. Takové věci asi zahladí jenom čas, ale na druhou stranu není od věci ty věci vyvažovat a chovat se slušně s patřičnou mírou reciprocity.
Jo a s pražáky mám také zkušenosti. Také tady nedaleko jedni celoročně bydlí v rodinném domku, samý úsměv. Nejsou tady jen když zmizí někam na výlet, ale tváří se, že jsou tu na chatě, aby nemuseli platit pálku za popelnici.
@guineapig Guinejske prasátko, víš, že absolutně-ani trochu-vůbec? Prostě se snažím to NĚJAK pochopit, ale nejde to.