Zkušenosti s KitchenAid Artisan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9867
6.7.12 10:42
@woldinghamuk píše:
Já jsem hlavně zvědavá až někdo napíše jakou má zkušenost s tím mlýnkem na maso..

Tak to já taky :) Ten jsem si neobjednala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
6.7.12 13:30
@Lesina píše:

Se moc těším - pak dám reálnou fotku z kuchyně, chceš?

Určitě :mrgreen: Tady posílám fotku svého krasavce

Na fotce ještě chybí mísa na zmrzlinu - ta je trvale v mrazáku a budu objednávat lis na těstoviny a citrusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
6.7.12 13:39

Mlynek na maso - já teda nemám s čím jiným srovnávat, ale mamina na nej hrozne nadává, ze ji to při mleti barvi a jdou z toho jakoby kousky kovu a namotava se to, takže musi často čistit. Mne to teda nebarvi ( dělalo to chvilku ze zacatku), ale během mleti se to fakt čistit musi. Po chvilce se to ucpava. Pry by si radši koupila normální elektricky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
6.7.12 13:44

Teda, já vám tak zavidím. :oops:
Já už po něm koukám pár let, ale ta cena mě pořád odrazuje.

Nemohly byste místo vychvalování některá napsat, že je to klump, maso nemele, blbě krouhá, lis na ovoce je na nic, zmrzka je na prd a těstoviny je lepší koupit? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
6.7.12 13:58

Strace - popravdě, robot je vzhledově krásnej, ale ty peníze jsou fakt šílený. Já jsem ho chtěla i jako dekoraci do kuchyně, ale popravdě si myslím, ze sezenes levnější a lepší ;) Naštěstí jsem nemusela peníze řešit a udělala si proste radost, protože se mi líbil. :mrgreen:

Ale zatím s nim fakt spokojenost. Jenom manžel nadává, ze porad pecu (fakt me to s nim baví :D ) a on přibírá a vyžaduje dalsi a dalsi zmrzlinu. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.7.12 14:39

Tak hádejte, co jsme dnes měli k obědu! :D:D:D

Nevíte?

Tak já Vám to prozradím! Domácí špagety - jen z vajíčka a hladké mouky, semolinu zatím nemám, takže jsem nečekala nic moc - ale byla jsem velmi příjemně překvapená, byly totiž opravdu výborné!
Mňam!
Přijeli jsme z dovolené a robůtek na mě už čekal na poště - tak teď vařím a peču jak divá. A jsem tedy moc spokojená.
@strace píše:
Teda, já vám tak zavidím. :oops:
Já už po něm koukám pár let, ale ta cena mě pořád odrazuje.Nemohly byste místo vychvalování některá napsat, že je to klump, maso nemele, blbě krouhá, lis na ovoce je na nic, zmrzka je na prd a těstoviny je lepší koupit? :mrgreen:

Jak už psala Luca - je to opravdu spíš luxusní doplněk kuchyně - ale naštěstí také skvělý pomocník. Já ho hodlám zatěžovat hlavně tvrdým a těžkým těstem, proto je jeho železná síla pravá volba pro naši famílii, ale jistě se dají najít i levnější varianty…
Domácí těstoviny nejsou nepostradatelné, ale jsou pro mě tak příjemné překvapení a bonus navíc, že nelituji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
17.7.12 14:56

Lesino, tak to jsme na tom stejne - taky se mi tak moc líbí, ze me na něm baví desne dělat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A co ta fotka? Bude? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.7.12 18:23

Tak tady je:

Je to krasavec, ale vyfotit reálně barvu prostě nejde. Je to překrásně sytě červená metalíza. Mimochodem, na jiné diskusi jsem našla, že se v Německu vyrábí neoriginální příslušenství - mimo jiné i kovový mlýnek na maso - docela mě láká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
17.7.12 18:37

No, je to krasavec :mrgreen:

Ten mlynek je tuším tento http://www.cookplanet.co.uk/…-p-4546.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.7.12 18:45
@luca001 píše:
No, je to krasavec :mrgreen:Ten mlynek je tuším tento http://www.cookplanet.co.uk/…-p-4546.html

Jj, nemáš zkušenost? Docela mě láká. Připomíná mi takovou tu masivní českou klasiku. A ještě je tam mlýnek na olejnatá semena, tedy i mák.
 http://www.cookplanet.co.uk/…-p-4540.html

Každopádně jsem moc ráda, že jsem se nakonec odhodlala objednat i pasta set - musím přiznat, že jsem nadšená. A chystám se i na na lasagne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
17.7.12 19:45

S tímhle ne, já jsem objednala ten klasickej. Zas tak často maso nemelu, takže mne stačí.
Na ten lis na těstoviny se taky moc těším, já mám Pastapress, je super, ale na klasické nudle a lasagne je třeba lis…

Jak děláš těsto? Já našla klasickej recept 200 g hladké, 2 vejce, olivový olej a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.7.12 20:12

200 g klasické hladké mouky, dvě vajíčka a sůl - olej jsem nedávala, v prvním receptu nebyl, ale příště ho trochu zkusím přidat. Těsto nebylo z háku nic moc. teď si říkám, že to chtělo přidat ten olej nebo lžičku vody, ale po několika projetích strojkem bylo hladké a akorát tuhé. Bez strojku bych se s ním rozhodně neválela…
Překvapila mě chuť špaget, byly opravdu chutné, sice před uvařením voněly jako klasické domácí nudle do polévky (dělá je moje mamka), ale uvařené chutnaly jinak - byly akorát na skus, i muž si pochvaloval, udělala jsem je s rajčaty, bazalkou a parmazánem. Jo a zajímavost - voda po jejich uvaření zůstala krásně čistá, bez zakalení, to mě překvapilo.
Zítra se mám chuť pustit do fettuccine se smetanovou omáčkou, možná i se špenátem. No a možná někdy v budoucnu pořídím i ten nástavec na plněné těstoviny… Možná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.7.12 20:44

@Lesina
Chybí mi tu slintající smajlík! Je to fakt fešák, ta barva je nádherná. A k mojí nové bílé lince, kterou tak za 14 dní namontují, by se skvěle hodila. Proč to jen manžel nechce pořád pochopit? :zed: :mrgreen:

Já vím, že domácí těstoviny nejsou nepostradatelné, ale když já si vždycky vzpomenu na ty babiččiny domácí… (proč tu není ten slintající smajlík? :cert:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.7.12 21:00

@strace Taky mám vyhlídnutou bílou linku, dřevěnou pracovní desku a černé úchytky a kované doplňky… Bohužel, zatím nebude. Linka je u nás doma krásná, zděná a dřevěná - ale projektovaná někým, kdo nevařil. :nevim:
Máme vymyšlenou úpravu, ale nevíme, kdy na ni dojde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
21.7.12 00:18

Holky zkoušely jste těstoviny přímo ze semolinové mouky? Hodte sem prosím když tak receptík. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí