Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85469
21.10.14 21:47

@berynkaa zkus tady

http://www.vlh.de/…ach-plz.html

Stanes se ale automaticky clenem nejakeho jejich spolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.10.14 21:53

@blumen mohl mít problém právě s tím úřadem práce, jak přijde o práci, podporu vyplácí čr, ale když má adresu v de, tak vyplácí de. Jinak mý známý, co dělají v německu, ale s českou adresou, tak daňový číslo nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
22.10.14 08:32
@Clairisek píše:
@blumen @AndrejkaS hihi, tak asi bude zalezet na firme, kdyz to nekde jde a jinde ne :mrgreen: no uvidime za ty dva roky co se.jak zmeni a kde najde lepsi praci :-) s pojistovnou mi prave nic. nerikali, kdyz se pred 2rokama odhlasovala, jen ze kdybych.se vratila driv jak za pul roku, tak budu muset doplatit to pulrocni pojistne zpet, ale jinak nic, tak taky uvidime, podle toho clanku by to opravdu melo byt jedno :-)

Tak ano, některé firmy mají třeba podmínku, že uchazeč o zaměstnání musí být například z okruhu 30km apod. Zrovna jsem včera četla takový inzerát.
Ale jinak adresa pobytu není rozhodující. Mám spoustu kolegů pendlerů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
22.10.14 08:58

@Bayuska super :-) protoze platit nejakej podnajem nebo si tam hledat zname a zkusit se.jim vnutit do smlouvy treba za mensi uplatek, by bylo silene :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
11.11.14 23:23

Ahoj holky, chci se zeptat, je pravda, že většina bytů zde v Německu je vytapetovaných?

Bydlíme tři měsíce a zjistili jsem, že pod těma tapetama je plíseň, je to hezky schované, plesniví nám boty, které byly nenošené - jen uložené v krabici ve vestavce na chodbě, ted jsem zjistila matrace, rošty :(, je to hrůza a jsme tu s malým dítětem, okna byly mokré na začátku, teď jsou suché, větrám průvanem několikrát denně, máme vlhkoměr, nádoby něco jako Ceresit, po sprchování otevíráme okno v koupelně dokořán, ať jde vše ven, topíme jak blbouni - bude nás to stát peníze, a jak jsem si ze začátku říkala, že třeba se to potřebuje vytopit atd., tak teď jsem přesvědčená, že je problém ve stavbě :(, poslali jsme majiteli e-mail i s fotkama zničených věcí, tak jsem zvědavá, co on na to :(, blbé je, že nemáme na další kauci, potřebujeme ji dostat z něj, pokud se dohodneme na dřívějším odchodu, ale já tu s dítětem fakt bydlet nechci :(, jen se bojím, aby další byt nebyl na tom podobně, vím, že se tu moc netopí :( a studeno má plíseň taky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
12.11.14 12:29

@Marie21 nevím, třeba je to jinde jinak, ale já prošla desítky možná stovky ;) inzerátů na byty a většinou byly úplně prázdné, na tapety jsem nenarazila snad vůbec nikde :think:. A dost často je i podmínka při odstěhování, že se musí nově vymalovat.
Hlavně ta plíseň má někde příčinu (mám zkušenost, že za to mohou např. plastová okna… i třeba ob pár pater u sousedů, pak špatná izolace, střídání teplot).

Se stěhováním a kaucí záleží co máte ve smlouvě. Jinak co nejrychleji dát výpověď a během lhůty si hledat třeba něco bez kauce, to bývá hledání na delší dobu.
Jestli budete muset zůstat, tak asi tapety strhat, oškrábat, nově vymalovat, skříně nechat ode zdí a čekat, co se stane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
12.11.14 15:18

Tapety na zdi jsem nikdy v Nemecku - Bavorsku nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
12.11.14 15:19

Ahoj holky, ucili jste se nekdo nemecke ucetnictvi? Je to hodne obtizne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
12.11.14 17:50

Ahoj. Holky nevite o volnem byte nekde v Sachsen? Barenstein, Mildenau, Konigswalde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.12.14 23:27

Ahoj, prosím vás holky, ohledně Kindergeld, co je myšleno dokladem o čerpání pomoci rodině v ČR? v němčině: Nachweis über den Bezug von Familienbeihilfe in Tschechien, já v té době brala jen rodičák. Díky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
12.12.14 23:56

@Marie21 nemyslí tím dětské přídavky tady v ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.12.14 09:16

@pipiinka - to já nevím, ale asi jo, jak to tak vypadá…nic jsme ze sociálky nedokládali, to je pravda, vyplňovala to manželovi jedna paní Němka, ale ta o těhle věcech dle mého nemůže mít ponětí, takže po x měsících čekání, přišlo lejstro, kde po nás chtějí asi 6 papírů doložit - no paráda :(, manžel tu bude už rok. Jsem mu říkala, někdy je lepší někomu i zaplatit, kdo to pomáhá vyřizovat, protože je tam vše najednou, kdo v tom umí už chodit a takhle se toho možná dočkáme tak další rok v létě :(…to je tak, když tyhle věci zařizuje chlap, já byla v té době v ČR ještě, nevím, holky jakou máte zkušenost, svého chlapa miluju, ale je to prostě nepraktický chlap pořád :D, jsem sem přišla do DE, tak postupně šly na povrch věci, co nebyly zařízené atd…no chybama se člověk učí, jen by se nám ty peníze na tom začátku fakt hodily, musíme nějak vydržet bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.12.14 09:31

Jo a prosím vás, Kindergeld nemají nic společného s rodičákem v ČR ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
26.1.15 20:46
@Marie21 píše:
Jo a prosím vás, Kindergeld nemají nic společného s rodičákem v ČR ne?

jak se to vezme :nevim: když si budete žádat o zamítnutí českých přídavků, tak podle mě jestli nemáš v čr pracovní smlouvu, tak ti tu rodičák stopnou a řeknou, že máš zažádat v Německu :nevim: mě to udělali, najednou mi to stoply, musela jsem jim doložit, že tu mám pracovní smlouvu a že budu dál dostávat z čr, a vyplatili mi rodičák až po dvou měsících potom :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.1.15 15:29

Ahoj :) prosim Vas, stehujeme se s manzelkou do nemecka. Zena je ted ve tretim mesici tehotenstvi. Vite prosim nekdo jestli je v Berline ci okoli nejaky cesky mluvici gynekolog? Zena umi pouze cesky, tak aby to zvladla kdyz si bude potrebovat zajit beze mne.

Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi