Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádce takový vztah krachnul po pul roce společného bydlení. do té doby fungoval 3roky „na návštěvách“ a dovolených, tak se vydali stejným směrem jako plánujete. podle mě se dvě ženský vždycky časem začnou hádat a jak tu už někdo psal, ty budeš ten hromosvod-pak záleží na tom jak jsi „silný“ a jak pevný je tvuj vtah k jedné i druhé ženě. ale někomu to vyjít může proč ne. mě taky všichni tvrdili že manželství po několikatýdenní známosti nemůže vyjít a opak je pravdou ![]()
takže za mě-pokud to budeklapt proč ne. na okolí kašlete. a držím palce ať se vše vyvine podle vašich představ a jste šťastní
@Anonymní píše: Rád bych znal názor někoho jiného na tento způsob života, ideálně někoho kdo má vlastní zkušenost ať pozitivní nebo negativní. Jaká byla reakce vašeho okolí? Klapalo vám to i při frekvenci vidění se každý den? Máte někoho takového ve svém okolí a co říkáte na tento způsob života?
Nečekaně tu těch vlastních zkušeností příliš nebylo, tak přidám nevlastní a velmi zamlženou: slyšel jsem o případu (snad to bylo dokonce v nějaké vzdálené přízni), že manželé nemohli mít děti, takže pán si po vzájemné domluvě všech zúčastněných pořídil dítě s jejich dlouholetou služkou (začalo to tedy před válkou, nic recentního), pak je asi adoptovali, aby měli dědice, v každém případě takto v trojici (+ dítě) žili až do smrti a údajně to fungovalo dobře. Co říkalo okolí a jak přesně to vlastně fungovalo, to už pověsti neříkají (nebo říkaly, ale uteklo mi to druhým uchem ven). Ale je to samozřejmě dost jiná situace, protože z pohledu toho okolí se asi šlo tvářit, no tak služka, bydlí u nás, to je přece normální, no a adoptovali jsme její nemanželské dítě, máme dobré srdce. (Ale možná to netajili, to fakt nevím.)
Obecně bych k tomu byl skeptický asi zejména proto, že, abych parafrázoval klasika, „mnohoženství tady prostě zatím nemá vybudovanou tradici“, že to prostě v naší kultuře není. Tím myslím, že někde v tom Utahu si v případě krize řeknou, ne, musím se to snažit vyřešit, udržet rodinu ap., zatímco tady bude větší riziko, že si někdo z té trojice (nejspíš teda ze zúčastněných dam
) v případě krize řekne, že problém je jistě v té trojici a řešením bude trojici zrušit, protože prostě v sobě nemáme zakódované, že to je přece normální, nebo přinejmenším taky normální. Když to přeženu, věrnou mormonku nenapadne hledat problém v tom, že je jednou z více žen, protože tak to přece má být, zatímco našince to dost možná ve slabé chvíli naopak napadne jako první, protože je celý život formován, že takto to být nemá a snad ani nemůže. Hm, nevím, jestli je to srozumitelné, ale co už. ![]()
@spiky01 píše: Kamarádce takový vztah krachnul po pul roce společného bydlení. do té doby fungoval 3roky „na návštěvách“ a dovolených, tak se vydali stejným směrem jako plánujete. podle mě se dvě ženský vždycky časem začnou hádat
A proč přesně to krachlo, v čem byly problémy a proč je nedokázali vyřešit, pokud teda vůbec měli vůli to řešit, jakože, nechceš rozvést nějaké detaily, víc než jen strohé bylo a nefungovalo?
A ještě by bylo zajímavé, kdyby manželka nemohla otěhotnět, ale otěhotněla by ona milenka…třeba jakože nečekaně…
Nemyslím si, že to může fungovat, můj názor, ale možná se mýlím..jak už tu někdo psal, až se z milenky stane druhá skoromanželka, přestane tě to bavit. Nehledě na to, že dvě ženský pod jednou střechou, si dříve nebo později začnou lézt krkem. Ale obdivuji tvou odvahu ![]()
@RadkaOR píše:
A proč nenapíšeš co žena dělá?
A není náhodou moderátorka v televizi? ![]()
Ja to poznám z rozprávania môjho otca…bolo to dávno a aj z rodiny…muž si našiel milenku a žena ho veľmi ľúbila…tak išla za ním…lebo on sa presťahoval asi 200km…ale u nich bola pôvodná manželka skôr slúžka…kto bol šťastný, neviem…
Môj otec hovorieva, že keby nebolo závisti…stačila by jedna žena pre celú dedinu… ![]()
Ja by som sa teda s nikým o muža nedelila…nie som žiarlivá
…teda len tak normálne…
…ale vedieť, že môj muž vo vedľajšej izbe ťuťu-muťu s druhou…však by ma trafil šľak…tá pani by si už veľmi dlho nemusela robiť starosti s depiláciou…
![]()
@cher píše:
Uvědomuješ si, že budeš mít dvě tchýně?A taktéž můžeš mít dvojité parohy, když jste tak všichni uvolnění
Chacha ty 2 tchyně by ho mohly odradit ![]()
@cher píše:
Uvědomuješ si, že budeš mít dvě tchýně?A taktéž můžeš mít dvojité parohy, když jste tak všichni uvolnění
O případech soužití s dvěma ženami znám z příběhů klasiků a televize. Dokonce jsem viděla pořád o sourozencích, žijících jako manželé…
Proč ne, pokud současná situace všem vyhovuje, ať to bude. Na okolí kašlete. Samozřejmě budou šokování, je to ale jejich problém. Jedině… problém bych viděla v kuchyni. Jak se rozejdou dvě ženské před jedním sporákem? Já bych nesnesla druhou ženu ve SVÉ kuchyni
Je to ale moje osobní zvláštnost
![]()
Prosim anonymne, jde o zname.
Znam takovou trojici..ani se tim netajili. Chodili vsude ve trech (chlap uprostred a na kazde ruce jedna). Skoncilo to tak, ze zensky se nejak „preorientovaly“,zustaly spolu a chlapa vykoply ze spolecneho bydleni. Kdyz jsem to pak po nekolika letech rozebirala s dotycnym, rekl, ze to bylo dobry na oziveni sexu, ale kazi to vztah. Uz by do toho nikdy nesel. V evrope nejsou lidi vedeny k bigamii a proto tam vzdy trochu te zarlivosti je a bude. Vzdycky se nekdo bude citit navic, protoze mame „naprogramovany“, ze ve vztahu jsou dva. A z toho vyplivaji problemy..
Snem každého chlapa je užívat si se dvěma ženami v posteli, ale určitě ne s nima žít, to je spíš noční můrou každého chlapa