Zkoušeli jste tvrdší opiáty (drogy)?

61
13.10.23 13:16

Zkoušeli jste tvrdší opiáty (drogy)?

Zkoušeli jste někdo tvrdé drogy někdy v životě nebo užívali? Zajímají mně především opiáty typu heroin. Hrozně mě zajímá, jestli je tedy třeba někdo, kdo rekreačně občas užívá heroin/ morfium třeba jednou za měsíc, prostě občas a nespadl do závislosti?

A vy co jste užívali tvrdé opio drogy, jak jste se z toho dostali? Ovlivnilo to nějak vás následující život, nebo jste se z toho dostali v pohodě a máte třeba děti, vysokou školu a tak?

Je pravda, že když člověk zkusí heroin a sedne mu to, že to bude, bez ohledu na to co dělá a co dosud prožil, to nejkrásnější co v životě zažil? Je pravda, že i po pár dávkách na to pak člověk má hroznou chuť? Prosím pouze vlastní zkušenosti.

Téma zakládám čistě ze zvědavosti, nic v tom není víc :) Mám teď čas a nic se mi nechce, tak sedím u mobilu a vzdelavam se (o výrobě heroinu, jak naříznout makovici a tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.10.23 13:19

Heroin je největší svinsto, nikdy to nezkoušej..znám někoho osobně a v životě se z toho nedostal, po heroinu byl na metadonu celý život, dokud nezemřel.

• Citovat
  • Upravit
15925
13.10.23 13:29
@MaraPrg píše:
Zkoušeli jste někdo tvrdé drogy někdy v životě nebo užívali? Zajímají mně především opiáty typu heroin. Hrozně mě zajímá, jestli je tedy třeba někdo, kdo rekreačně občas užívá heroin/ morfium třeba jednou za měsíc, prostě občas a nespadl do závislosti?

A vy co jste užívali tvrdé opio drogy, jak jste se z toho dostali? Ovlivnilo to nějak vás následující život, nebo jste se z toho dostali v pohodě a máte třeba děti, vysokou školu a tak?

Je pravda, že když člověk zkusí heroin a sedne mu to, že to bude, bez ohledu na to co dělá a co dosud prožil, to nejkrásnější co v životě zažil? Je pravda, že i po pár dávkách na to pak člověk má hroznou chuť? Prosím pouze vlastní zkušenosti.

Téma zakládám čistě ze zvědavosti, nic v tom není víc :) Mám teď čas a nic se mi nechce, tak sedím u mobilu a vzdelavam se (o výrobě heroinu, jak naříznout makovici a tak)

Heroin není nikotin. Jsou věci, které se nevyplatí na sobě zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41433
13.10.23 13:46
@MaraPrg píše:

Téma zakládám čistě ze zvědavosti, nic v tom není víc :) Mám teď čas a nic se mi nechce, tak sedím u mobilu a vzdelavam se (o výrobě heroinu, jak naříznout makovici a tak)

když už se vzděláváš, doporučuji mrknou na trestní zákoník § 283 a násl., ať víš do čeho jdeš ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.23 13:51

Znám pár lidí, jednoho dost blízkého v rodině. V pubertě bral všechno co bylo i heroin. Trvalo to tak 2 až 3 roky, nebral denně, ale tak 2× týdne tvrdé, plus denně k tomu trávu. Střední školu nedodělal. Nevím přesně co se stalo, ale přestal sám od sebe bez pomoci. Teď je mu kolem 40, dělá manuálně sám na sebe, uživí se pěkně, má dům co si postavil sám, nemá dluhy. Má ženu, 2 děti, daří se mu. Nepije, nebere nic, kouří teda cigarety, trávu ne. Nikdy o tom od té doby nemluvil.

Znám i několik dost vlivných a bohatých lidí co berou už léta, ale ti si to nějak umí ukočírovat. Takových, do kterých by to nikdo neřekl, je mezi nimi majitel velké firmy, bankéř, majitel realitky, zubař, starosta atd.

Znám pár obyčejných lidí, co k drogám mají kladný vztah, především z mládí. Berou rekreačně, třeba 1× za měsíc, jsou to normální pracující lidí bez kriminální minulostí, většina má rodinu, děti.

Těchto lidí jsou jednotky procent z těch ostatních, co to nezvládají a končí špatně.

Můj manžel pracuje se závislými, je lékař a má dost případů těch, kteří byli schopni vyhrabat se s pomocí i z těžké závislosti. Někteří do toho časem spadnou znovu, to je bohužel asi většina, ale jsou i takoví, kteří zvládli dostat se z těžké závislosti a abstinují už několik let. No taky jich zase tolik není.

Anonym, osobními info i třetí osobě

• Citovat
  • Upravit
10972
13.10.23 13:51

Myslíš, že někdo příčetný bude podporovat feťáky? 8)
Drogový trolle, táhni do pr.dele :*!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12655
13.10.23 14:15
@MaraPrg píše:

To se hodne blbe nudis! Heroin a pecko konci jednosmernou cestou ve stanici smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
13.10.23 14:16

Jojo, tak to zacina rekreacne 🙈 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
13.10.23 15:39

Znám celkem dost lidí, kteří měli drogové párty období, včetně opiátů.
Většina jen rekreačně, škola, práce, potom rodina a vše v pohodě (maximálně zůstali u marihuany, jinak nic)
Ovšem moje zkušenost, že lidé s tímhle zájmem, mají křehkou psychiku. Takže když nastaly rodinné nebo pracovní problémy, řešili je drogově, což je dostalo kam nechtěli a sklouzli dost rychle. Někdo je nevěrný, někdo hledá jiný relax. Potom ztráta rodiny, dětí a scénář byl ještě horší.
Ve výsledku nezmám nikoho, kdo by to rekreačně ukočíroval.

Znám i pár jedinců, kteří prošli léčebnou, nastavili si životní hodnoty a dnes to jsou lidé s velkým přehledem, váží si běžného života, doslova „užívaj ten život“ ale je jich opravdu jen pár.
Lidé jsou křehké bytosti se sklonem k závislostem. Takže nevidím důvod se do něčeho zaplést od alkoholu, až po heroin :nevim: proč? USA ted bojuje s fentanilem, kde je smrt skoro jistá a stejně ti lidi do toho jdou. Asi je to nějaká sebedestruktivní potřeba člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.23 17:16

Ja cítím obrovský rozdil, kdyz někdo opravdu rekreačně, treba trikrat do roka, něco užije pri mejdanu nebo na festivalu, v dobré náladě. To se fakt da korigovat i roky. Jak po necem ale clovek sahne ve splínu a doufa, že mu to zvedne náladu, je na cestě do pekel a za chvili uz jinak neni schopen fungovat. A nakonec nefunguje vubec. A ve finale je uplne jedno, jestli je to flaska, joint nebo lajna.
A to je to úskalí.
No a pak jsou věci, které nikdo příčetný ani nezkusi. Heroin je rozhodně jedna z nich.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.23 17:21

@MaraPrg Youtube je plný barvitých zpovědí lidí, co to berou.
Heroin bral v pubertě manžel a opravdu OPRAVDU na to období nevzpomíná jako na to nejkrásnější v životě.
Vzpomíná na to s hrůzou a naprostým odporem.
Byl na léčení, dostal se z toho, udělal náročnou VŠ, má skvělou práci, je perfektní otec a partner, ale nikdy nepřestala ta potřeba být závislý na něčem.
Po drogách přišly cigára, po cigárech sport.
Není na tom fakt nic cool.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.23 17:30

Vzhledem k tomu, že v 90kách, kdy drogy frčely maximálně, jsem byla zrovna v tom nejrizikovějším věku na gymplu, znám pár lidí, co heroin zkusili. Zatímco u pervitinu se to (někdy) jakžtakž dá ukočírovat, neznám nikoho, kdo by se udržel v „rekreačním“ užívání heroinu. Z těch cca 10 lidí, které znám, lépe řečeno jsem znala, jsou z toho venku dva (po letech závislosti, po léčbě), zbytek je po smrti. Nepřála bych nikomu zažívat to, co od nich vím. Doufám, že trolíš 8o

Příspěvek upraven 13.10.23 v 17:33

• Citovat
  • Upravit
3724
13.10.23 17:32

Opravdu hloupý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.23 17:33

Drog jsem vyzkoušela celkem dost, ale konkrétně na heroin bych nesáhla. Z toho mám prostě respekt jako blázen, ta závislost tam vzniká příliš rychle. A jo, dle lidí co to zkusili je to asi ten nejlepší pocit jaký zažiješ, ale za to nestojí. :nevim: jsou jiné příjemné věci na kterých nevzniká fyzická závislost.

• Citovat
  • Upravit
8302
13.10.23 17:54

Ty se nudíš, a tak se vzděláváš, jak vyrobit heroin? :zed: je to trestná činnost! Nauč se trestní zákoník, tím okouzlíš své okolí víc, než sedět ve vězení a na odvykačce a zdravotníkům též prokážeš službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová