Zklamání - Cam Cortina X3 Evolution!

Máte zkušenost s Cam Cortina X3 Tris Evolution?

Přidejte zkušenost s Cam Cortina X3 Tr...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
73
7.1.08 12:04

Uplne souhlasim s maminkou, ktera psala prede mnou. My mame Cortinu 8 mesicu … jsme spokojeni!!! Ma sve mouchy,ale ktery kocar nema. Zachazime s ni opatrne, ale nejak ji nesetrime. Na leto premyslim o golfkach, ale pak se k ni urco na zimu a delsi cesty radi vratime :-)

Preju vsem mamkam, at jsou tak spokojene s Cortinou jak my :-)

baza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.1.08 13:12
gleep píše:
Ahoj maminky,
tak já vám nevím, máme tenhle kočár už přes rok a nemůžu si ho pořád vynachválit.
Musim podotknout, že je to kočár opravdu spíš do města, protože odpružení, o kterym všude říkaj moc nepruží, ale zato se dostane všude. Vytrhané pacičky nemám (dávám si na to pozor už od začátku, protože mi to přišlo trošku fórové, to jo, ale při opatrném zacházení je to OK). Kolečka máme sjetá až až, ale na provozu to nijak nevadí, spíš zasekané kamínky v nich se musí vyndavat. Začala jsem přemýšlet o těch nafukovacích, ale asi to vzdám, už jsme dost velký a nejspíš půjdeme už jen na golfky. Dítě, když se přikurtuje tak nesjíždí. Pás mezi nohama ho drží (Nepřikurtované samozřejmě sjíždí, ale to je všude, kde je prostornější sedačka sporťáku, ne?) Musim říct, že žádné cvočky mi neupadaly ani se mi nesklápí sedačka (jezdíme proti směru jízdy, protože malej chce koukat na mě), ani korba nám nekloktala a to v obou směrech jízdy. Autosedačka se zacvakává dobře, ale musí se člověk trefit do těch dírek na poprvé, což je kapku složitější, ale jde to.
Jinak nám sem tam vrže kolečko, když projedem louží nebo nějakym velkym prachem, ale to zas není problém očistit a namazat a taky bude nejspíš u většiny kočárů.
Brzda se blokuje, ale nevidím v tom zas žádný problém, spíš mi to příjde, že to dělá nějaká pojistka. Když se kočár odbrzdí a pak se rozjede, je to bez problémů, ale když se rozjíždíte a přitom odbržďujete, tak se to zasekne. Stačí pak couvnout a brzda odskočí (teda funguje to tak u našeho kočáru!!!)
Tak buď mam jeden z lepších kousků a nebo jsem optimista, ale musím ten kočár fakt pochválit ;-)))
Ahoj ANONYMNÍ. Jak jsem už psala dříve, dívala jsem se v prodejně na jiné cortiny a všechny měly dírky a párané kolem paciček u sporťákové boudičky. To máš asi štěstí, že u tvého kočárku nejsou. K tomu zklouzávání - mám malou samozřejmě připoutanou, jinak bych ji mohla za chvíli sbírat ze země. U hluboké korby nám hned odpadl přední plast na kolíbku - naštěstí jsme kolíbku vůbec nepoužívali, tak jsem ho tam už ani nedávala zpátky. A reklamovala jsem vkládací potah do korbičky - vyjel ze švu a páral se. Na to zasekávání brzdy jsem si už zvykla, naštěstí vím, co mám udělat, aby se to spravilo. Cortinu mám myslím od února, do konce léta jsme měli problémy a peripetie s reklamací těch děr u paciček a teď musím zaklepat, zatím máme klikd. Jinak - jezdí se s ní opravdu dobře. Nejprve jsem chtěla Jané slalom, ale cenou vyhrála cortina. Po tom, co čtu reference na Jané, za takovou šílenou cenu - nic moc. Asi každý kočár má své plusy a mínusy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.08 15:45

můžu se zeptat jaký plast vám upadl ? já mám tento kočárek a vůbec nevím že bya mohla být v hluboké korbičce něco jako houpačka ? kd eto najdu ? a jak jako houpačka?

• Citovat
  • Upravit
37
27.1.08 21:55
Anonymni píše:
můžu se zeptat jaký plast vám upadl ? já mám tento kočárek a vůbec nevím že bya mohla být v hluboké korbičce něco jako houpačka ? kd eto najdu ? a jak jako houpačka?

Ahoj. Ten plast najdeš ve spodní straně hluboké korbičky - z venkovní strany. Jsou tam dva odklopné - vpředu (ten upadává) a vzadu. Nebo jinak - když korbičku dáš vzhůru dnem, tak ty plasty hned uvidíš. Dají se odklopit a mimi v korbičce na zemi pohoupat. My jsme to ale nevyužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
30.1.08 09:44

Ahojík, chci se přidat se „svou troškou do mlýna“. Cortinu máme už 9 měsíců a jsme maximálně spokojeni. Nešetříme ji ani trochu, co se týče skládání a rozkládání při přepravě autem, tak je u nás otestovaná víc než u výrobce :wink: a zatím v poho. Jízda po městě - náměstí=kočičí hlavy - je horší, ale o tom jsem věděla - ve kterém městě mají všechny chodníky ideální?A navíc,s dcerkou jsem museli schválně jezdit po hrbolatém, aby spala.Na tohle je každé mimčo jiné. Syn spí na rovině i v terénu. :D Měla jsem kočárek s nafukovacími koly a teď jsem ho nechtěla, protože ten rozdíl byl pouze v manipulaci s kočárkem (dle mé zkušenosti -s nafukovačkami horší) a v údržbě (defekty). Takže mi jasně vyšla plná kola. Úplně stejný problém jsme měli u Camu s přední částí kolíbky - ztratili jsme ji. Trošku jsme zalhali :oops: prodejci, že tam nebyla, a on nám poslal novou.Mezitím jsme na procházce našli tu původní :P . Co se mi vůbec nelíbí, je taška. Mám ji uvnitř celou vytrhanou, používám ji pravda pořád - od toho je, doufám- ale nepřetěžuji ji. Taky mi v ní schází víc přihrádek. Jinak jsme fakt spokojeni a snad budeme i dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
5.2.08 17:02

Ahoj maminy, používám cortinu už přes 8 měsíců a…
celkově asi spokojenost, jak už tu někd psal každej kočár má mouchy.

Ten plast nakorbičce mi upadl taky, dost mě to mrzí páč jsem ho v tom doma houpala a chci si ten kočár nechat i na druhé mimi, takže druhé se už houpat asi nebude.

Díry myslím zatim nikde žádné, ale sporťák používám asi jen měsíc a teď je jěště navíc v reklamaci. Při skládání do auta ho rozebíráme komplet a jak se narovnává ten díl do kterého je vsunuto přední kolečko, tak to tlačítko zevnitř se na jedné straně zaseklo a na druhé se kvůli tomu vyžvejkal nýtek. Tak jsme jim to poslali, ovšem musela jsem si pořídit další kočár abych měla čím jezdit než mi to vrátí. :wink: :wink: :wink:

Celkově jsem spokojená a fakt si ho chci i na druhé nechat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.2.08 20:57

Čau mamky,
tak si čtu Vaše reference a je to tak 50:50.. docela nás tenhle kočár zaujal a hlavně velikostí hluboké korby, tzn. 83 cm délka.. protože žádné jiné trojkombinace takhle velkou korbu nemají.. vše je tak max do 77cm. Mimčo čekáme v červenci 2008 a v zimě bude mít cca 6 měsíců a ještě se mi nechce dávat ho do sporťáku.
Takže budu jen ráda, když se ještě vyjádříte, protože co se dívám tak na každém kočárku jsou + i -, ale pro mne je zatím velká korba největší +.. sorry ale 72 cm dlouhá hl. korba je tak max do 5 měsíců… a Jané je teda mnohem dražší, ale o cca 6-7 cm menší.. s fusakem pak hraje každý cm svou roli :D .
Tak díky za další reakce a zatím pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.2.08 07:32

Ahojík xenap-mamčo čekatelko :lol:
Co se délky týče, je pro nás kočárek super, malý se narodil v dubnu, v 8. měsících měl 10,5 kg :o a 72 cm a jezdíme s hlubokou krobou i s fusakem Emitex doteď. Je tam sice trošku natěsno (kombinézka), ale aspoň je mu teplo. :P Už od podzimu jsem poslouchala - ty kočárky jsou dnes malé, ten se vám tam na zimu už nevejde - a ejhle - vešel. Kamarádka má čevencového hošíka a jezdí s ním také bez problému. Druhá známá s červnovým mimčem jsou v Jané už ve sporťáku. Myslí, že hluboká korba je na zimu (i tu českou :cry: )lepší. Díky polohování pod zády máme i rozhled. Tak snad jsem Ti poradila, uvidíš, jaké budou další reakce. pa pa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
17.2.08 20:43

Mám Cortinu od července a je pořádně v zátěži a v terénu a taky na ní nedám dopustit. Ze začátku jsme nadávala jak malá nadskakuje, ale ona si zvykla a navíc jsem měla možnost popojet čtyřkolákem a byla to fuška :P Taky nám odpadl plast na kolébku a sekla se mi brzda, ale jsem spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.2.08 21:26

Zdravím všechny. S Cortinou jezdím od počátku června, tj. necelých 9 měsíců, a to s maximální zátěží - denně, cca 3-4 hodiny, ve městě, v terénu, absolvovali jsme i zimní hory a jsem maximálně spokojená. Syn je stále v hluboké korbě, ve fusaku Aestethic a v zimní bundě a v pohodě se vejde - ještě máme rezervu. Když chce koukat - zvedáme podložku zad na maximální polohu a není žádný problém. Při pročítání diskuse jsem se musela smát - plastová kolíbka z vaničky snad ulítla opravdu všem - nejsme výjimka. Celkem jsme ji však nepoužívali, takže mě to tolik nemrzí. Kočárek skládáme a rozkládáme snad každý den - převozy autem, měníme korbu za sedačku, všechno perfektně sedí a velmi snadno se manipuluje.
Když stručně shrnu pozitiva a negativa, musím říct, že:
Pozitiva - velmi lehký kočár s perfektním ovládáním, prostorná korba, v pračce v pohodě pratelný potah, snadná údržba jak textilií, tak plastových součástí, velmi skladný v kufru auta, pěnová kola nevadí - žádné defekty, i když se to nezdá, tak super prostor pro převoz zavazadel, či nákupu - tašky nacpeme do košíku pod kočárkem - vydrží mnohem větší zátěž, než výrobcem uváděná 3 kg :D , větší bágly, či balíky s plenama odvážím na předním kolečku, tašky s nákupem zavěšuju na madla - držáky na slunečník - paráda!
Negativa - výrobci bych poradila menší úpravu krytu hlubokého kočárku - je hodně vykrojený - vyřešili jsme to připevněním boudičky z autosedačky, kterou už v zimě nepoužíváme a bylo po problému - doporučuji! Pěnová kolečka - na našich ujetých minimálně 3 tisíce kilomentrů jsou v pohodě - trošku mě štvou jenom kamínky ze zimního posypu - jsou zabodané a po vytažení zůstanou důlky, ale uvažujeme, že při našem provozu nebude možná špatné pro letní sezónu koupit ještě jedny kola.. :lol:
Se sportovní verzí se seznámíme někdy na jaře, takže jsem zatím jenom zvědavá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.2.08 14:44

cortina

Vážená paní,
uvedených kočárků prodáme stovky ročně a 99% zákazníků je maximálně spokojeno.Nevím jestli to bylo řádně reklamováno, ale podle zákona 3.reklamace na stejnou věc/což se ještě u tohoto kočárku nikdy nestalo/ obchodník musí vrátit peníze,takže Vaše tvrzení nejsou pravdivá.Myslím si,že se Vám kočárek z nějakého důvodu přestal líbit a nyní hledáte neopodstatněné vady.Nafukovací kolečka jsou tvrdší než originální pěnová a navíc při defektu se nafukovací nedá opravit,výrobce upustil od nafukovacích kol před 3 roky. PS.dnes jsme odeslali 14 kočárků CORTINA X3 TRIS v nové módní barvě 582,kterou všem doporučujeme.Někdy se stává,že na tyto kočárky je pořadník…
 http://www.autosedacky-kocarky.cz/

