Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Miso, tak to jste velka rodinka
Ja pochazim od Zlina, ale taky jsem nejakou dobu zila v Praze, pred 2 rokama jsem se ale vratili zpet na Zlinsko. A popravde, taky tu nikoho moc neznam. kamosky jsou bud pryc nebo maji jine zajmy..takze taky jsme tu s prdoskem casto sami. Jak jsi v Praze spokojena?
Silva: my bydlime mimo Zlin, mam 19 mesicniho chlapecka a cekame v zari dalsi mimco..takze u nas by slo spis o narazove akce nez kazdodenni prochazky ![]()
@filutka Tak já jsem v Praze spokojená. Bydlíme v Bohnicích, což je suprová lokalita. Máme blízko do Zoo, do Botanické máme vstup zdarma (jako obyvatelé městské části), když seběhneme z kopečka máme cyklotrasu kolem Vltavy přímo pod nosem. A v centru je člověk za půl hodinky. Ale trochu mám strach až děti povyrostou, protože asi se fakt budu třepat hrůzou až tu začnou cestovat samotné ![]()
@MisaHanuska Ahojky, já to mám opačně než ty
V Praze pracuji a bydlím ve Zlíně. Praze bývám 3 dny v týdnu, občas si beru malou sebou. Až bude někdy pěkně, chystáme se právě do ZOO. Tak by jsme se mohly projít spolu ![]()
Misa: tak to mate fajn
my jsme bydleli na zahradnim meste, kousek byla hostivarska prehrada, ale zpetne nevim, kde bych tam courala s kocarkem. V zime jsme byly s malym v Praze poprve, co je chodici a mela jsem co delat, abych ho uhlidala, vsude plno aut, ale je fakt, ze to je otazka kazdeho mesta. Jsem zhyckana z dediny, ze je tu relativne klid, na druhou stranu nekdy nepotkam zivou dusi(a to nejsme zadna dira)
a co cestovani hromadnou dopravou? jsem slysela hodne stiznosti, tak me to zajima..
@filutka Co se týká hromadné dopravy tak já nemám problém. S kočárkem vždycky někdo pomůže. Když mám navíc ještě nějaké to dítko sebou, pomůžou mu vystoupit…My bydlíme na konečné, takže se do autobusu dostanu vždycky, naše nástupní stanice metra má výtah, takže taky poho. Když ne metrem, snažím se cestovat nízkopodlažními spoji a i to se dá v pohodě. Takže za mě naprosto super. Jsem naopak vždycky na nervy ve Zlíně, že musím na zastávce čekat třeba 10min, na to tady teda fakt nejsem zvyklá ![]()
@MisaHanuska Ahojky, jsem řidička trolejbusu (momentálně těhule)
takže mimo službu
a hodně často se stávalo, že se nevlezly do vozu všechny maminky s kočárkama a musely čekat na další spoj a tady to mimo špičku fakt jezdí na prd s hodně velkýma rozestupama. To se nedá rovnat Praze, kde metro jede myslim každé 2minuty ![]()
BarboraF: jj, mas pravdu, ze barak je fajn, prace kolem ale snad nikdy nekonci. Kdyz jsem byla poprve tehotna, tak jsme bydleli v jednom pokoji u nasich. Postel, skrin a stul. kolem vseho mala ulicka, ani postylka by se tam nevlezla. Museli jsme se pak na necely rok prestehovat do bytu, protoze tam se to fakt nedalo…ted uz je to pohoda, ale neboj, taky se dockas, to utece jak voda. Na kdy planujete stehovani? Chcete jeste do Vanoc?
@filutka Stěhování bude do konce května. No, tak tady to máme naštěstí větší, postýlka se tu vleze a ve Zlíně to nebude o moc větší než tu, ale aspoň tam člověk bude mít víc pokojů. No, já jsem celý život bydlela na baráku, takže jsem zvyklá na barák.
Ahoj holky, zdravím po stopadesáti letech
Už jsem dočetla včera a chtěla jsem večer napsat, ale nějak jsem se k tomu nedostala…a vidím, že za tu dobu, co jsem tu nebyla, přibyly nové holky, které tímto taky zdravím ![]()
Filu, tobě ještě jednou velká gratulace k bříšku
A neboj, to zvládneš, naše děti jsou o 19,5 měsíce, je to teda sice dobrý záhul, ale hrozně se těším na příští léto, že už si spolu i trochu pohrají a tak, já myslím, že je to super, že jsou si tak věkově blízko…ačkoliv taky jsme chtěli druhé až tak o půl roku později ![]()
@kanka80 ahoj, na tebe stále myslím, jak to všechno dopadlo s miminkem? Ale vidím, že jsi zdárně ve třetím trimestru, tak asi je vše OK, doufám ![]()
@Anonymní píše:
https://www.emimino.cz/…ince-142058/nemáte některá zkušenost???
Nedá mi to, abych si nerýpla…počítám, že „anonymní“ bude majitelka onoho bazárku
Jako je mi to jedno, ale proč rovnou nenapsat „holky, přijďte podívat do mého bazárku, když jste ze Zlína“ ![]()
@SilvaB. píše:
Ahoj maminky, mám doma 10ti měsíční berušku a samotnou nás už to na procházkách nebaví.. jsme z Prštného, nebydlíte některá poblíž, že by jsem občas vyrazlily na společný špacír?
Jé a kde v Prštném bydlíš? Já bydlím na Letné ![]()
@locika Ahojky
zatím je všechno v rámci možností vpořádku, jen mě teď zase začali zase zkoumat ultrazvukem, že se jim nezdá moje velká placenta, tak snad nebudu rodit dřív
malá má podle měření teprve 1,5kg, tak musí ještě v bříšku vyrůst, jinak by strávila moc dní v inkubátoru
Doufám, že při druhém miminku už nebude tolik komplikací ![]()
Já mám na Letné kamarádku, Ty vystupuješ na které zastávce? Možná jsem Tě i někdy vezla trolejbusem
![]()