Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, jojo psala jsem prvně jako nergistrovná.. jenže pak jsem ten příspěvek nemohla najít, tak jsem se registrovala..
bydlíme na sídlišti na podhoří v jednom z těch výškáčů, až jak je konečná „4“.. z balkónu mám výhled na dětské hřiště, ale jak píšu tak jsme na něj jěště moc malí.. ve Zlíně žiju asi tepr 5tým rokem a předtím než se malá narodila tak jsem chodila z práce do práce.. kamrádky sice mám.. ale ty mají trošku jiné zájmy než já
takže maminka kamarádka se nám šikne
budu ráda když se nějak domluvíme a vyrazíme s prckama někam na prochajdu ![]()
@silvušák Jo, tak to vím kde je, to je od nás tak cca 10 minut chůze
Tak u nás je pro staršího hřiště aktuální, tak teoreticky můžeme na některé hřiště zajít a pro mimča roztáhneme deku
Nebo na vycházku, ale ta zas u nás je stylem „co noha nohu mine“, protože malý chce chodit…chjo, no je to někdy těžké skloubit s dvěma dětma ![]()
Ahojky, to slunicko nas vytahuje ven, co nejakou tu vychazku? ![]()
Ahojte maminky, neměla byste některá zájem koupit pampersky aktive baby č.3? V balení je 96ks, balík prodávám za 350kč, mám k dispozici 3balíky, nestihneme spotřebovat, přehnala jsem to s nákupem ![]()
@kanka80 Ahooj
Jů, tak miminko je zdárně na světě
Já jsem na tee často myslela, ale diskuze tu nějak vyšuměla
Tak povídej, jak se máte, jak to zvládáš, co porod atd?
S plenkama ti nepomůžu, já převážně látkuju, jednorázovky používám jen na noc a když jdeme na delší dobu ven…malá má teď taky trojky, ale tak velký alík ych asi nestihla taky upotřebit, si myslím ![]()
@filutka Filu a co ty? Ty už máš teď někdy za pár dní termín ne?
Jak se cítíš? Nebo si miminko pospíšilo a už je na světě?
@locika ahojky
malá musela jít ven o měsíc dřív necelé 2kg a byla 14dní na jip
teď už bude mít 4měsíce a 6kg
Jinak kromě prdíků nás nic netrápí, jen vlastně ještě to, že nechce byt na břichu a nedrží ještě hlavičku, ale holky na jiné diskuzi psaly, že některé miminka začínají pást prostě později
a jak se máte vy?
@locika Ahojík, jak se daří? Copak nového?
@kanka80 A copak ty? Malá roste a roste, co? Dlouho jsme se zas neviděly a ani o tobě nic nového nevím a to za chvíli nás čeká zima. Ale asi jsme kdysi jeli kolem vašeho, teda pokud to byl váš baráček.
@kanka80 Jé, to mě mrzí, že to bylo takhle hektické, ale jak vidno, tak malá roste hezky, tak to je důležité…naše Dianka už má 8 měsíců a má teprve 6850g
A určitě neplaš, že nezvedá hlavičku, každé mimčo je jiné, hlavně nesrovnávej s ostatními miminky a nenech se strašit rádoby moudrýma řečma jiných maminek, co je a co není správné…každé mimčo si jde svým tempem, každé to má holt jinak
A jak se vlastně jmenuje tvoje maličká?
@BarboraF u nás dobré, trochu záběr se dvěma dětma, zvlášť když není poblíž nikdo na výpomoc nebo občasné pohlídání, ale nějak to zvládám, musím no ![]()
Holky nechcete se někde sejít, jak psala Bára, za chvíli tu bude zima, mohly bychom využít ještě hezkého počasí a někam zajít, buď do ZOO, ale spíš bych to viděla třeba do Slunečnice, tam je to pro děti fajn, co říkáte? ![]()
@locika Ježiš ZOO mi ani nepřipomínej, tam jsme byly cca před měsícem a malá ji celou prořvala, protože ju chytly prdy
takže fakt super výlet! Jo a ještě k tomu všemu tam bylo snad milion vos ![]()
Ale scuka bysme určitě dát mohly
Barunku už jsem dlouho neviděla a to bydlí kousek od nás
tak se holky domluvte spolu a já se zkusím přizpůsobit ![]()
Malá je Verunka ![]()
@kanka80 @locika Já klidně někam půjdu a je mi jedno jestli do Zoo nebo do kavárny. V té Slunečnici jsem ještě nebyla.
@kanka80 Toš, tak já se někdy stavím na návštěvu ![]()
@kanka80 Jo??? Abych tě nevzala za slovo a nešla si třeba zítra pročistit hlavu a nezašla na kafe
A ty zrovna nebudeš doma nebo nenatrefím na váš baráček
@BarboraF Dopoledne doma nebudu, ale odpoledne asi jo
a baráček je žlutý na křižovatce nad Lidlem ![]()
@kanka80 Tak to je vážně ten kolem kterého jsme jeli. V té době tam ještě nebyl plot, ale tyčky na plot už jo. Příští úterý jdu k doktorovi a objednat se na ultrazvuk do porodnice.