Nemohu se sžít s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Alušáček píše:
První půl rok je to jen kolotoč, kojení, přebalování, uspavaní, chování, vození kočárku. Uteče to jak nic, ale přijdou zase jiné etapyDite je na celý život a pořád je o něj starost, zkus to zakladatelko brát jak neměnný fakt a užívej si to co je. Pokud ti miminko spi a máš čas pro sebe, přečti si knížku, zkoukni nějaký seriál. Jestli má rado procházky v kočárku ber to jako prospěšný pohyb pro sebe, do uší sluchátka a zpříjemni si to posloucháním pisnicek. Já se na každodenní vycházky vyloženě těšila, to bylo nachozenych kilometru a zrovna v zime
Kočár a procházky mě zachránily od cvokhausu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda prvni trictvrte rok protrpela.. obdobi lezaka me ubijelo.. byla jsem co nejvic venku ( i kdyz sama s kocarem), tak to proste utikalo lepe. Myslim, ze v okoli si taky mysli vsichni ze jsem to zvladala skvele, ale strasne jsem se natrapila a pak mela vycitky, proc si to neuzivam atd. Dnes je diteti 20 mesicu, je to bezva, s malou uz je fakt sranda. Obecne jak zacala trochu vic komunikovat a pohybovat se, zacalo to byt lepsi! Drz se, bude to dobre ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zazivala jsem to samé, male jsem si začala uzivat az ted v 15 mesicich, kdy uz ji může nekdo pohlídat, chodí, uz si sama dokáže hrát…ten rok pro me byl nejnáročnější, jaky jsem zazila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me mimina nebavi, zacinam si dite uzivat, az kdyz je schopne samopohonu, dokaze trochu komunikovat a da se s nim delat vic, nez paci paci.
Proste ten prvni rok se za me musi prezit, pak se to uz jen lepsi a kepsi.
Zase jsou maminy, co jsou poprdene z mimin a sili z batolete, kdyz to prestane byt ten nunaci plysak a musi se zacit vychovavat a usmernovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nebuď na sebe tak přísná a neporovnavej se s okolím. Určitě si vede dobře a děláš maximum. Zzijete se, chce to čas, najít si režim co, co v kolik hodin dělat (kdy krmit, kdy jít na procházku) a toho se nějak držet a dny ti začnou ubihat. Jeden jako druhý, ale pěstujes si parťačku, za čas spolu budete péct cukroví, chodit na nákup a pak na kafe. Vydrž!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky moc Vám všem děkuju za Vaše rady a osobní zkušenosti
![]()
- Citovat
- Upravit
Nejsem úplně ta, co se v mateřství vyžívá, ale měla jsem štěstí, že jedna byla v březnu, druhá v květnu, to se lépe a na dýl chodí ven. Takže až se oteplí, bude líp. A je to normální, taky trpím, proto jsem si přibrala studium VŠ, jinak by mě drblo.
Můžu prosím otázku, co jsi dělala za práci?
- Citovat
- Upravit
Mám 8 týdenní holčičku a přijde mi že pořád si nemůžu zvyknout že budu muset takhle pořád fungovat.
Ano o dítě se musíte starat pořád a je to každý den stejné. Taky mám takové pocity, že je to pořád stejné a to už mám osmiletou dceru. Hlídání žádné, takže je pořád se mnou, samozřejmě chodí do školy a já do práce, ale veškerý volný čas jsme spolu. Taky jsem z toho někdy vyřízená
- Citovat
- Upravit
Taky se moc těším na léto az bude hezky, protože to sluníčko opravdu asi chybi. A ráno ještě není brzy světlo.
Pracovala jsem jako pracov. v socialnich službách.
- Citovat
- Upravit
Ano je mi úplně jasné že je potřeba se o mininka starat, jen jsem se chtěla zeptat jestly třeba nějaká maminka zaživala stejné nebo podobné pocity a vše potom se nějak dostalo do normálu,…
- Citovat
- Upravit
Jasně, že se to dostane do normálu, neboj.
není to jen dítě, co se narodí, musí se zrodit i máma, mentálně, a to může nějakou dobu trvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano je mi úplně jasné že je potřeba se o mininka starat, jen jsem se chtěla zeptat jestly třeba nějaká maminka zaživala stejné nebo podobné pocity a vše potom se nějak dostalo do normálu,…
Dostane se to do normálu. Ovšem záleží i na temperamentu dítěte. Řekla bych, že u druhé dcery trpím více. Poněvadž je strašně vzdorná, uvztekaná, uřvaná a náročná. Navíc špatně spí. Opravdu to nezastírám. Jak to jde, tak je v jeslích a já mohu studovat a částečně na jesle i vydělat v práci. U starší se to do normálu dostalo asi v 5 letech. Mladší má 2,5 roku a fakt je to hard core.
- Citovat
- Upravit
S kazdym mesicem je to lepsi, jak dite vic komunikuje. Taky mi hlavne ty zacatky prisly hodne stereotypni, ale zas nikdy pozdeji nebudes mit prilezitost tak casto chodit ven na prochazky - najdi si nejake zajimave podcasty, sluchatka do usi a vyrazej jak to jde
Nejhorsi obdobi bylo tak do 3 mesicu, kdy byly prdy, pak si zacal hrat a byly volnejsi ruce. Druhorozena ma cerstve 3 mesice a je vetsi samorost a nevyzaduje byt tolik na rukach kdyz je vzhuru, tak je to taky lepsi. Nase prochazky s batoletem a miminem vypadaji ted tak, ze z velkou slavou se vypakujeme a pak stravime hodinu kolem baraku a ja se snazim zabranit padu batolete do tekouci vody, ktera ho fascinuje, a mezitim do nej narvat nejake jidlo, pak drzi dobrovolnou dietu. Vylozene si uzivam, kdyz nekdo pohlida starsiho a ja mohu vyrazit jen s malou s kocarkem. Vsechna obdobi maji svoje a pomaha se tomu proste prizpusobit a vyuzit moznosti. S takto malym ditetem se taky lepe cestuje, pokud chces jeste nekam vyrazit a uzit si svuj program ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to podle me zcela normalni…ja byla v 6nedeli dvakrat u psychologa, poporodni deprese jak vysita
mela jsem denne pocit, ze chci zpet zivot pred miminkem (pritom v praci jsem predtim nebyla nijak moc spokojena a na mimco jsem se nemohla dockat), na prochazce s kocarkem, kdyz s nami sel i manzel, jsem mela chut nekam utect od nich a nevratit se, kazde rano pocit, ze den je nekonecny, ze se uz nikdy nevyspim (na tom teda neco je
), ze zivot skoncil, protoze ted nemam minutu pro sebe atd…malemu bude 8 mesicu a je to o 1000% lepsi, dny jsou sice porad dlouhe a narocne, ale spi lepe, szili jsme se, miluju ho
nenech se napalit, ze to kazda kolem tebe zvlada skvele a tyhle pocity neresi, neni to pravda, naopak podle me jen hodne lidi o tom nemluvi. Mit mimco je narocne, nevim, kolik Ti je, ale mne v 31 fakt trva si zvyknout, ze uz nemuzu jen tak delat, co chci a jit, kdy chci a kam chci, clovek je zvykly na sve pohodli
Ale nedela to z nas horsi mamy, ne kazda to ma od prirody hozene tak, ze jeji jedine poslani je byt mama a narodila se jen pro to, aby mela miminko
vydrz, ono se to opravdu zlepsi, za chvili bude jaro, vic slunicka, mimco se zacne vic hybat, vic smat a nenadejes se a uvidis, ze se budes citit o moc lip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit