Život není fér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.22 10:46

@guineapig Asi jo. Jen jsem to nemohla pochopit.

• Citovat
  • Upravit
2840
14.1.22 10:47

Mela bys to brát trochu s nadhledem. Jestli tohle je tvůj největší životní problém, kvůli kterému „život není fer“, tak věř, že jsi neskutečně šťastná osoba a měla by sis toho vážit. Většina populace CR je na tom hůř… A to samozřejmě nemluvím o celkové populaci na planetě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
14.1.22 10:48
@inkakřivák píše:
Bacha na to. Další náklady? Třeba co? Energie jsou všude stejné. Ceny potravin ve vesnických obchodech vyšší než ve velkých městech. Ceny spotřebního zboží stejné. Jediné, co je levnější, tak pořízení bydlení. To, že třeba v Praze víc ztratíš, protože je tam víc lákadel, to se nedá počítat. Zase kdybys chtěla na venkově jezdit do kina třeba tak často, jako Pražák, vyjde tě to dráž, musíš zaplatit cestu. Totéž restaurace třeba. Krouzky děti, škola, školka.

Dovolím si nesouhlasit, pocházím z Moravy, ziju několik let v Praze. Najmy a byty jsou tady nehorázné. Jídlo a energie cena jako všude. Ale veškeré ceny služeb jsou úplně někde jinde… Chodím cvičit, cena o dost vyšší v Praze, kadernice místo 800,– platím 2500,–, opravy auta také úplně někde jinde cenově. Restaurace také dražší…
Kdyby to tak nebylo, spoustu mých kamarádek by se nevracely zpět, protože to tady nedávají finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:49

@Janee19 Ne, není to ani zdaleka můj jediny problem. Ale tenhle musel ven, ostatní si nechávám. :) Čekala jsem příspěvky, jako že to má někdo taky tak a vypořádal se s tím nějak… elegantne, ale rázně.

• Citovat
  • Upravit
1831
14.1.22 10:53
@Anonymní píše:
@guineapig Asi jo. Jen jsem to nemohla pochopit.

Tak já to treba taky nechápu, ale každá máma není stejná. Já mám podobnou kamarádku, ona je hodná a i inteligentní, ale nějak na tohle nemá buňky. Vždycky znova se někde na výletě diví, že děti mají hlad. Nebo už se naučila jim třeba i něco vzít, ale stejně je to málo. A pak jí vždy někdo něco poskytne. Já jsem ji opravdu jeden čas podezřívala, že to dělá záměrně a že je to vypočítavé. Ale jak jsem ji tak pozorovala více, pochopila jsem, že ona je prostě v tomto smyslu jaksi negramotná. Ač dělá v danou chvíli to nejlepší, co umí. Ale jinak opravdu není ani blbá ani zlá.
Netvrdím, že je to tak u každého takové případu, někdo tohle může opravdu dělat i z vyčůranosti. Jen u té tvé švagrové mi přijde, že když nemá nakoupeno ani pro svoje děti, tak je asi taky kapku mimoň.

Příspěvek upraven 14.01.22 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
14.1.22 10:53
@Pudloslava píše:
taky se mi zdá

Nemusí být ani asociální, ani lakomá. Záleží, jak to proběhlo. Já na návštěvu něco připravím, ale už nemám kapacitu chodit se ptát, nabízet, zkoumat, kdo co neji. To už čekám, že se lidi ozvou sami. Ono kolik tam bylo děti? 4? To už je cirkus, pořád je trochu/dost hlídat, kdo ví, jak to probíhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
14.1.22 10:54
@guineapig píše:
Tak vidíš, v tom to asi bude. Ona nenakrmí ani svoje děti, tak jak ji má napadnout, že má mít svačinu pro „cizí“ děti. Já se jí nezastávám, jen myslím, že to nedělá schválně. Asi bude v tomto trochu mimo.

Ano. Prostě není hospodyňkovská maminečka. To není povinný. Mě taky přijde každodenní péče o korýtko jako s prominutím v.oser, ale snažím se, co můžu. :mrgreen: Nelíbí se mi, jak se ( zakladatelko) pohoršuješ a připadáš si kvůli tomu lepší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:55

@guineapig Hmm. :think: Jenže já si právě myslím z jiných situaci, že je vycurana. Jenže ty se me tak netýkají. Dotýká se mě to jen ohledně našich dětí.

• Citovat
  • Upravit
8302
14.1.22 10:55

Jak vy k my, tak my k vy.
Tím se řiď. Ať se jedná o rodinu nebo o cizí. Ve svým věku snad nemáš za potřebí být hodná holka. A ano, já bych k nim nejezdila. Děti si kamarády můžou najít kdekoli. Není nutností lítat po příbuzných jen proto, že máte stejnou krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 10:57

@Zeoli Díky, asi ano. Příbuzný si nevyberes, s kamoskama jsme v pohodě, jede se spravedlive.

• Citovat
  • Upravit
30966
14.1.22 10:58
@Anonymní píše:
@Janee19 Ne, není to ani zdaleka můj jediny problem. Ale tenhle musel ven, ostatní si nechávám. :) Čekala jsem příspěvky, jako že to má někdo taky tak a vypořádal se s tím nějak… elegantne, ale rázně.

Jediny elegantni řešení je scházet se na neutrální půdě. Umíš si představit, že byste k nim přijeli s rohlíky a začali je tam jíst? Tak jděte ven, až bude hlad, svým dej svaču, o kterou se nejde dělit, viz. ten rohlík/banán, když nechceš krmit její nenazrane kobylky l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
14.1.22 10:59
@Anonymní píše:
@guineapig Hmm. :think: Jenže já si právě myslím z jiných situaci, že je vycurana. Jenže ty se me tak netýkají. Dotýká se mě to jen ohledně našich dětí.

Co třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:01

@Cuddy Jenže ona by svoje děcka nikam nevzala, kde se platí (cukrárna, hraci koutek), vlastně ani na blbou zmrzlinu. Možná v létě nějaký zadarmo hřiště, to by šlo… :think: :palec:

• Citovat
  • Upravit
1831
14.1.22 11:02
@Anonymní píše:
@guineapig Hmm. :think: Jenže já si právě myslím z jiných situaci, že je vycurana. Jenže ty se me tak netýkají. Dotýká se mě to jen ohledně našich dětí.

Aha, tak to nedokážu posoudit, když neznám ty situace. Jasně, že i tak to může být. No, tak v každém případě dětem asi napříště zabal svačinu, no…Ale já bych asi nedokázala ostentativně jejím dětem nic nedat, kdyby byly u mě. Jako netrvdím, že bych kvůli nim vyvářela a dávala jim oběd a kdoví co, to bych se teda nepřetrhla. Ale sušenky nebo buchtu bych jim dala, to by mě zas neubylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.22 11:03

@Takyjedna Promiň, ale tobě odpovídat nebudu. Dle předchozí reakce soudím, že mi to chceš nějak nandat. Napíšu argument a ty mi to silacky vyvratis. Radši diskutuju tam, kde to my smysl. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová