Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prvni, co me napadlo, ze mezi manzelkou a milenkou vznikl hlubsi vztah nez si ty myslis, ze je. Mozna jsem omezena, ale z pozice zensky, ktera si buduje rodinu a domov, mi prijde dalsi zenska v domacnosti jako narusitel. Milenka bokem budiz, ale ne primo v mem teritoriu. Aby to nakonec nebylo tak, ze tebe potrebuji na oplodneni a pak si se nestal prebytecnym. Znala jsem par, ktery mel rad zpestreni, ale to jak zeny, tak muze. Drzelo je to asi pet let nez rekl jeden z nich dost, ze uz mu tohle deleni se nevyhovuje. Proto mi prijde divna velkorysost tve zeny. Ano, dalsi zena proc ne, ale dalsiho muze ne. Jen tak zenska jinou zenskou nesnese, i kdyby byly nejlepsi kamaradky.
At je to jak je, pokud vam to klapne, budou stastni 3 lide, a to je fajn. Ale dite dobre zvazte, 3 budou stastni, ale jeden clovicek ne. V dnesni dobe se za odlisnost plati. Resite reakce okoli vuci vam, ale neumite si predstavit jak zle by byly vuci tomu diteti.
Este ma napadlo, mam sprostredkovanu skusenost. Moja kolegyna mala kamaratku, co zila so zenatym a jeho zenou. Prilis ho milovala, tak jeho zenu v spolocnej domacnosti skusla. Jemu to vyhovovalo, jeho zene… netusim. Neviem ako to skoncilo, kolegyna odisla inde, a tiez sa o tom moc nesirila, akurat cas od casu musela ventilovat ked sa jej ta kamaratka prisla vyplakat na rameno, aka je strasne nestastna, ze v tom byte zije aj ta zena, a ze ten chlap spava s oboma, aj ked nie s oboma naraz.
Páni
Jsem stejného názoru jako martina1988, ale držím moc palce!
@jok píše:
O případech soužití s dvěma ženami znám z příběhů klasiků a televize. Dokonce jsem viděla pořád o sourozencích, žijících jako manželé…Proč ne, pokud současná situace všem vyhovuje, ať to bude. Na okolí kašlete. Samozřejmě budou šokování, je to ale jejich problém. Jedině… problém bych viděla v kuchyni. Jak se rozejdou dvě ženské před jedním sporákem? Já bych nesnesla druhou ženu ve SVÉ kuchyni
Je to ale moje osobní zvláštnost
![]()
Já bych vůbec nesnesla jinou ženskou ve svém bytě, jsem zvyklá dělat si věci po svém a nesnesla bych, aby se mi do toho někdo montoval, ani co se týče úklidu, ani co se týče kuchyně a vaření..nehledě na to, že dvoum ženám jistě nebude stačit jedna koupelna
No pán si to pěkně nadrobil, myslím, že to nebude mít dlouhého trvání. A taky by mě zajímalo, která z dam bude sdílet lóže s oním pánem, to budou mít nějaký rozpis nebo jak?
Ať se na to podívám z jakéhokoliv úhlu, tak to prostě vidím bledě ![]()
@Martina0085 píše:
Prvni, co me napadlo, ze mezi manzelkou a milenkou vznikl hlubsi vztah nez si ty myslis, ze je. Mozna jsem omezena, ale z pozice zensky, ktera si buduje rodinu a domov, mi prijde dalsi zenska v domacnosti jako narusitel. Milenka bokem budiz, ale ne primo v mem teritoriu. Aby to nakonec nebylo tak, ze tebe potrebuji na oplodneni a pak si se nestal prebytecnym. Znala jsem par, ktery mel rad zpestreni, ale to jak zeny, tak muze. Drzelo je to asi pet let nez rekl jeden z nich dost, ze uz mu tohle deleni se nevyhovuje. Proto mi prijde divna velkorysost tve zeny. Ano, dalsi zena proc ne, ale dalsiho muze ne. Jen tak zenska jinou zenskou nesnese, i kdyby byly nejlepsi kamaradky.
At je to jak je, pokud vam to klapne, budou stastni 3 lide, a to je fajn. Ale dite dobre zvazte, 3 budou stastni, ale jeden clovicek ne. V dnesni dobe se za odlisnost plati. Resite reakce okoli vuci vam, ale neumite si predstavit jak zle by byly vuci tomu diteti.
Přesně tak, to mě taky napadlo, dítě bych do takového prostředí netahala..
Lóže by přece sdíleli společně ![]()
Jednou něco v tomhle smyslu pronesl manžel před svými rodiči a švagrovou…rodiče to vzali docela vklidu, zato švagrová nám řekla, jestli jsme normální a jak by se muži líbilo, kdyby místo další ženy u nás bydlel chlap ![]()
já bych si to uměla představit třeba v baráku, každá má své patro, nebo alespoň svuj pokoj,…
ale chtěla bych být žena č.1 ![]()
Příspěvek upraven 11.03.14 v 20:56
@Sonarka
Já bych se Vám tedy do vaření a uklízení vůbec nepletla ![]()
@anonymňímuš no,jen co vim tak kamaradka sizacala stezovat ze ji chlap zanedbava a vic se venuje ty druhy. Ja bych rekla ze tambyla uplne obycejna zarlivost, ale nevidela jsem do toho zas tak dobre-znala jsem jen jednu zenu, druhou videla asi 3× nekde u kafe a vubec mi nesedla… a chlapa jsem nevidela nikdy. Takze info je zkreslene
@RadkaOR píše:
A proč nenapíšeš co žena dělá?
Co to s tím má společnýho?
@131105 píše:
Tak to já mám chlapa aby nás uživil a mohli jsme si vyrazit s kopítka
A co bude až chlap nebude?
Já jsem jednu dobu vydělávala taky víc a a nikdo neřešil, teď má zase rozhodně víc manžel a těžko se budu dostávat zpět, abych měla víc, ale když se povede, tak se myslím nikdo zlobit nebude. Stejně mám vyšší náklady já než on ![]()
@Kachničkaa píše:
@Sonarka
Já bych se Vám tedy do vaření a uklízení vůbec nepletla
@Anonymní píše:
Ahoj všem, vezmu to hezky od začátku.Za nedlouho to budou dva roky co jsme si s manželkou pořídily společnou milenku. Předcházeli tomu týdny domluv a různého plánování. Vybrali jsme dlouholetou kamarádku se kterou se známe stejně dlouho jako se vlastně známe s manželku mezi sebou a věděli jsem o vzájemných sympatiích. Začali jsme jí zvát na společné výlety a společenské akce a nakonec to skončilo sexem ve třech.
Trávíme společně cca každý druhý víkend, někdy i večery v týdnu, jezdíme na společné dovolené a tak nějak spokojeně si užíváme tohoto života. Když někde společně jsme a víme, že nás tam nikdo nezná, tak to neskrýváme. Tajíme to pouze před známými a rodinami. Protože víme, že tento vztah není jen o sexu, ale je v něm i hodně vzájemných citů, tak jsme začali polemizovat i o společném bydlení.
Rád bych znal názor někoho jiného na tento způsob života, ideálně někoho kdo má vlastní zkušenost ať pozitivní nebo negativní. Jaká byla reakce vašeho okolí? Klapalo vám to i při frekvenci vidění se každý den? Máte někoho takového ve svém okolí a co říkáte na tento způsob života?
Vlastně se ani nebojíme toho jestli by to klapalo nebo ne, s tím se srovnáme, ale spíše máme strach z reakcí okolí a hlavně rodin všech zůčastněných.
Děkuji za případné názory i zkušenosti.
Myslim, ze takova situace neni ani o okoli ani o pratelich, ale ciste o Vas a o tom, zda Vas takove souziti dokaze naplnit jak citove, tak intimne. Pripadne, jaky si predstavujete vyvoj, a koho to nakonec nejvic rani (a verte mi, ze nekdo takovy bude).
Milujete svou zenu, nebo svou milenku? Nepredstavuje nektera z nich pro Vas spise matku (manzelka)? Je to silne Freudovske, ale takova myslenka se trochu vnucuje.
Nezacnou o Vas zeny nakonec nevyhnutelne souperit? Co financni rozdeleni? Neutece milenka nakonec za nekym jinym, a Vy skoncite zase na zacatku se svou zenou v emocni a citove situaci, ktera vedla k tomu ze jste si poridili spolecnou milenku? Jinymi slovy, neni za celou touto situaci jakysi propastny nedostatek mezi Vami a zenou, ktery se pokousite zacelit treti osobou?
Nenapsal jste dost podrobnosti o svem manzelstvi ani o svem emocnim zivote, takze jen hadam… ale myslim, ze by bylo dobre se aspon trochu zamyslet nad svym emocnim jitrem, nez se pustite do neceho, co nekomu nakonec seredne ublizi…
@dlouha píše:
to riziko je příliš reálné…ale vaše…
Zase se říká: „Kdo nic neriskuje, nic nezíská …“
@Sonarka píše:
Snem každého chlapa je užívat si se dvěma ženami v posteli, ale určitě ne s nima žít, to je spíš noční můrou každého chlapa
Já to jako noční můru nevidím. Spíš jako splněný sen.
@spiky01 píše:
Kamarádce takový vztah krachnul po pul roce společného bydlení.
Škoda, že nemáš podrobnosti proč se tak stalo. Šance, že to krachne tam vždy bude, ale to platí u každého vztahu i když tady ta pravděpodobnost může být z jednoho pohledu mnohem větší a z druhého zase menší.
@spiky01 píše:
pokud to budeklapt proč ne. na okolí kašlete. a držím palce ať se vše vyvine podle vašich představ a jste šťastní
Díky.
@anonymňímuš píše:
„mnohoženství tady prostě zatím nemá vybudovanou tradici“
Věříme, že tohle dokážeme překonat. Spousty věcí u nás nejsou normální a fungují.
@vykladzkaret píše:
Milujete svou zenu, nebo svou milenku?Nezacnou o Vas zeny nakonec nevyhnutelne souperit? Co financni rozdeleni? Neutece milenka nakonec za nekym jinym, a Vy skoncite zase na zacatku se svou zenou v emocni a citove situaci, ktera vedla k tomu ze jste si poridili spolecnou milenku? Jinymi slovy, neni za celou touto situaci jakysi propastny nedostatek mezi Vami a zenou, ktery se pokousite zacelit treti osobou?
Obě jsou pro mně jako partnerky. Matkou není ani jedna z nich. City chovám jak k manželce tak k milence. Ani s jednou to není pouze o sexu.
Nehledali jsme milenku kvůli emoční nebo citové situaci. Mělo jít pouze o zpestření sexuálního života, ale vyvinulo se to v mnohem více.
S ženou máme naprosto bezproblémové soužití. Nemáme problém se na čemkoliv domluvit. Mohu s klidem na srdci říct, že není lepší manželky než mám. Ale proč si nezpetřit život něčím dalším, něčím neobyčejným? Vždy, když dosáhneme s manželkou nějakého cíle, tak si najdeme další ke kterému se chceme probojovat.
Zakladatel.
Zakladateli, tak nám napiš za půl roku jak vám to klape
Jestli se to osvědčí, tak bych to příteli taky navrhla, ale já bych chtěla teda chlapa ![]()