Zkratky IVf a podobně?

2916
7.11.15 23:06

zkratky IVf a podobně?

Dobrý večer, mám asi dost bylbý dotaz ale často tady čtu zkratky jako IVF, IUI nebo tak něco, vím že je to něco s oplodnováním, ale mužete mi to vysvětlit co to vlastně znamená jak to probíhá? Já vím ted mě budete mít za uplnýho blbce, ale já tohle nikdy tak nějak nepostupovala,,nezajímala se o tom a tak. Popřípadě jestli víte další tak sem s nimi děkuji moc a prosím nědívejte se na mě jak na magora co neví a nezná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59395
7.11.15 23:09

@onajeblond ivf je umělé oplodnění a iui inseminace :*. Já to chápu, kdo to nikdy nemusel řešit tak nemusí vědět co to znamená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.11.15 23:15

@onajeblond OPU je odsátí vajíček po stimulaci, KET je vložení embrya které bylo zamražené, ET je vložení embrya po kultivaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
7.11.15 23:22

@Ginuš :mavam: :mavam: odbornice :palec: :mrgreen:. koukam jak ty tt utíkají, za chvilku v půlce :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
7.11.15 23:22

Ja to taky nevedela, pouzila jsem strycka google a hezky mi to vysvetlil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.11.15 23:29
@Markéta80 píše:
@Ginuš :mavam: :mavam: odbornice :palec: :mrgreen:. koukam jak ty tt utíkají, za chvilku v půlce :potlesk: :potlesk:
:mavam: :mavam: no před rokem jsem věděla prd, ale tak život mě naučil i tohle :lol: :lol:. Jojo týdny utíkají a už bych chtěla březen :lol: :lol: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.11.15 23:31
@Azeretereza píše:
Ja to taky nevedela, pouzila jsem strycka google a hezky mi to vysvetlil :mrgreen:

tak já taky špízlovala a vyzvídala tady - holky poradily i s čímkoliv okolo a bylo to příjemnější než google :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
7.11.15 23:37

@Ginuš hele mě vždy se to vleklo do 12tt pak už ok a prosinec ten vždy utekl strašně rychle a jak se to přehoupne do ledna tak to máš za pár :lol: Pak od pohybů jsme byla i trošku víc v klidu, navíc jsem vždy rodila dřív tak to celkem uteklo :mrgreen: :mrgreen: a malá je o dost dřív a asi týden po porodu jsme se v noci probudila, šáhnu na břicho a nic 8o, budim manžela že se něco stalo a malá se nehýbe a manžel at si zase lehnu že malá je přece na JIRP :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.11.15 23:40

@Markéta80 no těch prvních 12tt bylo pekelných protože jsem se bála abych nepotratila. Teď už je to lepší, ale stejně mám strach a jak furt ležím, tak to utíká docela pomalu, ale za chvilku se přehoupne půlka a pak Vánoce a po novém roce začnu nakupovat nějaké oblečení pro Magdalénku a to to pak uteče, doufám :pankac:.
Teda Ty jsi musela mít šok s tím břichem 8o 8o 8o ještě že Ti manžel řekl, že už je po :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
7.11.15 23:41

Jeste jsou zkratky ICSI A PICSI a to jsou metody oplodnění při IVF ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.11.15 23:44

@Lenek :palec: a PGS a PGD - vyšetření chromozomů embryí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
7.11.15 23:48

@Ginuš :mrgreen: :mrgreen: právě já si vždy malou kontrolovala protože ona se hýbala snad non stop a ted nic, to byl šok :mrgreen: :mrgreen:. ty první týdny jsou nejhorší aby se něco nepo, přece jenom je tam hodně vysoké % :?. já pak byla celkem v klidu od pohybů a malá teda kopala furt :mrgreen: :mrgreen: a ta akčnost jí teda zůstala :jazyk: Já si všechny věci chystala tak abych do 30tt měla vše doma. 3 porody a ani jednou jsem včas neměla zabalenou tašku :mrgreen: :mrgreen: Od toho 20tt to docela uteklo, navíc jsme měla hodně časté utz tak to utíkalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.11.15 23:55

@Markéta80 no já teď chodím na UTZ po 14ti dnech, tak je to taky super. Tašku do nemocnice mám zabalenou - ale jen pro sebe, od 8tt kdy mě pustili jsem si věci jen vyprala a vrátila je do tašky, kdyby náhodou a naštěstí jsem od té doby doma :dance: :dance:. Já se furt ještě bojím nakupovat, ale hodně věcí budu mít od kamarádky, má roční holčičku a tak se to hodí :dance:. Dokoupím jen zbytek :pankac:. Mě malá šimrá zatím jen večer a v noci :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
8.11.15 00:06

@Ginuš to je super, my vždy kupovali vše komplet sami :mrgreen:. takový 30tt to budou rány, manžel viděl jak se hýbe břicho i přes triko a prý jak vetřelec a jak se dotknul břicha tak o to víc kopla :mrgreen: pak když jsme viděla ty pidi nohy tak jsme nechápala že to tak bolelo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.11.15 00:14

@Markéta80 no asi si dělala místo na taneček :lol: :lol: je to krásné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí