Nemohu se sžít s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.1.20 10:05

@Brevnovanka88 moc moc děkuju za příspěvek a za Tvou zkušenost, vážím si toho. Strašně jakoby jsem to psala úplně já. A dokonce i ten věk máme stejný, taky je mi 31, sice tymto rokem 32 :hug:

• Citovat
  • Upravit
7.1.20 20:48

Mně je ještě víc než tobě, pocity jsem měla podobné, až tak někdy ve dva a půl měsících jsem začala chápat, co to dítě po mně chce. První tři měsíce byly o tom ty dny přežít, žádné užívání, až od tří a půl měsíců, kdy přestaly prdy a neměla jsem furt stres, že se kvůli nim ani pořádně nenají, to začalo být fajn. A když někdy kolem čtyř měsíců začala mít svůj režim a mohla jsem si podle něj začít plánovat den a tušit, co od ní čekat, tak jsem si to skutečně začala užívat a těšit se z každého úsměvu a dne. A ano, je to stereotyp, to vědomí, že každé tři hodiny se vše opakuje a nemůžeš před tím utéct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.1.20 20:54
@Anonymní píše:
@Brevnovanka88 moc moc děkuju za příspěvek a za Tvou zkušenost, vážím si toho. Strašně jakoby jsem to psala úplně já. dokonce i ten věk máme stejný, taky je mi 31, sice tymto rokem 32 :hug:

Take mi bude letos 32 :-) a hold to tak je, ale ono to bude uz jen lepsi, malemu dnes zacal lezt Prvni zoubek a neni to zdaleka tak desne, jak jsem cekala, proste opravdu se vse zlepsi :hug: stereotyp je to porad a asi nas jeste nekdy napadne, ze nam predtim bylo lip, ale nebylo, tihle mali clovicci tu po nas zustanou a potrebuji nas a nic vic prece na svete neni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
8.1.20 12:07

@Brevnovanka88 U nas první dva zuby pohoda a pak peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
8.1.20 14:28

@Julinka 18 a pridana hodnota tohoto prispevku v navaznosti ma zakladatelcin uvodni prispevek je jaka? :nevim: Kazde mimco i kazdy zoubek je jiny, to je mi jasne, ze mozna ty dalsi nebudou tak v pohode, ale ucel cele konverzace je ujistit zakladatelku, ze po narocnych zacatcich se to vazne zlepsi celkove a ze jeji pocity nedostatecnosti, neschopnosti, nedostatecne lasky k mimcu, nedostatecne nadsenosti z materstvi atd jsou normalni a odezni, jak vyplyva ze zkusenosti prispevatelek me vlastni, to ma byt poselstvi tohohle vlakna a ne zacit porovnavat, koho bolely zuby jak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
8.1.20 21:21

@Brevnovanka88 Jen jsem poukazovala na to, ze neznamená:ze kdyz byl prvni zub v poho budou i ty další, ze ty hororové scénáře jsou pravdivé…ja mela taky stejné stavy, jsou dny, kdy bych nejradsi nekam utekla, a neodpovidala jsem zakladatelce, ale tobě ze horor může prijit, každopádně ti a tvemu miminku preji at zuby netrápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
9.1.20 09:46

Ahoj holky, jsem na tom tak nejak stejne jako zakladatelka. Prcek ma 17 dnu a ja se s nim vubec nedokazu zzit, nebo aspon mam takovy pocit :( Miva obdobi place, ze ho i 4 hodiny nemuzeme nijak utisit, bydlime v 1+1 tak neni ani kam „utect“ a nechat hlidat manzela, rodina je 400 km daleko, takze pomoc zadna. Mivam navaly splinu ze mi slzy tecou po tvari a nemuzu prestat. V noci drobek spi max 2 h v kuse, pres den jenom jednou, v postylce nebo v kocarku. Bojim se kazdeho probuzeni, ze zase budeme 4 h „bojovat“ a plakat. Jsem vycerpana, je to udesny stereotyp a ja se s tim nemuzu porad srovnat. Strasne mi chybi rodina, manzel je ukazkovej, ale chybi mi nekdo, kdo ny nam pomohl, rozptylil chmury :( Hrozne mne tyto pocity mrzi, ale zda se mi, ze kdyz to potlacuji, je to pak jenom horsi. Vim ze ditko miluji, citim to vevnitr, ale ty emoce kolem jsou kolikrat silnejsi.
Diky, ze jsem se mohla vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.20 10:10

@Elemka02 :hug: úplně Tě chápu :hug:

