Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kanka80 tak to je super, že je vše v pořádku…jestli nebude nic horšího než předčasný porod, tak sice to není zrovna výhra v loterii, ale s tím, co už sis všechno s maličkou prožila, je to dobré…v 8. měsíci narozené děti jsou už OK, dají se krásně vypiplat…nemluvím jen tak do větru, moje tchyně v 41 letech porodila holčičku, v 7. měsíci, byla malinkatá, vážila asi 1,3 kg, taková malá žabička, ale teď je z ní už velká devítiletá holka, zdravá, vyšší než její vrstevníci kluci, chytrá, prostě žádná komplikace ![]()
Jinak já vystupuju na zastávce Letná-škola, je možné, že jsi mě vezla, párkrát jsem jela i se ženou řidičkou a jedna byla taková milá a usměvavá, tak třeba jsi to byla zrovna ty
Ale teď s dvojkočárem už nejezdím no…jezdívala jsem ale dřív s tyrkysově modrým kočárkem a pak s vínově červenýma golfkama, to si určitě vzpomeneš
![]()
@locika Ta zastávka Letná-škola směr Podhoří je blbě v zatáčce a maminky tam mají problémy s výstupem s kočárkem, protože řidiči nemůžou zajet úplně ke krajnici bo by tam podřeli nárazníky ![]()
Já už od prosince nejezdím, ale nás je tam už moc řidiček, teď nedávno přišlo myslim dalších pět ![]()
Snad ten ultrazvuk a kontrola dopadne dobře
no přinejhorším už mám nachystanou tašku do porodnice, tak by mi ji můj jen dovezl
ještěže jsem začala chystat všechno dřív a i prat věcičky ![]()
Přeju krásný víkend
![]()
@locika Ahojky, budem bydlet ve Zlíně na Lazech a už se tam docela těším
Jak se máš? Jak to jde se dvouma dětma?
@kanka80 Jo, je ta zastávka fakt na prd…ale taky by se nic nestalo, kdyby na Letnou vypravili více nízkopodlažních spojů, to jsem vždycky zuřila
Ale už jsem fakt dlouho nejela s kočárem v MHD..
@BarboraF Jé, na Lazy chodíme k veterináři ![]()
No mám se jakž takž, teď to byl asi tak tři týdny docela masakr, ale poslední dva dny jako zázrakem docela pohodové, musím to zaklepat
Nejlepší byly první tři měsíce, Dianka totiž skoro pořád jen spala, tak to bylo fajn, že jsem ji jen nakojila, přebalila a tak a mohla jsem se věnovat malému, takže neměl nějaký pocit odstrčenosti… Ale to miminko jaksi nebude spát věčně že, takže už to pomalu začíná
No říkám si, přežít první rok, rok a půl, a pak už budou parťáci, zabaví se spolu aspoň na chvíli…na to se fakt těším…
@locika Jj, oni dávají všechny nízkopodlažní tam, kde se jezdí i na diesel - do Louk nebo do Lůžkovic či Želechovic
I důchodcům se to nelíbí, že s těma napěchovanýma kabelama nemůžou vylézt schody u Kauflandu ![]()
My taky chodíme na Lazy na veterinu a taky s fenkama do školy pro postižené děti co je pod veterinou ![]()
Ahoj Loci, parada, ze ses ozvala. co jsme tehotna, tak si na tebe casto vzpomenu, jak to zvladate, ale vypada to, ze to beres optimisticky
chtela jsem se te zeptat, jaky mas dvoukocar. A jak Norik reaguje, ze kojis malou? Jak to vlastne celkove vzal, ze uz neni jedinacek? Mam obavy, ze Peta je strasny maminac, ted ma obdobi vztekani, vim, ze to prejde, ale je to psychicky narocne..
Barbora: uz na konci kvetna? Tak to mate za chvilku a leto uz stravite v novem..a jaci tam jsou sousedi, budes tam mit nejakeho „vrstevnika“?
Ahojky maminky můžu se přidat? jsme z prštného a nějaká kamarádka maminka na procházky by se nám hodila.. na pískoviště to u nás ještě není, malá ma 10 měsíců..
@kanka80 píše:
@locika Jj, oni dávají všechny nízkopodlažní tam, kde se jezdí i na diesel - do Louk nebo do Lůžkovic či ŽelechovicI důchodcům se to nelíbí, že s těma napěchovanýma kabelama nemůžou vylézt schody u Kauflandu
@filutka Tak za chvilku sice jo, ale ten byt už rekonstrujem od minulého roku od ledna-února. Takže spíš konečně už to bude. No, já ani nevím co jsou tam za sousedy, neznám to tam.
Filu, no jako nebudu tvrdit, že je to procházka růžovým sadem, občas je to dost stresující, Norik má taky teď vztekací období, ale teda fakt hodně, už to začalo před porodem a teď je to teda dost brutální…některý den lepší, jindy zas horší, občas jsem teda zralá na Chocholouška…ono je důležité se z toho nepo..at, takže občas mu přistane pár na zadek, někdy zas pomůže jen hodně zařvat, jak v které situaci. Nebudu se určitě tvářit jako matka, která by na dítě nesáhla za žádných okolností a pak se psychicky hroutí, že je to nesnesitelné…ony i ty děti to zkouší a potřebují vědět, kde mají mantinely…některému dítku to jde vysvětlit normálně, domluvou, jiné bude trojčit, dokud fakt nenarazí (náš případ
). Ono i dost záleží ale záleží, jaké budeš mít miminko. Dianka byla v šestinedělí naprosto spinkací dítě, budila se jen na kojení a většinu dne prospala. Což jsem fakt ocenila, že jsem se mohla naplno věnovat malému, takže ten sice vnímal, že je doma nový člen, ale nijak nepocítil méně péče, možná spíš naopak, snažila jsem se s ním víc mazlit a tak. Při kojení seděl u mě a díval se, já jsem ho volnou rukou objímala a vykládala mu, že miminko papá a že on taky takhle papal a teď že už má své mléko a tak…takže v tomto směru pohoda. Taky jsem ho zapojovala do aktivit kolem mimina, takže mi nosil plenky, krém na prdelku a měl z toho hroznou radost, že už pozná, který krém k čemu slouží…
Teď už je malá teda více živá a chce víc pozornosti, ale zas Bertík už to bere jako automatiku, že je tu mimčo…takže nepozoruju nějaké projevy žárlivosti…možná občas tahá malou za nohu nebo jí provádí lumpárny, ale to ani žárlivosti nepřičítám, je to prostě rarášek no…malou má rád, furt ji pusinkuje, objímá (někdy až moc
), fakt si myslím, že za rok a půl z nich budou parťáci ![]()
@silvušák píše:
Ahojky maminky můžu se přidat? jsme z prštného a nějaká kamarádka maminka na procházky by se nám hodila.. na pískoviště to u nás ještě není, malá ma 10 měsíců..
Nepsala jsi tu nedávno jako nepřihlášená?
Soudím podle nicku
Kde v Prštném bydlíš? Já bydlím na Letné, tak se můžeme někdy domluvit ![]()
Holky a co říkáte na hromadný výlet do ZOO? Já jsem chtěla jet původně tento týden, ale hlásí déšť, tak to spíš nechám až na ten další týden…
@BarboraF píše:
@filutka Tak za chvilku sice jo, ale ten byt už rekonstrujem od minulého roku od ledna-února. Takže spíš konečně už to bude. No, já ani nevím co jsou tam za sousedy, neznám to tam.
Baru, my tu bydlíme letos sedmým rokem a dá se říct, že od té doby stále rekonstruujeme
![]()