Zkažené zoubky - jde to zpomalit?

1247
6.3.13 13:18

Zkažené zoubky - jde to zpomalit?

Dnes nám zubařka potvrila, že má naše 17 měsíční holčička zkažené zoubky (horní jedničky a dvojky). Začaly se jí dělat nahnědlé flíčky, doufala jsem, že je to zubní kámen, ale marně…
Z toho všeho, co říkala, netuším, jestli je to už úplně nezvratné a můžu jenom čekat než jí zčernají a shnijí nebo jestli v případě, že úplně vynecháme všechno sladké a po každém jídle budeme zoubky čistit, můžeme ten proces aspoň zpomalit, když už ne zastavit.
Je mi z toho hrozně. Má to bohužel z medu, na který je od miminka zvyklá :( Když si představím, že půjde do školy a budou se jí děti smát, že má hnědé zuby a uvědomím si, že je to jenom moje vina, tak bych nejradši umřela :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.3.13 13:30

Myslím, že to jde opravdu hygienou trochu přibrzdit, i když ty mléčné zuby, jakmile jsou jednou načaté, tak to jde rychleji jak u stálých. U dítěte, které už umí vypláchnout pusu bych řekla, že by mohlo pomoci elmex gelee, ale tady bych se asi bála, že to bude malá polykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.3.13 13:31

A výsměch dětí by mě naprosto netrápil, spíš bych měla obavu, že se od těhle nakazí další zuby - zubní kaz je způsoben bakteriemi a tudíž je nakažlivý a že se to pak přenese na druhé zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
6.3.13 13:37

Ahoj, akorát taky řeším zkažené zoubky u mojí dcery. Jsou jí 4 roky. Doteď neměla ani jeden kazík a najednou má zkažené 4 zuby. Ona teda má ty zadní. No a med taky miluje a jí ho hodně často. To si zase myslím, že med je zdravý a je dobře, že ho děti jí ne? Ona teda a´malá jí hodně i sladkosti. Já jsem zas máma, co to dítěti dovolí. Ale zuby pravidelně čistíme ráno a večer. A opravdu od doby co jí narostly. Takže to nechápu :-(. Jestli je to opravdu po tom medu nebo těch sladkostech nebo jí chybí vápník. Ale to si myslím že ne, protože mléčné výrobky má ráda a mlíko pije hodně. No a u vás si myslím, že když už tam ty kazíky jsou, že by s tím měla zubařka něco dělat. Zvlášť když je to vepředu. Ale četla jsem, že pravidelným čištěním se menší kazy dají vyčistit. Tak se to třeba zlepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.3.13 13:37
@Kacenka20 píše:
Dnes nám zubařka potvrila, že má naše 17 měsíční holčička zkažené zoubky (horní jedničky a dvojky). Začaly se jí dělat nahnědlé flíčky, doufala jsem, že je to zubní kámen, ale marně…
Z toho všeho, co říkala, netuším, jestli je to už úplně nezvratné a můžu jenom čekat než jí zčernají a shnijí nebo jestli v případě, že úplně vynecháme všechno sladké a po každém jídle budeme zoubky čistit, můžeme ten proces aspoň zpomalit, když už ne zastavit.
Je mi z toho hrozně. Má to bohužel z medu, na který je od miminka zvyklá :( Když si představím, že půjde do školy a budou se jí děti smát, že má hnědé zuby a uvědomím si, že je to jenom moje vina, tak bych nejradši umřela :?

MEd dávat miminku, uffff :? Aspon ses teda poučila, můj bratr od mala na každé strčení dudlíka do huby potřeboval kilo medu a zuby otřesné, zhnité, černé :poblion: :poblion: chyba rodičů :nevim: ikdyž se dbalo na hygienu. Přestan dávat ten med, to je má jediná rada, nebo ho aspon omez, je sice zdravý, ale v malé míře :nevim: A teda ve 4 letech se mu přední jedničky, vrchní, uplně drolily, fakt děs a hrůza :roll:

Příspěvek upraven 06.03.13 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
6.3.13 13:38

Elmex geel se moc malym detem nedoporucuje, a kdyz tak pouze 1× tydne, je to palive, takze nase 4leta to nechce vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
6.3.13 13:41

Urcite zajdi k zubari, mozna ty zoubky dcerce nalakuje lakem na zuby, nam to vsak nikdo neudelal, jelikoz jsem o tehle moznosti nevedela driv a nekteri zubari to delaji az u druhych zoubku. koupili jsme http://www.nazuby.cz/…Meloun-35-ml, bylo nam to doporuceno zubarem. kazy ma, ale zatim se to trosilinku zpomalilo. kazdopadne cistit zoubky vhodnym kartackem, o pastu pry az tak nejde a po vycisteni pit uz jen vodu. my to takhle praktikujem. ale pokud ma dispozici spatnych zoubku, tak je to proste genetikou :( nase mala taky vypada jak ze socialne slabe skupiny, ikdyz cistime, jen ji nasli plisne na zubni sklovine, jenze to taky u tak malych deti nikdo neleci. jeste ti poslu odkaz na zvykaci bombony, ale nevim, zda nejsou az od tri let, aby je tvoje mala nevdechla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.3.13 13:43

Příspěvek upraven 20.06.16 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.3.13 13:43

Na med malou naučila mamka. Prvních 7 měsíců jsme u ní bydlely. A pak už to jelo…ale neměla ho zase tolik, jenom v noci a spávala vždycky celou noc, takže třeba dvakrát… Nevím no, to už je teď zbytečný, řešit, co to způsobilo. Důležitý je, co dělat teď a jestli je vůbec v mých silách s tím cokoliv udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
6.3.13 13:44

Tady je odkaz na ty zvykaci bonbony http://www.lekarna.cz/…stilky-30ks/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.3.13 13:45

@gabi.design
Mám stejný problém s mladším synem, čistíme s hysterii, většinou ho musím zakleknout, řve a já jsem ráda, když mu aspon párkrát přez ty zuby přejedu kartáček, takže mám taky obavy, jak to bude dál :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.3.13 13:45

@Kacenka20 Proč by se jí děti smály? To jí ty zkažené zuby necháte, jak jsou? Kazy se snad normálně odvrtaj, daj bílý plomby, omezí se sladkosti a zvýší dohled nad čištěním zubů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.3.13 13:48
@Kacenka20 píše:
Na med malou naučila mamka. Prvních 7 měsíců jsme u ní bydlely. A pak už to jelo…ale neměla ho zase tolik, jenom v noci a spávala vždycky celou noc, takže třeba dvakrát… Nevím no, to už je teď zbytečný, řešit, co to způsobilo. Důležitý je, co dělat teď a jestli je vůbec v mých silách s tím cokoliv udělat…

Kup si hlavně kvalitní kartáček, takové ty děcké typu mam a podobně jsou uplně na nic, nic to nevyčistí, jsou tvrdé a hlavné malá plocha těch štětin. My používáme celá rodina tyhle na doporučení zubaře a nemůžu si je vynachválit, přestaly mi krvácet dokonce i dásně.
 http://www.nazuby.cz/…-2-za-cenu-3

Příspěvek upraven 06.03.13 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.3.13 13:48

Minule davali v TV, ze u medu je ten problem, ze se na zubech drzi strasne dlouho. Tim padem je pro zuby horsi nez obycejny cukr.
A doktorka se vyjadrila, ze je to zubni kaz?
Moje dcera mela taky hnusne hnede fleky na mlecnych zubech, myslela jsem ze je to kaz, ale byla to pry jen pigmentace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.3.13 13:49
@kotyk píše:
@Kacenka20 Proč by se jí děti smály? To jí ty zkažené zuby necháte, jak jsou? Kazy se snad normálně odvrtaj, daj bílý plomby, omezí se sladkosti a zvýší dohled nad čištěním zubů :nevim:

Ale to nejsou kazy, že by tam měla malou tečku, tohle je takovej už povlak, co se rozlízá, nevím, jak to líp popsat. To se vyvrtat určitě nedá. Co jsem slyšela, musí se prostě nechat tak jak to je, pokud budou hnědý, tak budou hnědý, ale budou tam. A někdy se údajně doporučuje je radši vytrhnout a nahradit je zubní náhradou, prý to jde od 2,5 let. Kvůli správnýmu mluvení, aby se měl jazyk o co opřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.