Zkušenosti s KitchenAid Artisan
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak jsem k Vánocům dostala sušák na těstoviny
z edice Portable grow room ![]()
nicméně se osvědčuje velmi, zatím jen provizorně nade dveřmi, ale až přijdu na to, kam, pověsím si ty dva pod sebe ![]()
fotka
mmch jak je s tím hýbáním hlavy u nejmenšího KA? (ne)dělá vám to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@_zuzajda píše:
Tak jsem k Vánocům dostala sušák na těstovinyz edice Portable grow room
nicméně se osvědčuje velmi, zatím jen provizorně nade dveřmi, ale až přijdu na to, kam, pověsím si ty dva pod sebe
fotkaZuzajdo, ten musí být parádní na sušení nudlí nebo špaget. Můžu se zeptat, kde ti ho Ježíšek koupil?
mmch jak je s tím hýbáním hlavy u nejmenšího KA? (ne)dělá vám to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kuratko
v growshopu
bylo to už po té razii, takže tohle asi není nic proti ničemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak musím přidat moji zkušenost s lisem na těstoviny. A bohužel musím říct, že je to první věc od KA, se kterou nejsem moc spokojená. ![]()
Když přejíždím krájecí strunou, tak drhne o výstupky nástavců (dělá to asi na polovině nástavců). A jak už tady někdo psal, tak vrtule nezatáčí
. A to si myslím, že těsto na těstoviny už mám celkem vychytané. Ale jak si to tak pomalu vyjíždí, tak se to snažím alepoň ručně zakrucovat (ta rychlost mě taky překvapila, myslela jsem si, že to bude vylézat mnohem rychleji
).
Takže za mě je to tak 50% spokojenost. To se strojkem na nudle jsem spokojená mnohem víc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kuratkoo1982 Ty vrtule se nekrouti mne.
O nástavce mi struna ale teda nedrhne. Jakou pouzivas rychlost, ze to jde pomalu? Strojek s valcema je perfektní, ale!!! u valce na spagety (já ho používám hodne na nudle do polévky) mi zacal skripat. Kdyz tam jede těsto, tak v pořádku, ale naprázdno hrozne skripe. Asi to manzel bude muset rozebrat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to drhnutí musím reklamovat
Mám pocit, že zachvilku bych mohla ten plech sedřít a mohlo by to reznout.
Možná se to netočí, že je těsto hodně tuhé? Zkusím si s tím pohrát. ![]()
Jinak v úterý mi přišel další balíček z cookhouse.de. Doobjednávala jsem příslušentsví od Jupiteru na KA - mlýnek na maso a odšťavňovač. Překvapilo mě, že odšťavňovač má umělohmotného šneka - tak snad to nebude nějaký šmejd
Příští týden vyzkouším.
A ještě jsem si objednávala blender od Kitchen aidu. Bohužel přišel trošku poškrábaný a hlavně na něm chyběla cedulka Kitchen Aid. Ne, že bych si potrpěla na značku, ale ta prohlubeň pro logo fakt nevypadá dobře
Tak jsem psala do německa, obratem mi odpověděli, že mám poslat zboží zpět a ať napíšu číslo účtu, kam mi pošlou peníze za dopravu, kterou jim to pošlu zpět. A hned odeslali blender nový. Tak tomu říkám super jednání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klepající tělo
Jsem také majitelem KA, sice profi s pevným tělem, kde nic neklepe ani při tuhých těstech, ale poradím vám, jak zamezit cvakání- pohybům nahoru a dolů u typů s kyvným uchycením motorové jednotky.
Obraťte robot vzhůru nohama (nohou) a v otvoru nohy je na ose seřizovací šroub. Pomocí něj seřiďte zamykání výkyvu, aby tam nebyla žádná vůle v uzamčené poloze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OscarHanzely píše:
Tahle diskuze je nesmirne obsahla, asi nejvetsi jakou jsem nasel na internetu. Proto verim, ze muj dotaz bude lehce zodpoveditelny. Mam robot KitchenAid uz par mesicu a nemuzu si ho vynachvalit. Chtel bych prislusenstvi na mleti maku. Originalni KitchenAid mlejnek na obyloviny vetsinou nedoporucuje mleti olejovych semen, jakym mak bezpochyby je. Bohuzel ziju mimo Evropu a tedy neoriginalni prislusenstvi vyrobeno v nemecku tezko poridim.Dotaz tedy zni: Melete na robotu KitchenAid mak? Pokud ano, na kterem prislusenstvi a jake mate dobre i spatne skuzenosti?
Predem dekuji za odpoved
robotu KA si můžete pořídit mlýnek na obilniny GMA http://www. kitchen-aid. cz/…a-kitchenaid, který slouží i jako mlýnek na mák.
- Citovat
- Upravit
@Tanulkaa píše:
Musim si dokoupit menic napeti a frekvence, to je jedine co se na tech pristrojich lisi. Na jedne strane to ma koncovku do ceske zasuvky, na „tele“ menice je on/off a vstup pro americkou koncovku. Probirala jsem to s tatkou elektrikarem, takze to snad bude dobry. Akorat ten menic musi byt pro prikon odpovidajici robotu nebo vyssi. A clo a dph ted resim…balik mi prisel do Polska, tak jim ted postou posila plnou moc a prohlaseni a mel by mi dojit normalne postou a pri prevzeti bych mela doplatit clo, ktere za me zaplatili.
Ještě jednou moc děkuji za napsání Vaší zkušenosti. Robot jsem si nakonec objednala přes ebay. A stál v přepočtu 3 200,– Kč. Prodejce uváděl, že jsou roboty repasované, ale jsou nové. Známý v USA, který nám ho přeposílal (prodejce neposílal do zahraničí…), tak říkal, že se tak prodejci zbavují zásob a aby nenaštvaly ostatní prodejce, že prodávají pod cenou, tak uvedou, že je zboží repasované. Balík nám šel taky Polonez Parcel, kteří sami teď službu přeposílání z ameriky nabízí. Jen nás pak trochu zaskočila firma v polsku, která vyřizovala clo. Ta si vzala něco přes 1 000,– Kč jen za vyřízení. Ale i tak mě robot vyšel na 7 000,– Kč. Doprava trvala asi dva měsíce. Ještě musím donutit manžela, aby konečně ten měnič napětí zabudoval do linky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je moc hezká cena. Máte ještě ten původní celolitinový model? Jaké má označení? Měnič napětí je jestli se nepletu jen obyčejné trafo (pokud nepoužíváte zbytečně drahý elektronický). Můžete prosím podrobněji rozepsat, kolik co vyšlo? (robot, doprava, clo, měnič…) Tak ať v pořádku slouží! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luca001 Konvice je moc pěkná. Už nějaký čas po ní pokukuji
Jsi s ní spokojená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jaaahoda Tak to mate nakonec paradni cenu. Ja za nej dala o neco vic, ale i tak me vysel s vetsinou prislusenstvi, dopravou, clem a menicem jako pouhy samotny robot kupovany u nas
. Menic jsem puvodne chtela tez zabudovat pod linku, ale protoze bych si to musela delat sama, nakonec je sikovne schovany v rohu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luca001 No právě, je nádherná. A k tomu ty funkce, asi taky neodolám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit