Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, záleží na více faktorech.
Pokud mohu doporučit, rozhodně do sebe nenech šťourat takhle často! Je zde velké riziko zanesení infekce. Vyšetření bych si nechala provádět pouze při pocitu zhoršení stavu.
33tt je dobrý, veškerá léčba by se měla vysazovat 34+0tt, takže být Tebou, ten týden dva v nemocnici vydržím, a pak bych šla eventuelně domů. Ovšem vždycky bych vzala v potaz vyjádření lékaře. Držím pěsti ![]()
Doktor když mě sem posílal říkal že to bude možná infekcí, dali mi na to jen macmiror čípky, ty jsem brala už i předtím doma (kdysi dávno), a že je to jen na dva dny v nemocnici, a pak mě nejspíš pustí… Samozřejmě nic! čípek mám zavřený, jen zkrácený.. Pro jistotu mi píchli kortikoidy, prý kdyby náhodou.. a břicho mi netvrdne, ani nebolí prostě se cítím jako by mi nic nebylo.. Kdybych se cítila hůř, tak bych domů jít nechtěla, ale cítím se stejně. a jiný doktor sám říkal že ten čípek až zase tak neovlivní, pokud se bude zkracovat dál tak to prostě nezastaví… Samozřejmě dám na názor lékaře.. ale pokud se jedná jen o kontroly a klid na lůžku, tak bych ráda byla doma..
Takže jsi jen na Macmiroru?
hmmm a ty stěry Ti dělali? Když udělají kultivaci, budou vědět jistě, jestli se jedná o infekci. Pokud stěry nedělali, vyžádala bych si je, po výsledcích a nasazené cílené léčbě a samozřejmě při nepostupujícím nálezu bych šla domů. Kortikoidy se píchají pro jistotu plošně až do 35tt při hospitalizaci, tím bych se nijak neznepokojovala.
http://www.porodnice.cz/…ichal-Koucky
Zakladatelko, prolistuj to, dost často se tam řeší zkracování čípku ![]()
@atominnka píše:
http://www.porodnice.cz/…ichal-KouckyZakladatelko, prolistuj to, dost často se tam řeší zkracování čípku
KLidový režim by také neměl být ženám doporučován tam, kde nehrozí bezprostřední riziko předčasného porodu (např. již prolabující vak blan v pochvě)
Tak pročetla jsem a Mudr Kloucký, mě hodně překvapil,
píše tam již zminovaný příspěvek, a hlavně není moc zastáncem hospitalizace a přísného ležení.. Jenže k čemu mi to je když tady jsou úplně jiní doktoři ![]()
Děkuji aspon za tohle ![]()
@brulinka píše:
KLidový režim by také neměl být ženám doporučován tam, kde nehrozí bezprostřední riziko předčasného porodu (např. již prolabující vak blan v pochvě)
Tak pročetla jsem a Mudr Kloucký, mě hodně překvapil,píše tam již zminovaný příspěvek, a hlavně není moc zastáncem hospitalizace a přísného ležení.. Jenže k čemu mi to je když tady jsou úplně jiní doktoři
Děkuji aspon za tohle
muzes tim argmentovat, ale spis bych to videla na tvuj dusevni klid, kdyby ses rozhodla podepsat reverz…
klidový reižm ani doma ani v porodnici předčasnému porodu stejně nezabrání - výsleky posledních studií.
to mě možná povzbudilo až moc… abych nebyla zítra zklamaná, když mě nepustí.. ![]()
No nechci právě argumentovat, že jsem si někde něco přečetla, to lékaři nemají rádi.. Snad to moje duševní rozpoložení, potvrdí i úbytek váhy skoro 5 kg.. a nebo to bude ještě další minus..
@brulinka pokud podepíšeš reverz, tak tě pustit musí
Pokud se ti čípek nezkracuje, netrvrdne ti břicho, dokonce ani nemáš magnézko, tak je to podle mně zbytečné a už bych byla dávno doma ![]()
A zrovna já názory dr Kouckého moc nemusím. Příjde mi, že všechno zlehčuje a nebere vážně. Typický přístup chlapa, který poté dopady nemusí prožívat na vlastní kůži. Ono je vše diskutabilní. Jak může tvrdit, že ženy, které leží v nemocnici a léky jim tlumí děložní činnost by bez těchhle léků porodily ve stejném termínu? (tohle není případ zakladatelky) Možná tomu tak je, ale dokázat to nemá jak. Já jsem radši vždy opatrnější, než abych si pak něco vyčitala a přemýšlela nad tím, co by kdyby..
@Koty píše:
A zrovna já názory dr Kouckého moc nemusím. Příjde mi, že všechno zlehčuje a nebere vážně. Typický přístup chlapa, který poté dopady nemusí prožívat na vlastní kůži. Ono je vše diskutabilní. Jak může tvrdit, že ženy, které leží v nemocnici a léky jim tlumí děložní činnost by bez těchhle léků porodily ve stejném termínu? (tohle není případ zakladatelky) Možná tomu tak je, ale dokázat to nemá jak. Já jsem radši vždy opatrnější, než abych si pak něco vyčitala a přemýšlela nad tím, co by kdyby..
ty jo tak to je celkem odvaha postavit se coby laik cloveku, ktery je tak uznavany prevazne odbornou verejnosti…
nechci se hadat, ale jsem presvedcena, ze lidi jeho formatu se opiraji o vedecke data misto svych osobnich pocitu
.. mne spis udivuje, ze spousta zenskych ma takove gynekology, na ktere se nedokazou spolehnout a nebo jim nic nevysvetli.. to mi prijde vetsi traga, nez online poradna Dr. Kouckeho / a ruku na srdce, hysterkam co tam pisou nektere dotazy nepomuze postraseni ale jedine zlehceni situace..
@nadus ale já přece neshazuji jeho profesi ani odbornost. Samozřejmě má za sebou léta praxe a zkušeností. Jistě je to výborný lékař a určitě není známý jen tak pro nic za nic. Jen prostě s jeho názory co se týče konkrétně této problematiky nesouhlasím. On je třeba v tomto „pokrokový“, ale s tím, co jsem se v reálu setkala je diametrálně odlišné od toho, co on píše. V reálu je totiž většina lékařů opatrnějších a i já jako laik se radši přikloním k těmto „umírněnějším“
Prostě je to jen věc názoru
Opakuji se, hodnotím jen konkrétně přístup u problematiky zkracování čípku, nic jiného. Mmch to, že jsem laik neznamená, že budu všemu přikyvovat jen proto, že je někdo známý ![]()
Tak já jen abych doplnila informace jak to dopadlo… Nakonec v to pondělí se na mě primář ani nepodíval že prý je ještě brzy a že se podívá až ve čtvrtek… Tak jsem tam ležela s nadějí že třeba ve čtvrtek…
(to mi dali ještě nějaké 3 denní antibiotika) No a ve čtvrtek jsem šla na velkou vizitu k panu primáři. Říkal že nález se ustálil je lepší ale že domů mě pustit nemůže..jedině na revers… Nakonec jsme se o tom dlouze bavili.. a pochopila jsem z jeho debaty že na revers mě samozřejmě pustí že u mě ten revers nevidí ani jako velký problém jelikož neberu žádné léky jen bych u nich ležela.. Ale že kdyby mě pustil a já doma neležela a zhoršilo se to tak by to bylo na něho a to on nemůže..ale že nevidí problém když si tedy sama podepíšu revers a budu poctivě ležet doma a kdykoliv by se něco dělo mám ihned přijet do nemocnice.. Nechtěla jsem dělat v nemocnici zlou krev a jsem mu to říkala.. Tak naštěstí byl slušný a hodný a říkal že mě chápe… Také jsem mu říkala že kdyby měla nějaké léky co musím u nich brát nebo třeba kontroly denně nebo ob den tak tam zůstanu.. ale kontrolují mě jednou týdně a léky na to už žádné nejsou krom magneska a to beru i doma… A Vám děkuji za příspěvky a podporu ![]()