Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lesniboruvka Ano, to se ti změní. Ještě to promysli, brát si jméno po expartnerovi je blbost.
@lesniboruvka To se mění rodné příjmení? nechápu proč, vždyť to si člověk nese po svých rodičích. To nemůžou udělat jen změnu v novém příjmení bez změny stavu?
@Karleon já to právě promýšlím… zvažuju všechny pro a proti.. jde mi hlavně o období školek a škol, doktorů, mockrát se mi stalo, že mi řekli přijmením dětí.. a já to tak teda taky beru, že je to přijmení mých dětí, ne tak, že bych brala přijmení ex..
co se týče budoucnosti, dvě děti mi bohatě stačí, jsem sama rok a kdybych si časem našla nějakého chlapa, který děti už nechce, tak mi to bude vyhovovat, jenže kdo ví, co bude..?
Menily jsme prijmeni synovy a v rodnem liste ma velkym pismem rodne prijmeni. A malym aktualni.
@Lenkahusa no podle toho co všude čtu, tak nejde..
Ale půjdu se ještě zeptat osobně na matriku. Taky mi to přišlo jako sci-fi, měnit rodné přijmení.
@lesniboruvka pokud měníš, protože je halivé (např. p. Píčová) - je to zdarma, jinak, změna proto že ji prostě chceš - je za 1000,– Kč
@ivvet píše:
Požádáš na matrice.Stejně jako musela paní Babišová, když si ji náš ministr odmítl vzít ale chtěl aby se pro lidi jmenovali stejně
Nemusela… chtěla
mohla ho s tím poslat na 3 doby kamsi.
@lesniboruvka píše:Školkám, školkám a doktorům je to zcela fuk… tak ti maximálně občas řeknou špatným příjmením, ale že bych ho kvůli tomu měnila, to fakt ne. Přijde mi to příliš banální důvod a změnu všeho, rodným listem počínaje, přes všechna vysvědčení až nevím čím konče…
@Karleon já to právě promýšlím… zvažuju všechny pro a proti.. jde mi hlavně o období školek a škol, doktorů, mockrát se mi stalo, že mi řekli přijmením dětí.. a já to tak teda taky beru, že je to přijmení mých dětí, ne tak, že bych brala přijmení ex..
@j.a.n.i1 no právě proto o tom přemýšlím a zjišťuji si informace co to obnáší.
Nejspíš počkám - jestli to bude vadit jednou dětem, tak se přejmenuji. Mně osobně to teda vadí, vadí mi, že se děti jmenují jinak. A vadilo mi to vždycky, ale myslela jsem, že ten vztah nekrachne a jednou se vezmeme (rozchody asi nikdo neplánuje), ale ano, byla jsem hloupá, že jsem je nechala pojmenovat po otci a nedomyslela to pro tenhle případ.. ![]()
@j.a.n.i1 Diplomy se nemění. Nechají Ti starý a musíš vysvětlovat, proč je tam jiné jméno. (Když se vdáš, taky Ti nedají nový diplom…)
Vysvědčení si můžeš nechat dát nové.
@Slečna Ferka Nojo, ale když se vdám, tak mám pořád uvedené to rodné a na něj diplom…