• Citovat
  • Upravit
50
21.2.08 23:01

zklamání cortina

Tak opravdu obdivuji všechny,co si tenhle kočárek chválí, jak jsem psala dříve, měla jsem ho jen chvíli a hrůza, ať mi někdo tvrdí, že novorozenci se líbí drncání,houpání ano, ale nadskakování v korbičce,to asi těžko, spíše mu nic jiného nezbývá,plus je ten,že hluboká korbička je prostorná i dlouhá, ale to má i obyčejný hluboký kočár, když vynechám módní quinny a jim podobné, to jsou korbičky k smíchu,jak na délku,tak na šířku, odpružení je mizerné, hlavně u předního kola není žádné a zrovna tam má mimčo hlavu,takže každá sebemenší nerovnost je tlumená kde, nikde, sportovní verze je snad ještě horší, šíleně úzká v ramenou,jsou tam ty tvrdý bočnice a mezi nimi je pouhých 27cm,to si tam roční nebo starší dítě ve fusaku v leže nedovedu vůbec představit,jak sardinka,bouda je šíleně nízká a o protrhání u paciček, to snad mají všechny, :lol: a přijde mi divné to polohování zad a nožiček zároveň, menší dítko,které už sedí nemusí mít hned nohy dole, já osobně raději dám do roviny jen nožičky a záda dám na sed a ke všemu,když jsem to zkoušela,tak při nadzvednutí kočárku, když sedačka byla čelem ke mě, se sedačka jakoby sama zavýrala do sebe,jako při skládání sedáku, ty pěnový kola určo míň tlumí nerovnost než nafukovací, to by je někteří obchodníci nenabízeli znovu,myslím,že argumenty ,že se musí dofukovat, (ale určo ne každý týden),a defekt zas snad tak často nemíváte,ne :cry: celkově ten kočárek za ty prachy nestojí,je to jen můj názor,ti co jsou s ním spokojení, ať jsou dál a ti,co si ho chtějí koupit,ať si jej pořádně prohlídnou v obchodě nebo u někoho,kdo jej má,aby nebyli zklamaní jako já,co si jej koupila přes net,aniž si jej ve skutečnosti omakala 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.2.08 21:14

Kenny, klobouk dolů, že jsi přes net koupila cca za 16.000 Kč něco, co jsi ani neviděla! :?: To sis ani nevyhledala nějaké názory ostatních mamin na diskusních fórech?Já teď strávila snad měsíc vybíráním autosedačky („pendlovala“ jsem mezi diskusními fóry, internetovými a kamennými obchody), ale vyplatilo se to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.2.08 23:14

já jej kupovala už použitý cca 2 měsíce starý,výhodná koupě, asi paní věděla,proč se ho tak rychle zbavuje a kdybych si četla na těchto stránkách,tak bych moc dobře nepochodila,když si ho tak vychvalují,fakt je obdivuji,jak píší, terén zvládá super, :roll: holt žádnej kočár má něco, ale tenhle mi přišel dost zoufalej, alespoň pro mě a to jsem z města, ne z venkova :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.2.08 16:53

trojkolky od narození

Také vybírám trojkolku, která by bylo vhodná již od narození :roll: Hodně uvažuji od Cortině - má opravdu velkou hlubokou korbu, dá se vozit i sporťák proti mně, je cenově přijatelná… a zjistila jsem, že se k ní dají koupit i nafukovací gumová kolečka! pak by to snad nemělo tolik drncat…
Dalším adeptem je Icoo - je naprosto skvěle houpací a má i všechny výhody Cortiny… jen je dost těžký, ale já ho snad nikam nosit nebudu a jezdí se s ním úplně nádherně (má ho sousedka) i v lese, v krámě…prostě všude kde jsme zatím spolu byly ;-)
Tento týden to musím rozštípnout, takže se jedem s manžou podívat a prozkoumat je (našla jsem je oba na www.detskydum.cz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4