• Citovat
  • Upravit
276
9.1.20 10:22

@Elemka02 musis jen vydrzet, ty zacatky jsou jak rana palici :zed: dokud to nezazijes, myslis si, ze jsi statecna, zes to mimco donosila a porodila, ale nakonec se ukaze, ze to bylo jeste nejmensi :think: vydrz, 17 dni je vazne zacatek, v sestinedeli mas pravo na vse, tedy i pak, alw v sestinedeli tim spis, miminko je v novem, neumi nic nez plakat a je to frustrujici, ale sedne si to :hug: nejsi v tom sama, je nas tu vic takovych a i po delsi dobe, uz davno nejsme v sestinedeli :nevim: klidne napis za par dni nebo tydnu, uvidis, ze bude vse veselejsi, nejsi sama, kdo to tak ma, to si jen myslime, ze to od zacatku vsechno bude snove a krasne a pak jsme ze sebe zklamane, ze to tak neni :kytka: drzim palecky, hlavne ze manzel funguje, spolu to date, ted jste uz triclenny tym :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.20 10:49

Přesně jak to píše @Brevnovanka88 ma naprostou pravdu, i s tim ze porod vlastně a miminko v bříšku bylo to nejmenší a pak to vše teprve začíná. Všem nám držím všechny palce holky :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.20 10:50

A opravdu krásněji bych to nenapsala,…a neporadila jako @brevnovaka88

• Citovat
  • Upravit
1055
9.1.20 10:51

@Elemka02 Bude lip, timhle jsme si prošly temer vsechny a kdo riká, ze ne tak kecá…bude lip…me to tedy trvalo dlouho…taky jsem porad brecela, byla total vyřízena a nechapala otazky typu jak si to uzivam???První 3 mesice mam uplne v mlze…kdybych mela moznost to zažít podruhé vyvarovala bych se spousty věci a udelala je jinak…taky mam rodinu daleko a stejne by mi to akorat lezlo na nervy, kdyby za mnou někdo porad chodil a radil mi co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
9.1.20 11:24

@Brevnovanka88 Moc dekuji za krasnou zpravu…Kez by existovala nejaka hranice, od ktere bych uz vedela, ze to bude lepsi…Zatim se mi zda, ze to vubec neutika, ze jsou ty dny a noci nekonecne. Ja jsem mela problem s depresi uz predtim, tak se to asi i dalo cekat :/ Manzel je uzasny, ale taky vidim, ze je to pro nej narocne, vsechno nove a nevime si casto rady a ja v depce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
9.1.20 11:32

@Elemka02 jak ti rozumim, nas maly je hodne uplakane miminko a take bych rada vedela, kdy to prejde, clovek se se vsim dobre vyporada, kdyz vi, kdy to skonci, ale deti nas prave nauci, ze kazdy den je vse jinak a je to nevyzpytatelne, ale i to je na tom krasne, ze je kazdy den jiny a novy, kazdy den neco noveho mimco umi a my se od nich take ucime. Pro partnery je to narocne, protoze oni nemeli s ditetem tu vazbu jako my v tehotenstvi a pro ne navazani vztahu muze byt asi o to tezsi, do toho zena, co do te doby fungovala normalne, ma najednou takoce stavy a pritom treba muj manzel si myslel, ze porod jsem dala, tak to uz bude vsechno dobre, pro ne je asi moc tezke pochopit, jak se citime. Ja jsem takova nevyrovnana povaha asi, ze me veci snadno rozhodi a mimco je tedy sakra velka vyhybka na te zivotni ceste :lol: jsem i extremne uklidna a organizovana a i do tohohle mimco hodilo hnedka vidle samozrejme :mrgreen: ale beru to tak, ze to tak ma byt, ze musim byt mama v pohode a vyrovnana a malej me to uci, ale nejde to hned, prvni mesice mam v totalni mlze, ale ted uz je to vazne lepsi. Pro tve uklidneni, ja prvni dva mesice ani nezvladla byt s malym sama, bala jsem se, ze to nedokazu a neco se stane, rodina se u me stridala jak apotolove na orloji, ani jsem nepotrebovala pomoct s peci o maleho, jen uklidnujici pritomnost nekoho dalsiho dospeleho. Po 2 mesicich jsem si rekla dost, rozumem jsem to nejak prekonala a od te doby se staram a jde to, zvladnes to take, jsi na tom urcite lepe jak ja tehdy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
9.1.20 11:32

@Julinka 18 Taky díky za povzbuzení…no, když si představím 3 měsíce, tak mám pocit, že to nemůžu tak dlouho vydržet, ale samozřejmě budu muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat