Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, mám asi dost bylbý dotaz ale často tady čtu zkratky jako IVF, IUI nebo tak něco, vím že je to něco s oplodnováním, ale mužete mi to vysvětlit co to vlastně znamená jak to probíhá? Já vím ted mě budete mít za uplnýho blbce, ale já tohle nikdy tak nějak nepostupovala,,nezajímala se o tom a tak. Popřípadě jestli víte další tak sem s nimi děkuji moc a prosím nědívejte se na mě jak na magora co neví a nezná ![]()
@onajeblond ivf je umělé oplodnění a iui inseminace
. Já to chápu, kdo to nikdy nemusel řešit tak nemusí vědět co to znamená ![]()
@onajeblond OPU je odsátí vajíček po stimulaci, KET je vložení embrya které bylo zamražené, ET je vložení embrya po kultivaci
@Ginuš
odbornice
. koukam jak ty tt utíkají, za chvilku v půlce
![]()
Ja to taky nevedela, pouzila jsem strycka google a hezky mi to vysvetlil ![]()
@Markéta80 píše:
@Ginuš![]()
odbornice
![]()
. koukam jak ty tt utíkají, za chvilku v půlce
![]()
@Azeretereza píše:
Ja to taky nevedela, pouzila jsem strycka google a hezky mi to vysvetlil
tak já taky špízlovala a vyzvídala tady - holky poradily i s čímkoliv okolo a bylo to příjemnější než google ![]()
@Ginuš hele mě vždy se to vleklo do 12tt pak už ok a prosinec ten vždy utekl strašně rychle a jak se to přehoupne do ledna tak to máš za pár
Pak od pohybů jsme byla i trošku víc v klidu, navíc jsem vždy rodila dřív tak to celkem uteklo
a malá je o dost dřív a asi týden po porodu jsme se v noci probudila, šáhnu na břicho a nic
, budim manžela že se něco stalo a malá se nehýbe a manžel at si zase lehnu že malá je přece na JIRP
![]()
@Markéta80 no těch prvních 12tt bylo pekelných protože jsem se bála abych nepotratila. Teď už je to lepší, ale stejně mám strach a jak furt ležím, tak to utíká docela pomalu, ale za chvilku se přehoupne půlka a pak Vánoce a po novém roce začnu nakupovat nějaké oblečení pro Magdalénku a to to pak uteče, doufám
.
Teda Ty jsi musela mít šok s tím břichem
ještě že Ti manžel řekl, že už je po ![]()
Jeste jsou zkratky ICSI A PICSI a to jsou metody oplodnění při IVF ![]()
@Ginuš
právě já si vždy malou kontrolovala protože ona se hýbala snad non stop a ted nic, to byl šok
. ty první týdny jsou nejhorší aby se něco nepo, přece jenom je tam hodně vysoké %
. já pak byla celkem v klidu od pohybů a malá teda kopala furt
a ta akčnost jí teda zůstala
Já si všechny věci chystala tak abych do 30tt měla vše doma. 3 porody a ani jednou jsem včas neměla zabalenou tašku
Od toho 20tt to docela uteklo, navíc jsme měla hodně časté utz tak to utíkalo ![]()
@Markéta80 no já teď chodím na UTZ po 14ti dnech, tak je to taky super. Tašku do nemocnice mám zabalenou - ale jen pro sebe, od 8tt kdy mě pustili jsem si věci jen vyprala a vrátila je do tašky, kdyby náhodou a naštěstí jsem od té doby doma
. Já se furt ještě bojím nakupovat, ale hodně věcí budu mít od kamarádky, má roční holčičku a tak se to hodí
. Dokoupím jen zbytek
. Mě malá šimrá zatím jen večer a v noci
![]()
@Ginuš to je super, my vždy kupovali vše komplet sami
. takový 30tt to budou rány, manžel viděl jak se hýbe břicho i přes triko a prý jak vetřelec a jak se dotknul břicha tak o to víc kopla
pak když jsme viděla ty pidi nohy tak jsme nechápala že to tak bolelo
![]()