Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to ja bych nevahala ani minutu. Sice jsem take „mestska panelakova holka“, ale cim jsem starsi, tim vice mi to tahne „ke korenum“ a vesnicky zivot bych brala vsema deseti. Ta vidina sobestacnosti a vyresene bydleni… No sla bych pres mrtvoly
. Hodne stesti s rozhodovanim! Linda
Krasny den devcatka,tak jsem prezila noc plnou snu…Ja tam jako mala strasne nerada jezdila na povinne prazdniny u babicky,ale cim jsem starsi,tim vic si tohoto rodinneho klenotu vazim-narozdil od zbytku vnoucat.Vim,ze bude hlavne zalezet na pritelovi,pac ten nas zivi a vzdy zivit bude.Ja nikdy nebudu mit vetsi plat,nez on.Oba jsme zvykly na mesto,ale oba by nas hospodareni bavilo.Navic me uklidnuje myslenka,ze vesnice je opravdu plna mladych lidi s detmi a mne se zily nezkrati,kdyz bych ten 1km za nimi chodila pesky…K bydleni je hodne plusu,ale i hodne minusu,ktere jsem ovsem s dedou jeste neprobirala.Stryc je zvykly se tam nakyblovat klidne navikend,ma cele horni patro-tim,ze tam ty dva roky kdysi zili.Navic je automechanik a celou tu krasu kolem triska ojetinama.To vse by samozrejmne slo vyresit,pokud by to bylo nase.Na vyplaceni by mel mozna nejaky politik,protoze pozemky,louky,lesy a vubec-ta rozloha celeho majetku,je obrovska.Navic je to vsechno v ciste a opravdu krasne prirode jiznich Cech,kde vsude kolem vidite po loukach ovce a kravy.Druhe nejvetsi mesto jiznich cech je jen asi 20min autem,takze opravdu v pohode.Jsem si jista,ze pokud by jsme se domluvili dobre s dedeckem o vsem moznem i nemoznem a pritel by do toho sel,asi vahat nebudu.Kdyz chtit nebude,vubec netusim,jak to vyresim,protoze vim,ze bych dedu velmi zklamala.Nesu stale jeho jmeno,jsem nejstarsi ze vsem vnoucat a on vidi jakousi nadej ve svem pravnukovi-tez prvorozenemu v cele rodine.Je to tezke rozhodovani
![]()
haros, prostě v zájmu vašeho dítěte, bych určitě zkusila přítele přemluvit, vždyť to není na rok, ale i pro další vaše generace.
Tak nejprve bych to probrala s přítelem, protože to musí být o vašem společném rozhodnutí.
Je to hlavně a vás a o vašem životním stylu. Třicet km do práce není tak hrozné, určitě budete potřebovat dvě auta. Děti jsou ještě malé, takže si asi zvyknou.
Další věc, kterou bych vzala v úvahu, je množství práce, kterou to hospodářství potřebuje. Je to dřina, ke které nemusí mít každý vztah.
Ať se vám podaří udělat správné rozhodnutí. ![]()
Haros - čím déle tě čtu, tím víc si myslím, že bys hodně litovala, pokud by to nevyšlo…jsem fakt přímně zvědavá, jak se dohodnete, určitě pak napiš ![]()
Btw. jižní Čechy
já jsem z ČB ![]()
Ahooojky krajanko ![]()
Ja jsem…no nebudu psat presne odkud,ale rekneme-taborsko.S chlapem jsme to jeste neresili,i kdyz o tom vi…Ovsem byl to pro nej takovy sok,ze oba ted na toto tema mlcime a oba vime,ze to chce sednout v klidu a hlavne pri vhodne prilezitosti…Ja ted po par dnech,co mam tuto myslenku uz tak nejak v hlave,dokazi si cim dal vice predstavit ziti na venkove..Rano vstavam a rikam si,zadna auta,zadny zvuk mesta…Na druhou stranu mi nejaky hlas rika,ze pokud bych tam toho svyho chlapa nahnala,aby nas to taky jednou nerozdelilo…Ovsem zase vzdat se tohoto rodinneho dedictvi kvuli chlapovi…asi bych jednou liovala,to viiim.Urcite sem napisi,az bude nase diskuze doma nekde dale…A diky holky za reakce…je to mazec,opravdu pro nas pripadny obrat o 180stupnu
![]()
Ahoj,
jak to tak ctu, i me pripada, ze bys tam fakt rada sla. Ja osobne bych si zivot na statku dokazala predstavit. Sama mám sen jednou takhle bydlet a udelat tam treba ekologicke stredisko nebo neco takoveho. Pokud jsou ve vesnici i mladi lide s detmi, myslim, ze by to nemuselo byt vubec spatne.
Holky moje zlaty…za me asi jo…Vcera jsem otukala i syna-4.5roku.Jen jsem se ho ptala,jestli by chtel bydlet u te nasi babicky-jestli by ho bavilo mit svuj pokoj,spoustu zvirat a tak…A vite co mi na to rekl?Jestli by mohl porad nosit jeho oblibene monterky…Tim me dostal…Pak uz se jen ptal,jestli by jsme tam meli televizi a postele..Mel strach chudera,ze bychom tu vsechny veci a hracky nechali…A na dotaz,jestli by zvladl jinou,novou skolku…zaver bylo,pchhh a jako proc by neeeee.....Takze jsem moc rada a doufam,ze by takove stehovani nezanechalo nic na detech.Sny je a pritom neni,maly
Taaaak a ted co ten nas tatka…Jsme ted oba tak vytizeni,ze jestli se do Vanoc sejdeme doma a nebo nekde u vina a bude na toto tema cas a prilezitost,bude to vyhra ![]()
tak jak to dopadlo???? Já když jsem si četla příspěvky zakladatelky tak na mě úplně dýchla taková ta atmosféra rodu, rodiny držící při sobě, kontakt s přírodou, no asi bych do toho šla
Ahoj devcatka,dlouho nepisi…zalezitost je porad otevrena,i kdyz to postoupilo alespon k tomu,ze uz o vsem vi i pritel…
Vi to asi mesic,byl z toho velmi prekvapeny a je to u nej tak 50% tam jit.Behem te doby,co jsem tuto diskuzi zakladala,jsem si porad dokola davala dohromady vsechny plusy,minusy a tak.Ovsem ted je u me situace takova,ze jsem uz asi rozhodnuta.Cim dele nad tim vsim premyslim,tim vice mi rozum rika,at jdeme a at opravdu toho parntera premluvim.Uvnitr totiz vim,ze on na takove ziti je,jen se boji takove zmeny a take velmi spohodlnel.Nejdriv jsem si rekla,ze sice pujdeme do „vlastniho“ bydleni,ale byt v hornim patre je vicemene podobny,jako ted ten nas.Ale spletla jsem se…Chich,vcera vecer jsem nemohla usnout a tak jsem zase premyslela a nakonec vymyslela,ze ten byt vubec neni tak maly,jak se zdal a ze bychom tam meli vse,co bychom potrebovali-to je pro me treba detsky pokoj a hlavne loznice,kterou ted nemam.Takze dalsi moje zahada vyresena.S praci je jasne,ze by partner musel dojizdet,ale vyjela jsem si mapy a tech 30min cesty,kterych by do prace jezdil,si myslim,ze prezije.Ja s praci..do ted jsem byla s detmi na rodicaku doma…Nikdy jsem nepracovala,protoze jsem oteh.na skole.Na podzim jsem dostala prac.nabidku jako zdrav.sestra na jednom malickem obvode ve vesnici,asi 15 min od domova.Tento tyden jsem tedy zacala pracovat dve dopol v tydnu a praci mam na rok…Ale vim,ze to asi jen na rok nebude…Takze zase me pochody…Vyjela jsem si mapy a ejhle,ta vesnice je jen 20min od mista,kde bychom meli zit…Takze by asi nebyl problem,abych i ja jezdila do prace,ale jen ty dve dopol.Mozna pisi hodne zmatene,ale vse mi nahrava k tomu,abychom se odstehovali.Syn by tam nastoupil prvni tridu a myslim,ze by se vse dalo zvladat.Jen ten muj chlap mi to neulehcuje,ale snad ho zpracuju.Devcata,kdyby jste tam ted videly tu zimu a ten Bozi klid…asi starnu ![]()
Hezky patecni vecer vsem pritomnym!! Najde se nejaka farmarka,ktera vi co a jak v chodu statku,mensiho zvirectva a tak podobne??Musim na mou drahou polovicku vytahnut vsechna esa a zajima to i me samotnou..Jak se hospodari na statku,aby se uzivila rodina??Vim,ze stat dava slusne dotace,ale tim me vedomosti konci…Byla by moznost mit jakekoliv zvirectvo,ale jak zacit,abychom to fin.utahli a statek zacal nejakym smerem fungovat?Budu rada za kazdou radu a tip ![]()
Tak jsem si přečetla celou diskuzi a docela by mně zajímalo jak jste pokročili ![]()
Ahojky vsem,
Tak jsem asi pred 14 dni spachala jakysi vecer,kdy jsme s partnerem zasli na veceri a mohli povidat.Licila jsem mu,jak by vsechno bylo slozite,ale zaroven krasne.Bydleni,klid…more moznosti…No a on mi na to rekl,ze nevi…Ze je to tezke udelat tak velke rozhodnuti a ze nevi,jestli by k tomu byl a jestli by zvladal.Tak jsem zase licila,jak by tam deti mely hezci zivot,nez je ten mestsky,jak by si on sam splnil ty sve ovecky a ruzna zviratka…Jak by nas syn byl prestastny,kdyz by z domu vybehl ven v monterkach a cely den byl venku…A vite co?On,ten dospely a straasne hrdy chlap,mel plne oci slz a pomalu mi tam zacal fnukat.Jen rekl znovu,ze nevi..ale ze nas syn by k tomu byl.
Tim cela diskuze skoncila.Ja se jeste pak snazila zabrousit k tematu,ale jaksi se uz nedarilo.Takze jsem zase nepokrocila.Chjo,jsem z toho uz dost unavena,ale nesmim to vzdat.S dedou take nebyla prilezitost k rozhovoru,takze je to slozite na obou stranach.Mame ted dost trapeni s detma,takze se asi veskery cas zameruje jim,ale jen co se to zase vsechno srovna,asi na vsechny strany hodne pritlacim.Neni lepsi mit garsonku a zadny majetek??? ![]()
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, když je tady skoro podobné.
Máme s mužem trošku dilema. Chceme vlastní bydlení a nemůžeme se rozhodnout jaké. Máme vyhlídnutý přízemní byt s možností zahrady, v blízkosti škola, školka, les, procházky a cca 10minut pěšky do centra. Je to za docela slušný peníze cca 900 tisíc. Ovšem má to jeden háček a to je velikost. 2+1 55m2. Je to bytový dům, takže možnost uložných prostorů v suchém sklepě a na půdě. Jenže je to prostě jenom 2+1, obýváček celkem malý, takže není možnost spát tam, pokoj je trochu větší, šel by přepažit příčkou, ale vznikly by 2 klícky z toho jedna bez okna.
DO budoucna plánujeme ještě jedno dítě, odmítám spát s dítětem v pokojíčku třeba do 10 let, ruší to mě i to dítě.
No a druhý byt který máme vyhlídnutý je velký 4+1 cca 100m2, opět možnost zahrady, ale ne tak super jako u prvního bytu. Byt by bylo potřeba trošku poopravit, ale jinak by byl moc pěkný. Jeho velkou nevýhodou je, že je na vesnici, kde lišky dávaj dobrou noc asi 10km od našeho města. No autobusy tam nějaký jezdí, sice máme auto, ale znáte to auto se rozbije, autobus jede jednou za 2až3hodiny. Muselo by se dojíždět do školky a do školy.
Logika mi říká jít do toho většího, přeci jen u jedináčka zůstat nechceme, ale srdce mi říká, že nevím jestli se opravdu chci zahrabat v takový malý vesničce, kde nic není. Navíc je ten větší i o dost levnější, ale zase je tam teda třeba drobná oprava.
No jsme z toho trošku nešťastní, protože prostě nevíme…tak třeba poradíte.
Omlouvám se za nesmyslný román.
Příspěvek upraven 13.05.11 v 14:05
lleennttiillkkaa Pokud to moc nespěchá, tak bych počkala na něco dalšího. Každopádně do toho malého bych nešla, leda s vidinou, že ho za dalších pár let vyměníte, prodáte, pak jo.
U toho většího záleží na tom, jak by ti vadilo dělat šoféra do školky, školy…