Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky!
Jen se chci zeptat, jestli jste některá neměla zkušenost s nízkou BT i po ovu. Ovulaci sem měla potvrzenou folikulometrií od mudra - předtím BT 36,2° nebo 36,3° a po údajné ovulaci 36,4° dnes i 36,5° (jsem 12DPO). Měla jste i některá z Vás takhle nízkou teplotu po ovulce? Většina totiž tvrdí, že teplota po ovu musí přesáhnout 37°(nevím kde bych si je vyčarovala) a případně je jisté že ovulace vůbec proběhla? (v pátek doktor změřil folikul a přišla jsem v pondělí a to mi řekl, že už tam nic nemám, takže ovulka proběhla). Moc děkuju za vaše zkušenosti ![]()
Ahojky tak ten problém mám taky - dr potvrdila ovulku že proběhla ale teplota nízká hlavu si stím nedělám ono to nějak dopadne
![]()
Podstatné je, že se teplota zvýší, na absolutní hodnotě nezávisí…
Nehledě na to, že přes 37 má po ovu málokdo.
Já jsem 2 dny po ovu a BT 36,3…je fakt, že měřím v puse a tam je teplota normálně nižší, ale i tak většinou mívám po ovu víc…ale není to poprvé, tak si tím hlavu taky nelámu
hlavně, že ovu proběhla!!! Jo a já jsem nikdy, ani v těhu neměla 37…takže tak:)
E.
Anonymní píše:
Já jsem 2 dny po ovu a BT 36,3…je fakt, že měřím v puse a tam je teplota normálně nižší, ale i tak většinou mívám po ovu víc…ale není to poprvé, tak si tím hlavu taky nelámuhlavně, že ovu proběhla!!! Jo a já jsem nikdy, ani v těhu neměla 37…takže tak:)
E.
v Puse ??? mě doktorka jedině nakázala měřit ve fujaře
tam je to prý lepší na teplotu
![]()
Tak ono to při měření v puse může více lítat, takže graf bude rozházenější, což u lidí s relativně velkým rozdílem před a po ovu je fuk, u lidí s malým rozdílem by to mohlo způsobit, že podle teploty nepůjde ovu určit.