Životní nabídka na stěhování - neumíme se rozhodnout...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
13.5.11 14:07

A nemůžete počkat na jinou příležitost? První byt je super až na tu velikost, ale ta je podstatná, udělat z pokoje dva a jeden z toho bez oken - větrání, světlo, to z toho bude spíš šatna než pokoj.
Druhá možnost chce dvě auta, jinak budeš pořád řešit problémy s dojížděním a i tak budete nuceni vozit neustále děti každý den tam a zpět, i když by ze školy už mohli dojít sami. Vím, o čem mluvím, vozím a vozit budu ještě několik let. Pak je třeba problém jít do práce, když dítě končí v jednu ve dvě ve škole, do tří v družině a co pak?
A mám pocit, že už teď se ti nelíbí představa vypadnout z města.
Pokud to nemůžete či nechcete odkládat, šla bych do menšího, ale nebrala bych to jako konečnou, ale jen jako přestupní stanici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.5.11 14:12

No možnost počkat je, ale máme půjčku u který musíme doložit účel použití. Měli jsme jí na úplně jinou nemovitost, ale ta schodou blbých okolností padla.
Auta 2 máme. Můj muž služební a naše osobní.
Na jednu strana mě vesnice láka, ten klid, pohoda a daleko od jistých lidí, kteří nám znepříjemňují život.
Na druhou stranu právě to dojíždění do školek, škol, vožení za kamarádama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.5.11 14:24

Souhlasím s Jenny, vždyť výběr je, hledejte dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.5.11 14:39

Sepište si každý priroty ohledně bydlení, pak to porovnejte, co budete mít na prvním, druhém místě? Podle toho se rozhodněte.
Vození dětí bude hlavně na kom? A ono to není jen do školky, je to taky k doktorovi, do obchodu, prostě všude. Znamená to taky vyšší náklady na bydlení (benzín) - vyrovnají se nižší ceně bydlení za městem? Až budou děti starší, jedno bude nemocné, druhé bude muset do školy, povezeš nemocné s sebou, aby zdravé mohlo do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
13.5.11 14:44

Lentil,

pokud je jen trochu mozne, pocekjte na lepsi prilezitost.
Deti mame 2, bydlime v 3+1 o 62m se sklepem a je nam tesno, v dohledne dobe hodlame bydleni taky resit. Takze 2+1 s 55m je fakt male.
A s bydlenim na vesnici - je to fakt romantika, ale az do te doby, kdy jedno dite onemocni a cestovat s obema a podobne situace. Fakt bych pockala.
A propos, kde je ta vesnice??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.5.11 14:51

stazko Jeníčkova lhota.
Počkali bychom, ale je tu ta půjčka a když nedoložíme půjčku, tak budeme platit smluvní pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
13.5.11 15:01

No zakladatelko, mas to teda hodne tezke. Ja za sebe muzu rict, ze bych tam bydlet sla. Jsem sice dite hyckane velkomestem, zivot na chalupe kde se zije jako na malickem statku jsem vyzkousela a kdyby nebyly problemy ktere byly, rada bych tam zustala. Kdyz teda nemate vyresene bydleni, a nikdo z rodiny ten statek nechce, tak at ho teda deda napise na vas. Myslim ze tim vyresis problem s bydlenim, taky pro deti je to asi idealni misto. Myslim ze ozelet takove veci jako je aerobic, kavarny, by slo. Pokud tam teda mate pratele, a nejake hospudky tam jsou…ja bych to brala vsemi deseti. I kdyz je to zivotni rozhodnuti, to urcite je, myslim ze jini by za to dali kralovstvi mit takovou moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
13.5.11 15:04

Hm tam zrovna neni ani vlak, myslela jsem, jestli treba nemyslis Balkovku nebo tak. :-?
Hm, tak leda vzit to a hledat dal, pokud by to bylo neunosne? do kdy musite tu pujcku dolozit? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.5.11 15:09

Brala bych to hned. Kdyby byl k mání statek mých prarodičů, šla bych bez zaváhání. Je to hodně podobné tomu, co popisuješ. A jestli bych měla jít kilometr městem nebo mezi městečkem a statkem, je úplně jedno. Beztak člověk nechodí pařit sám a když jo, existují taxíky. Přejícně závidím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
13.5.11 15:11

Stazko myslím, že do dvou měsíců.
Právě kdyby to bylo alespoň v chotovinách. No možná to vezmeme, splacený bychom to mohli mít do 10let, pak to prodat a koupit něco blíž no. Zase 10 let není tak dlouhá doba že.
Tuhle situaci už řešíme skoro 2 roky a je to dost unavující, proto bychom to už rádi rozlouskli.
Zase si říkám, že lepší teda Jeníčkova lhota než třeba Bechyně, která je sice o dost větší, ale zase dost dál od Tábora no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.5.11 15:36

Lend.u a Háta - to je oživená diskuze a dotaz je nový od Lentil. :wink:
Lentil, on se dá prodat i byt zatížený hypo či jinak, jen to jde hůř, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
13.5.11 17:02

Lentil,

to určitě, Jeníčkovka je za kopcem. :wink: Prodat to můžete i dřív, kdyby to byla nějaká superduper nabídka a „vyplatila“ se nějaká ev. finanční ztráta.
chotoviny, plana nebo chynov by byl lepsi, ale urcite zase financne nekde jinde. jj, znam to moc dobre, taky uz to resime docela dlouho. U nas teda nakonec sousedka bude prodavat, takze prikoupime a probourame (snad).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.5.11 17:17

Cha.
Pokud ma ten mensi byt zahradu/anebo moznost zahrady/,nerozvazovala bych se ANI MINUTU!

Ve 135m byte jsme uz zili-nebylo to absolutne to prave,pro nas proste NE .
Ted zijeme v predelanem 3+kk/byl 2+1/o velikosti o METR :mrgreen: VIC,NEZ PISES TY,akorat ze je nas v nem 6 :lol: Vsechno je totiz ne az tak o metrech,ale o usporadani si kazdeho metru prostoru!!!!
Trvalo mi to asi rok,nez jsem se nucila uvazovat'malometrazne',ale uz to umim.A i proto se diky vestavnemu patru a vyuziti prostoru do vysky mame kralovsky-a deti na zahrade mam pod okny od jara do podzimu furt,v zime obcas :huban:
PS
Obcerstveni a svacinky podavam zasadne oknem :jazyk:

Rozhodnete se DOBRE :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
13.5.11 18:29

A jak je ta vesnice daleko od lékařů, školek a podobně???
Pokud blízko, tak bych neváhala a šla na vesnici. Já nemám řidičák (teda už na něm pracuju :wink: ) a přesto bydlíme 3 km od centra. Chodím s kočárkem, přítel jezdí z práce večer, takže na něj spoleh není a MHD sem jezdí 5* denně, ale taky zrovna v docela blbý čas. Ty když máš papíry i auto, tak bych neváhala…
Do toho menšího bych nešla, to být tebou, tak radši zůstanu tam, kde jsem… Pokud chcete druhé mimi asi bys toho litovala… Šťastnou ruku při výběru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.5.11 21:28

Ja osobne bych nevahala…
Mame 2+1, 52 m2, bez zahrady a v devatem patre. Meli jsme se rozhodnout oproti RD, kde take byly treba rekonstrukce a tak dale, no nebudu to vypisovat.
Zvolili jsme byt a jsme NESTASTNI.
Horko tezko ted resime finance, chceme odsud pryc!!!!!
Dojet muzes vzdy, deti se dojizdet nsuci, nikdy nebudou dojizdet samy, deti tam bude vice, a tak dale a tak dale! :-)
Ale jak rikam, je to o nazoru!!!
Ja byt tebou nevaham a jdu do vetsiho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí