Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nejak nam to tu vazne…jak se mate? Co deti a co miminka v brisku?
Trosku to tu zkusim rozproudit, cekame dalsi ditko
melo by se narodit v zari, takze vekovy rozdil mezi detmi budeme mit 2 roky. Mam z toho trochu obavy, jak moc to bude narocne, ale s chuti do toho… ![]()
Uz se tesim na jaro, me nabavi porad tlacit kocar tim rozbredlym snehem, oblikat maleho je taky des, at uz sviti slunicko ![]()
@filutka Ahojky, moje malá v bříšku už se docela vlní a dloube do mě, je to hezké ty pohyby cítit, až na to, když mě budí i v noci ![]()
Taky bych chtěla mít tak nějak děti od sebe jak Ty
snad se zadaří ![]()
Na jaro už se taky těším, bo mi roste bříško čím dál víc a nechce se mi kupovat zimní bunda bo svoji už skoro nezapnu ![]()
@filutka Neboj, to zvládneš… Švagrová taky čeká druhé a má se jí narodit v září a malá je taky v září narozená, tak budou od sebe 2 roky… No, taky už se hrozně těším na jaro, už mě ta zima přestává bavit…
Ahojky… filu - moc gratuluju, to je krasne ![]()
kanka80 - a uz jste vporadku? ![]()
Ja to nejak nestiham procist ![]()
A
le uz mam konecne po zkouskovem, maly je zlaty, i kdyz dneska jsem se dala na „vyrvavaci“ metodu
a uprimne priznavam, ze se mi chce brecet s nim… krasne nam sam usinal, ale pak jsem musela byt jeden vikend komplet cely ve skole a vubec jsem maleho nevidela (jen vecer pred usnutim) a od te doby nam nechtel sam usinat…
jenze posledni dobou uz me to stvalo, pokud jsem si sla lehnout s nim, malem jsem vzdy usnula driv nez on a na rukach ho uspavat tez nechci :/
no.. tak uvidime, jestli budem uspesni ![]()
jinak s tim jarem naprosto souhlasim
me se do te zimy vuuubec nechce - tak uz se nemuzu dockat prochazek po jarnim slunicku
![]()
https://www.emimino.cz/…ince-142058/
nemáte některá zkušenost???
Salme: u nas uspavani je docela rychle, ale vetsinou vytuhnu s nim, pak se v devet vzbudim uplne omamena. Vyrvat ho nechavam v noci, zrusila jsem spani s nama v posteli, porad to nechce prijmout nebo co…chci ho naucit usinat samotneho a prestehovat ho do sveho pokojicku, takze myslim, ze vecerni rev nas taky nemine…
A co mamci u vas? Jak se mate, co delate? ![]()
Vcera jsme byli na UTZ, vsechno v poradku, tak mi spadl kamen ze srdce, mela jsem totiz takovy divny pocit..zarizujem malemu pokojicek, dneska snad koupime koberec, postel mame objednanou, cekaci doba samo 4 tydny..takze tak u nas ![]()
Ahoj holky,
my porad prezivame doma a cekame az bude konecne jarni pocasi.Maly byl ted nachlazeny, takze noci o nicem a ve dne to same, uz to ale vypada lip. Zitra ma manzel volno, tak se tesim
Zarizujem detsky pokojicek, porad cekame na postel, uz to bude mesic a porad nic, musim se jim pripomenout.
A co vy, jak valcite?
Ahojky, taky čekám na jarní počasí, ale prý nepřijde dřív jak v půlce dubna
A kolik má malý? My jsme teď malému sundali z postýlky tu přední stranu, tak dnes v noci tak spal poprvé. Měla jsem strach, jestli nespadne, ale dala jsem mu tam ten kojící polštář, takže měl nějakou zábranu a vydržel celou noc v postýlce a ráno mohl aspoň v klidu sám slézt
My čekáme taky na to, až bude mít manžel volno. Mohl mít tento týden, ale zrušil to, protože by nám to k ničemu nebylo. My budem o jeho volnu totiž pak uklízet, malovat atd.
![]()
Barbora: A co vsechno budete malovat? My jsme na tom podobne, malujem uz snad posledni mistnost, pak nas jeste ceka chodba, zachod, koupelna a snad i garaz..je toho dost a pocasi nas brzdi
Malemu je 19 mesicu, zabranu jsme jeste nesundali, protoze se v noci xkrat budi a stoupa si, by nam sletel na zem…vas prdolka spi celou noc v kuse? Zitra se chystame na zlinske namesti, maji tam byt zviratka a povozeni na konikovi, to nas maly zboznuje, snad nebude hnusne a vyjde z toho pekne odpoledne..a co vy delate cely den doma? Ja uz nevim, jak maleho zabavit, kdyz se neda poradne jit ven..
Filutka: Náš malý se budí v noci tolikrát, že už to ani nepočítám a trvá to už od jeho 6-ti měsíců a to je mu 19 měsíců. Nedávno v noci došel za mnou, tak jsem ho dala ke mě do postele, ale tam moc nechtěl spát, tak putoval zpátky do postýlky a už nedošel, i když vstával. No, my budem malovat všechno. Všechny pokoje, všechny stěny. Včera se asi dělala dlažba v koupelce, na záchodě a v chodbě. Tak to já se chystám do Zlína dnes, i když se mi vůbec nechce, ale jdem ke kámošce, protože doma už je to děs. No, abych pravdu řekla, tak on od rána do večera chce pořád jen Krtka a mě už to začíná lézt na hlavu. Chci si s ním hrát, dělat blbosti, ale on nechce, tak už chci, aby bylo konečně teplo a budem chodit na hřiště. A né ten bílý hnus co zas dnes napadal.
Barbora: mam uplne stejne pocity. Se mi chtelo dneska rano brecet, kdyz jsem videla, ze venku je zas nesnezeno, uz musim byt sprosta, ale co to ku.va je takove jaro. Pristi vikend mame jet po sto letech s kamosema na chatu, to vis, ze ma byt hnusne. Jsem se tesila jak mala a vypada to na pekny zaprah, protoze maly se bude na chate navic v cizim prostredi nudit..jedina nadeje je, ze se zabavi s druhym chlapeckem co tam bude, ten je ale trochu starsi..
U vas to vypada na kompletni rekonstrukci nebo jste nove postavili? Prace jak na kostele, to znam, my mame tohle uz hotove, uz bydlime, ale crcame se se zbytkem..jde to fakt pomalu..
Chodis nekam do materskeho centra nebo tak? Jo a maly je teda sam v pokojicku?
Filutka: Tady je taky hnusně a už mě to vážně štve. Jako člověk chce pěkně, kor když je už konec března a tam je jak kdyby byl prosinec. No, tak v takovém počasí tu chatu teda vůbec nezávidím. A jak starého chlapečka máš? A kde to vůbec bydlíte? Já to pozpátku už totiž nečtu. No, u nás je to kompletní rekonstrukce bytu. Z 2+1 jsme udělali 3+1. Už je ale naštěstí položená i dlažba na chodbě, tak se příští víkend bude uklízet, aby se pak mohlo vymalovat a v půlce dubna by měla být kuchyň. Tak snad v květnu bychom se mohli stěhovat. Teď totiž bydlíme v podnájmu v 1+1, takže malý zatím svůj pokoj nemá, ale pak už ho bude konečně mít. Tady člověk totiž pořád zakopává jen o hračky. Jinak nechodíme do žádného centra a vy?
Barbora: mam chlapecka 19 mesicu stareho, takze stejne jako ty
Spi s nama v loznici, ale budi se docela casto, zda se mi, ze jen kontroluje, jestli tam jsme, protoze kdyz ho polozim a prikryju, tak docela rychle usina..behem mesice bysme ho chteli presunout do vlastniho pokojicku, v zari cekame druhe mimco, tak aby byl zvykly na spani bez nas..jsem zvedava jak to pujde, je to maminac, ale treba prekvapi ![]()
Byt rekonstruujete ve Zline a ted bydlite v podnajmu taky ve Zline? My jsme z vesnice kousek od Zlina. Pochazim odtud, ale dlouho jsem zila jinde a vsechny kamosky se rozutekly, tak jsme s malym vetsinou sami. Divala jsem se na materske centra ve Zline, parkrat jsme byli ve slunecnici, ale to bylo v lete, kdy se dalo byt venku na piskovisti…Ty pochazis ze Zlina nebo ses pristehovala?
Filutka: Taky mám hrozného mamináče a nespavce. Ale tak jinak se to dá. Když nepočítám, že občas bývá hrozně zlobivý a vzteklý. A z jaké vesnice pocházíš?
Byt rekonstrujem ve Zlíně, ale momentálně bydlíme v Napajedlích. Ve slunečnici jsem taky kdysi byla, ale to jsem ještě nebyla ani těhotná. Prý je to tam teď udělané hezky i vevnitř. Já pocházím z malé vesničky kousek od Zlína. A kolik ti je?