Nedostatek spánku po porodu - zlepší se to někdy?

142
3.8.15 10:33

Zlepsi se to nekdy?

Ahoj, ja vim ze tenhle problem maji vsechny maminky a nestezuji si. Mam doma 4tt miminko a nedostatek spanku zacal byt tak brutalni, ze chci se alespon o tom napsat, kdyz uz nic jineho delat nemuzu. Prej tak stare mimino spi 16-20h denne, ale proc teda ja spim jen 4h? Zkusili jsme vsechno uspavani v naruci, bily sum, dudlk, noseni… Jen rvat ho nenechavame, jsem proti takovym metodam. Kdyz jsme ho privezli z porodnice v noci se probouzel cca po 3-4 hodinach ma kojeni slo to vyborne. Pak zacal spat max 2 h v kuse, dnes v noci to bylo max po 1 hodine. Pak uspavani, prebalovani, noseni, hadani s manzelem, ktery odesel do prace jak zombik. ted uz nespi cca 4 hodiny v kuse, jen chvili v mem naruci, jakmile odkladam na me koukaji dve velke oci. Nevim cim to muze byt, prdiky jsme uspesne vyresili. Pokud mate radu nebo slova utechy, rada vyslechnu. Me spis zajima, kdy se to jako zacne zlepsovat a od kdy miminko spi dele? Za poslednich dva tydny jsme s manzelem nespali dele nez 2h v kuse…Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3733
3.8.15 10:36

Příbírá dobře, nemá hlad? mě nakrmené dítko vždy totál vytuhlo…u polohladového to bylo na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
3.8.15 10:39

Neboj, určitě to přejde, postupně se vše urovná a bude dobře! Znám to moc dobře, taky jsem měla pocit, že to nikdy nepřestane, že už se nikdy nevyspíme…Slibuju, že přestane :hug: Jen musíte vydržet, nic jiného se s tím nedá dělat. A věř mi, že to takhle má většina maminek, jen to přizná jen malá část…Prostě rada, abys šla hned spát, když usne miminko je na nic, vím to…Vydrž, bude to dobrý!!! A rychle, věř mi…držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5499
3.8.15 10:39

Dobrá otázka s tím hladem..a pak co prdíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
3.8.15 10:42

@Kocicule Moc s tebou soucítím! Syn byl nespavec od narození, to jsme byli oba s manželem naprosto vyřízení. Dnes jsou mi tři a stejně se většinou jednou za noc vzbudí… Málokdy spí celou noc. No a dcera spala od narození do 4 měsíců ukázkově a od té doby je to peklo na zemi. Ale věř, že je to tak u mnoha dětí a prostě to musíme vydržet. Jestli je dítko zdravé, přibírá a nic ho nebolí, tak to nijak nevyřešíš. Přeji pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
3.8.15 10:42

@Kocicule kojis? Tohle jsem mela pri kojeni…Dala jsem UM a spala celou noc…Tim nechci odrazovat od kojeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
3.8.15 10:43

@Kocicule chápu tě, mám to nedávno za sebou.ve dne v noci se syn budil každé dvě hodiny-ať byl kojený, nebo už na umělém. přešlo to v půl roce, od té doby spí celou noc. přeji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
3.8.15 10:48

Taky bych to tipla na hlad - přibírá? Když dokojíš, máš ještě v prsou mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
3.8.15 10:48

@Kocicule my to meli taky, ja spala 2+2 hodiny. Takhle jsem fungovala nekolik tydnu a trochu se to zlepsilo. Pak to bylo dobre do pateho jesice, budil se treba jen 2×. No a pak zacly zuby, takze se bezne budime 8×, umi i 20-30× za noc a taky jsou oblivebe treba tri hodiny revu, je mu 11m a je to cim dal horsi :) Ale neves hlavu, spouste maminek uz spi celou noc. To u nas nebude hrozit minimalne do puberty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13760
3.8.15 10:53

Pořiď si šátek a nos ho, uvidíš, že se mu to bude líbit. A když usne navázané na břiše, tak si můžeš taky zdřímnout ;-). Taky jsem to občas tak dělala, ale můj syn naštěstí v noci spal dobře. Za to přes den jen navázaný v šátku nebo u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
3.8.15 10:56

@Kocicule To se těžko řekne kdy se to zlepší, mě malá spala první tři měsíce hodně divně přes den, max půl hodiny v kuse a jedině v náruči, ale v noci to bylo lepší…takže doma jsem nic nestíhala, ale vyspaná jsem docela byla.Pak zas byla období kdy spala v noci hůř a přes den lépe, ale jen v kočáru. Miminka jsou nevyzpitatelná, spaní se hodně často mění, tak snad bude brzy lépe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
3.8.15 10:57

Zlepší! Jednak miminko začne spát o trochu líp, jednak si zvykneš na přerušovaný spánek, srovnají se ti hormony, odezní únava z porodu… návyky miminka se v prvním roce neskutečně mění, pokaždé si můžeš říct, že co je teď, za týden už může být úplně jinak. Bude to dobrý, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
3.8.15 11:00

U nas to bylo to stejne. Dcera se budila po hodine, kdyz vyjimecne po dvou, tak jsem se citila strasne sveze :) Nic ji netrapilo, jen se nebyla schopna poradne najist a nebylo sily do ni dostat vic, proste se pustila a smitec.. i pres bezproblemove kojeni jsme zkusili um, jestli vic nevypije - bez efektu… od 4teho mesice kase, take bez efektu.. zlepsilo se to od sesteho mesice, kdy zacaly prikrmy a nejak jsem toho do ni pres den nacpala vic.. Je to me druhe dite, takze zkusenosti jsem mela a k nicemu.. Preji hodne sil, na me pote silene noci vzdycky rano nabehl dvouletak.. Jak jsem rada, ze je to za nami :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
3.8.15 11:00

Tyjo, je mi tě líto. Bohužel některé děti nespí :/ Sama sem si prošla dobou, kdy se dcerka budila 8×-12 za noc- po dobu 8 měsíců!!!byla sem chodící mrtvola a navíc kromě manžela nebyl nikdo, kdo by mi pomohl. Teď má přes rok a budí se 3× za noc. Přes den mi na uspávání pomohl šátek- to vřele doporučuju. Jinak bohužel budeš muset vydržet :/ Dětí co spí celou noc moc není. Snaž se odpočívat aspoň přes den. Úklid počká. vyplakávat bych nenechala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
3.8.15 11:06

@Vermion @Barborkaa26 @Lucie66 @aleba : malej je plne kojen, co se tyce kojeni tam zadny problem neni. Pribral vic nez mel dle pani doktorky (pres kilo za tri tydny). vypije me celou, prso posti sam a vetsinou se tvari ze spi a jakmile odlozim, zkousela jsem v plince, tak zase na me koukaji dve velke modre oci a za chvili rev
prdiky jsme vyresili kombinaci sab simplexu a rourky, jenze i kdyz prdiky nema stejne nespi
Ale abych byla spravedliva, pres den muze naspat cca 3hodiny, pak kojen pak dalsi tri. Jen nevim jak to pretocit na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí