Změna příjmení, ale nebudu se vdávat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.3.14 19:41

Zdravím účastnice debaty..
Chtěla jsem se zeptat, ráda bych neoficiální svatbu a také přejmenování příjmení. S ex mám syna, jmenuje se po něm. Přejmenování syna nepřichází v úvahu, háže mi ve všem klacky pod nohy. Jsou určité skutečnosti, proč se ofiko s nynějším partnerem nemůžeme vzít. Proto ta neofic. svatba a ráda bych přijala jeho příjmení za své. A jelikož nemohu uvést jako důvod, který tady mnozí radí a prodiskutovává se, že se chci jmenovat po synovi. Poradíte mi, jaký jiný důvod „vymyslet“. Mé příjmení není nijak hanlivé.
Mnohokrát dík.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
67
22.10.14 17:21

Ahojky holky čekáme s přítelem miminko a svatbu nechceme. Zjistila jsem si na Matrice že lze změnit přijmení za poplatke 1000kč. Ale paní mi řekla že tam musím uvést vážné důvody. Vubec nevím jaké važné důvody! prosím poradte mi?? Změna chci hlavně proto až se naš syn narodí aby jsem se jmenovali všichni stejně a nebyl do budoucna zmatený, že maminka se jmenuje jinak. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.10.14 17:26

@Čučice Tak to přeci musíte vy vědět, jaký vážný důvod máte proto, že se nechcete normálně vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_EHM_4400
22.10.14 17:26
@hanka.br. píše:
@Čučice Tak to přeci musíte vy vědět, jaký vážný důvod máte proto, že se nechcete normálně vzít.
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
67
22.10.14 17:34

Mám jeden důvod, aby jsme se jmenovali všichni stejně a do budoucna nebyli problémi. Ale potkala jsem opravdu nepříjemnou matrikářku, tak nevím co víc tam chce uvést. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.10.14 17:46
@Čučice píše:
Mám jeden důvod, aby jsme se jmenovali všichni stejně a do budoucna nebyli problémi. Ale potkala jsem opravdu nepříjemnou matrikářku, tak nevím co víc tam chce uvést. :cert:

No tak se vezměte a je to :mrgreen: Matrikářka tam chce uvést, proč se prostě nemůžete vzít, jaký máte k tomu důvod, že nemůžete uzavřít normální sňatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nuteverka
23.11.14 21:44

Ja nad tim taky uvazuji, svatbu mit nemuzeme, tak alespon takto… dejte pal holky vedet, jak jste dopadli

• Citovat
  • Upravit
30408
23.11.14 23:04
@nuteverka píše:
Ja nad tim taky uvazuji, svatbu mit nemuzeme, tak alespon takto… dejte pal holky vedet, jak jste dopadli

Jste příbuzný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nuteverka
23.11.14 23:12
@hanka.br. píše:
Jste příbuzný?

To opravdu nejsme, to bych neresila zmenu prijmeni a takove zvracenosti jako incest by me opravdu nenapadli, nekteri lide se holt kvuli automatickemu sjm brat nemohou

• Citovat
  • Upravit
750
23.11.14 23:27

Nevim, taky svatbu nechci a nechapu co je na tom divneho jmenovat se jinak nez moje tri deti a muz. Kam jdu s detmi tak mne stejne volaji prijmenim deti, nebranim se a lekarum v tom zmatek nedelam. Kde jdz sama tak jsem dle obcanky. A proc se jmenuji jinak, tak jsem detem rekla, ze jsme se nevzali, a proc, protoze jsme s tatou nechteli. A deti to vzaly :nevim:
Ja nemusim urady a predstava jak letam a vyrizuji zmenu jmena mne desi vice nez svatba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.1.15 18:56

Svatba?

Na co? jsné je, že dítě je zavazující více než svatba. Mám přítelkyni, ona má dvě děti, ne moje, uvažujeme taky že si změní příjmení na moje. Svatbu fakt neplánujem, já nechci…jedna svatba mi život zkazila, riskovat podruhé nechci. Je jedno, jestli je svatba malá a nebo honosně obrovská…výsledek je stejnej.
Znám spoustu kamarádů co spolu žijí jen tak na hromádce roky, funguje jim to…
Podle mě, záleží na tom dítěti, jemu je jedno, jestli rodiče jsou a nebo nejsou oddáni, hlavně pokud jej milují a dají mu to co potřebuje do života. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.3.15 18:49

Ahoj, nevíte prosím, jak to je se změnou příjmení na partnerovo (bez vdavků) a ještě k tomu v mužském tvaru?
Nemáte někdo zkušenost? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.15 18:59
@PinkJoy píše:
Ahoj, nevíte prosím, jak to je se změnou příjmení na partnerovo (bez vdavků) a ještě k tomu v mužském tvaru?
Nemáte někdo zkušenost? Dekuji

změnit příjmení si můžeš na jakékoliv - na matrice za 1000 kč. Jen tedy netuším, zda lze mužský tvar :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.3.15 19:30

@martina.se
myslite, ze si muj pritel muze zmenit prijmeni?

Porad mluvi o tom ze se nechce jmenovat svym prijmenim at nema s rodinou nic spolecneho…
Myslite ze se muze prejmenovat a nebudou mu do toho vrtat?
prejmenovat na jakekoliv prijmeni?

Snazi se to zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3727
25.3.15 19:31

Ahoj holky,

já mám příjmení partnera bez svatby. Máme dvě děti, měnila jsem po prvním. Důvod, abych měla stejné příjmení jako děti byl pro matrikářku dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí