Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rozhodně nedoporučuju pražské pobočky MA, které jsou totálně přeplněné, takže lékař dostane na pacienta minimum času. Pro bezútěšnou personální situaci je lékařský personál poskládán na většině poboček v Praze ze spousty částečných úvazků, tj. pro pacienty velmi nevýhodná situace: je velká pravděpodobnost, že při každé návštěvě narazíte na úplně někoho jiného, čož je při řešení jednoho problému někdy až kontraproduktivní. Snad pokaždé jsem se setkala s nezkušenými absolventy, kteří nejspíše jinde zrovna nesehnali místo a nezbylo jim nic jiného, než začít svou kariéru u této korporace. Atestovaní praktici mají většinou svou vlastní ordinaci a do MA si kdyžtak chodí jen přivydělat.
Mojí ambulanci rozhodně nedoporučuji. Nejspíš jsem narazila na špatné doktory, věřím, že jsou tam také skvělí doktoři, ale vzhledem k tomu, že se jedná o síť poboček, kde se nachází mnoho lékařů, neváží si vás. Je to asi jako srovnání velkého obchodu, kde zaměstnancům jsou klienti jedno vs. maloobchod, kde majitel i sám pracuje či si pohlídá, jak se jeho zaměstnanci k zákazníkům chovají.
Nejprve jsem dlouho byla zaregistrovaná v Dejvicích. Celkově jsem tam byla spokojena, co mi přišlo nepřijatelné je, že pan doktor Roško mi 2× v nočních hodinách na facebooku napsal smajlíka. Přijde mi naprosto vyloučené, aby člověk, doktor, kterému svěřujete do péče své tělo, si vás našel na sociálních sítích a psal vám.
Přestěhovala jsem se teď na Prahu 4 a do Dejvic jsem jezdit nechtěla, přišlo mi lehčí zaregistrovat se na pobočku na Pankráci. Byla jsem tam jednou na konzultaci, paní doktorka byla moc milá. Když jsem ale přišla jiný termín na vstupní prohlídku, poslali mě k panu doktorovi „Juraj Fekete“ - pokud máte rádi doktory, kteří s vámi nekomunikují, zesměšní vás a chovají se k vám z neúctou, a na to ještě udělají z vaší vyhřezlé plotýnky něco jako že umíráte, tohle je přesně člověk pro vás. Já ale taková nejsem. Chci doktora, který mě uklidní a budu k němu ráda chodit.
Má situace:
sedím, usmívám se, pan doktor na vstupní prohlídce se mě na nic neptá, něco si cvaká do pc jako tajemství, neusmívá se a když se na něco zeptám, odsekne. Za dva měsíce jedu do Brazílie, bylo mi doporučeno udělat si testy na krev, pokud mám ještě protilátky na žloutenku v krvi či zda se mám přeočkovat. Ptám se tedy, zda mi je mohou udělat. pan doktor na to drzým tónem, že si to budu muset zaplatit. Já říkám, že mi bylo doktorkou řečeno, že se to platí pouze v očkovacích centrech a ne u praktického lékaře. Dala jsem mu také očkovací průkaz, aby mi zkontroloval hepatitidu a tetanus, kdy jsem byla na posledním očkování. Pan doktor k tomu nic nedodal. Já říkám, že kamarádka na tom ted také byla a nic neplatila. „Kamarádka studuje medicínu?“ odpovídám ne. „tak to na ní pan doktor musel být hodně hodnej“ Poté se podívá na můj případ s výhřezem plotýnky, na který by řekne, že je to na hraně operace a že to teda nechápe proč to mám když je mi teprve dvacet. Říkám omlouvám se ale mluvila jsem s mnoha odborníky a jsem si jista, že na operaci to není. Pan doktor: To říkáte teď, ale co za třicet, čtyřicet let. Říkám to už žádné problémy mít nebudu, protože to už řeším teď, cvičím každý den, chodím k lidem co tomu rozumí atd. Pan doktor: Noooo, to si jen myslíte. (A už vidíte z něho tónu a slov, že vás nerespektuje a je to ten klasický doktor, co vše řeší tak, že vás někam pošle, protože tomu sám nerozumí, nebo vám napíše prášky a konec, jste proste nemocna a on je ten nejchytřejší).
Po vyčerpávajícím rozhovoru jdu za sestrou, měří mi tlak. Já se do toho objednávám na odběry krve a říkám, jestli se mi může podívat do průkazu, zda mám žloutenku A či B očkování, je tam jen název látky a ne, na co to je. Sestřička kouká a kouká, vůbec netuší. Po pár minutách koukne před sebe na tabulku s vakcínami a říká Nooo vy máte A I B. Řikám super! A jak často se na to přeočkovává? Někdo říká po pěti letech, někdo po deseti, někdo vůbec. Sestřička mi sděluje, že na tuto látku se nepřeočkovává, platí celý život. Tak na ní koukám a říkám, tak to nemusíme dělat testy krve na protilátky, když vakcína platí celý život, né? Sestřička zmateně kouká. Zahlédne doktora a říká mu to, ten jí nerozumí, říkám tedy já: Tak to nemusíme přeci dělat testy na krev na protilátky, pokud mám vakcínu co platí celý život, ne? pan doktor: No já nevím proč jste to chtěla - otočí se a odejde
WOW. Očekávala bych, že je pan doktor vzdělaný na to, když už má v ruce očkovací průkaz a vidí, co mám za látku, aby mi sdělil, že mám na A i B a že na tuto látku se nepřeočkovává, tudíž nemusíme brát krev na protilátky.
Více už mě tam nikdo neuvidí. Nechápu, jak někdo, kdo neumí jednat s lidmi, může být doktor. To je asi problém dnešní doby, že někteří doktoři už ani nemyslí, a neuvědomují si, jakou mají zodpovědnost za lidi, a že jeden úsměv a slušné jednání udělá víc, než třeba pilulka.
Jak s vámi člověk, kterému sdělujete intimní informace, může jednat takovým způsobem, to tedy nechápu.
Ahoj maminky, máte některá zkušenost s Mojí ambulancí v Brně? Sháním pro sebe doktora, ale na většině diskuzí čtu staré výkřiky většinou vypadající spíš jako negativní reklama :/ Najde se někdo kdo má reálnou zkušenost někdy teď?
@Leny5 chodím do Mojí ambulance v Kr.Poli. už 5 let, za tu dobu ke druhému lékaři. Jako není to kdoví jaký výkvět lékařů, ale ani žádná hrůza. Takoví průměrní doktoři, dá se s nimi na spoustě věcí domluvit. Mě vyhovují časové možnosti MA, že mají až do večera, a že občas skončím u jiného doktora mi nevadí. Obvykle jdu do půl hodiny na řadu. Prosím anonym, nemusí každý vědět, kde mám praktika.
už to, že loví pacienty na ulici je neskutečné.Svého lékaře si na ní nevybírám.Dávám přednost lékařům, kteří mě znají léta a je mezi námi vztah důvěry.
@Anonymní píše:
@Leny5 chodím do Mojí ambulance v Kr.Poli. už 5 let, za tu dobu ke druhému lékaři. Jako není to kdoví jaký výkvět lékařů, ale ani žádná hrůza. Takoví průměrní doktoři, dá se s nimi na spoustě věcí domluvit. Mě vyhovují časové možnosti MA, že mají až do večera, a že občas skončím u jiného doktora mi nevadí. Obvykle jdu do půl hodiny na řadu. Prosím anonym, nemusí každý vědět, kde mám praktika.
Díky moc za info, něco takového jsem si myslela.
@Burj Chalifa Noooo a někdy teď jsi potkala někoho na ulici kdo se tě tam snažil nalákat? mně přijde že tuhle praktiku opustili tak dva roky zpátky (nebo venku vypadám málo nemocná
)
@Leny5 U nás (Praha) loví pořád. Sama jsem se loni nechala nalákat a po roce jsem co nejrychlejším tempem odešla.
Ahoj, já chodím do Brna Kr. Pole a jsem spokojená… nejdřív jsem tam chodila, když jsem bydlela v Brně, pak jsem se odstěhovala a našla si praktika v místě bydliště, ale nebyla jsem spokojená, tak po dvou letech jdu zpátky a prostě dojíždím… teď mám nějaké zdr problémy a doktorka to se mnou řeší, dokonce si mě i díky dokumentaci pamatují z minula, a to je víc jak dva roky zpátky.. sestřičky jsou šikovné a ochotné, dneska mi brali krev a byla to záležitost minutky (ale je fakt, že moje žíly jsou za odměnu
)… jo a brali mě o 20 minut dřív než jsem byla objednaná.
Každopádně vidím, že třeba praha tak chválená není
no je to o lidech, jako všechno…
Prosím anonym. @Leny5
Mam uplne stejnou zkusenost s pane Jurajem Fekete, otresny. Kdyz mu clovek rekne, jestli by mohl byt prijemnejsi, ze mam pocit, ze ho tady otravuju, tak se jen vysmeje. Zkusim Hostivar.
@Anonymní píše:
Mam uplne stejnou zkusenost s pane Jurajem Fekete, otresny. Kdyz mu clovek rekne, jestli by mohl byt prijemnejsi, ze mam pocit, ze ho tady otravuju, tak se jen vysmeje. Zkusim Hostivar.
Radši Hostivař nezkoušej. Byla jsem tam rok a při první vhodné příležitosti odešla.
Holky, byla jste některá teď v rámci koronakrize v Mojí ambulanci na Králově poli na očkování? Vzali vás normálně? Budu tam volat kvůli očkování a chtěla bych předem vědět kdy by mě mohli vzít, jestli ráno nebo později…? Dík
Kromě toho, ze Moje Ambulance porusuje naprosto veškere zásády lidského chování, porušuje i zakon. Vás mužou odregistrovát protí Váší vůli protože se jim nelíbíte. Do zpravy napišou třeba „neduvěra k zařizení“. Podle zákona odregistrovan resp nepriját do peči, být můžete pokud:
1. Nemaji kapacitu.
2. Bydlite moc daleko
3. Nejste pojištěn.
Navic tato ordinace na kritiku reaguje takto, tím pádem nedá se počitát se zlepšením jejích služeb (cituju dialog z google recenzi):
Odpověď na to Moje Ambulance:
je nám líto, ale bohužel netušíme, na co konkrétního si tímto hodnocením stěžujete, abychom mohli celou situaci prověřit. Nosit roušku přes dýchací cesty je na pobočce povinnost a byla jste na to několikrát upozorněna.
Co k tomu řici…
@Filip MB píše:
Chci všechny varovat před tímto neštěstím! Pokaždé jiný doktor, a to doslova, po tříhodinovém čekání vás vezme slovák, který má na stole Sparty, smrdí jak popelník a po dvou minutách jdete ven bez jakéhokoliv vyšetření a předpisem na ty samé antibiotika, na které jste řekl den před tím jinému šestadvacetiletému čerstvému praktikovi že jste alergický! Kartu už vám nikdy nevydají, prej nemusí.. NEVER MORE.
Můžu potvrdit problémy s kartou. Můj chlap se tenkrát nechal přehodit od svého praktika právě sem, nebyl vůbec spokojený, rozhodl se tedy najít si klasického doktora, byl hrozný problém získat od nich kartu, vůbec netušili u jakého doktora je, údajně se zatoulala. Po půl roce neustálého telefonování konečně byla poslaná tam kam měla.
Já mám také velmi špatnou zkušenost. Potřebovala jsem kvůli novému zaměstnání výpis z karty, ten jsem potřebovala k posouzení pracovní způsobilosti u zaměstnaneckého lékaře. Výpis jsem si měla přijít vyzvednout. Stála v něm jediná věta: Trpí depresemi, kulhá, otec spáchal sebevraždu. Málem mě z tohoto výtvoru klepla pepka. Za prvé netrpím klasickými depresemi, ale mám dysthýmii, což je předstupeň klasické deprese, za druhé jsem lékama léta stabilizovaná a nikdy jsem to v ambulanci neřešila, jen jsem to měla v anamnéze. Za další, kulhání není diagnóza, upadla jsem a asi dva měsíce mě bolelo koleno, po té se to spravilo a tou dobou už jsem chodila normálně a sebevraždu otce jsem s nikým v ambulanci také neřešila a měla jsem to pouze v anamnéze jako dávnou historii. Ale uznávám, že dané informace byly pro doktora zřejmě zajímavější, než mé aktuální nemoci, o kterých ve výpisu nebyla ani zmínka. Takže mě chytil vztek, výpis jsem před sestrou roztrhala. Ta se mě zeptala, co budu dělat, že to pro zaměstnavatele potřebuju, aby mě mohl vzít. Řekla jsem, že na tenhle výpis, který mě líčí jako depresivního kulhajícího mrzáka z bláznivým otcem, mě stejně nikde nevezmou, a to ani na blbou hajzlbábu a ať vyřídí danému doktorovi, že by měl začít používat mozek, aby nepsal takové slátaniny a s tím jsem odešla a už se tam nikdy nevrátila.