Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tamata tyses ale pitoma vid, tu vybavicku shanim pro segru pro tu segru co nema jinou moznost nez mi dat malou do pestounske pece, ale ted uz je to jedno, o prachy mi nejde mame jich dost jen orizovat vsechno nove…vis co mysli si co chces me je to vlastne jedno co si ut o me myslite, nemusim sem psat uz nikdy zrusim ucet a astalavista damy
@marketagetzitka píše:
@tamata tyses ale pitoma vid, tu vybavicku shanim pro segru pro tu segru co nema jinou moznost nez mi dat malou do pestounske pece, ale ted uz je to jedno, o prachy mi nejde mame jich dost jen orizovat vsechno nove…vis co mysli si co chces me je to vlastne jedno co si ut o me myslite, nemusim sem psat uz nikdy zrusim ucet a astalavista damy
Sháníš pro ségru, kt. ti ji má dát do PP… No ať „počítám“ jak chci, vchází mi, že to vlastně sháníš sobě, páč ty ji budeš mít v PP ![]()
@marketagetzitka takže bys do PP chtěla svou neteř? Nejsem si teda jistá, že by ti jí dali
Já to spíš vidím na péči jiné fyzické osoby. Sama zmiňuješ, že peněz máte dost, o důvod méně pro PP.
@marketagetzitka Ty sháníš výbavičku pro tvojí ségru, která ale žádné dítě mít nebude, když ho budeš mít v péči ty. Je to nějaké domotané ![]()
@marketagetzitka píše:
Fajn mile damy, nehodlam se vama zabyvat nema to cenu chodit vuebc na emimino, protoze vetsinou zacnete jen vrtat urazet a pod…nemylsim vas dve konkretne, ale jeb to tak vzdycky ahoj uz odepisovat nebduu
Ahoj, sem ti chtela jen napsat, ze moje znama si brala dite do pes.pece,bo její bio matka ho nechtela, prebrala po ní i rodicovskou, jsou sestry, ale toho papirovani.do te doby ta znama chodila normalne do prace, pak presla na rodicovskou, jen musela dodrzet tu zvolenou volbu, myslim to byli 4 roky. nemuzes menit, tak to mela.pa
@Hadumi chtela jsme svreni do pece, ta pestounska mi byla navrzena socialni pracovnici i kdyz se jedna o neter
@marketagetzitka tak to je pak super, třeba u nás v kraji bys s PP neměla šanci. Jinak když budeš mít dítě v PP, tak počítej s tím, že ti někdo co měsíc až dva bude chodit domů, budeš se muset vzdělávat 24hod. ročně,…
@Inaris při odchodu se nedává 50 tis., ale méně a je to pro dítě a ne pěstouna.
@Inaris dávky pěstounské péče (pokud se jedná o zdravé dítě) zase nejsou taková sláva, aby bylo na auto a střechu. A pokud peníze určené dětem dávají na něco jiného, tak doufám, že si toho někdo všimne.
Dobrý den,
Jsem studentkou třetího ročníku bakalářského studia na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. Studuji obor sociální práce a ráda bych sehnala pěstouny na přechodnou dobu, se kterými bych mohla udělat rozhovor do mé bakalářské práce. Nejlépe pokud by pěstouni byli z Ústeckého / Královehradeckého kraje, ale po domluvě lze i jiný kraj určitě budu ráda za jakoukoliv spolupráci. Pokud bude zájem, mohu zaslat předem připravené rozhovory a bližší seznámení s bakalářskou prací.
V případě zájmu mě kontaktuje do zpráv zde na facebooku. (https://www.facebook.com/…nika.bludska)
Předem mockrát děkuji Bludská Veronika.
![]()
Tak by mne zajímalo, kde pani na to prisla ze pestoni dostanou 50tis
@marketagetzitka tak pokud jsi vdaná musíš se rozhodnout, ejstli půjdeš do tohos manželem a nebo sama, pokud máš děti, tka se hlavně poradit i s nimi.
Jinak první je zajít na sociállku na odbor ochryna dětí, tam se zeptat a poptat, pak se to rozjede, školení, psychotesty, pohovory psychologa. Účastní se celá rodina, děti tak, že psyhcolog si s nimi jen povídá.
Není důležité mít zvláštní pokoj pro dítě, může být s ostatními dětmi.
Když by js rošla vším, ta by jsi půl roku mohla být na mateřské a pak rodičák. Ta mateřská lze pouze u dětí do 6 let, pokud nebyla nějaká změna. Pokud budeš chtít další info ptej se konkrétními otázkami, co chceš vědět. Bud tady nebo klidně napiš SZ.