Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sylvajs, připomínáš mi jednu známou. Ta měla názor, že když se vdá tak nebude moc od chlapa jen tak odejít. Jenže tohle padlo už s tím, když si pořídila mimi, teď už taky nemůže odejít jen tak. Ona se nakonec rozhodla pro tu svatbu a teď už to nějak neřeší.
děvčátka řešíte neřešitelné
díky
Rybana -tvoje příspěvky nemají chybu ![]()
jelikož mně to po svatbě ted taky čeká, ale je to protože, že mužskej chtěl změnit jméno a teď když se bereme převezmu já jeho a malá a apk pořádáme o změnu příjmení…
Postup je takovej jak v tvém tak i v mém případě - požádat na evidenci obyvatel nebo na matrice, kde máš trvalé bydlíště, poplatek je 1000,–Kč a matrika má 30 dní na schválení..
u mě navíc pak za stejný polatek změní jméno manželovi i dcerunce.. ![]()
No já jsem se po dlouhé době vdala,ale naopak jsem si nechala své příjmení a děti a manžel se jmenují jinak - nevidím v tom sebemenší prblém - dnes už..
Ale , to že se nechce někdo vdát je jen a jen jeho přání a názor a já se s ním stotožnuji..Nevím proč by se kvůli jménu měl vdávat..K tomu by měli být jiné důvody, než jen ten jeden - a to jméno..
A už vůbec nechápu, proč vyzvídat na zakladatelce, proč se raději nechce vdát..
Nechce a basta, jistě ví proč.
Prochazkasrdcem píše:
jelikož mně to po svatbě ted taky čeká, ale je to protože, že mužskej chtěl změnit jméno a teď když se bereme převezmu já jeho a malá a apk pořádáme o změnu příjmení…Postup je takovej jak v tvém tak i v mém případě - požádat na evidenci obyvatel nebo na matrice, kde máš trvalé bydlíště, poplatek je 1000,–Kč a matrika má 30 dní na schválení..u mě navíc pak za stejný polatek změní jméno manželovi i dcerunce..
Tohle mi nějak hlava nebere, ty si teď po svatbě vezmeš jméno po příteli a pak ho budete všichni měnit?
Já to teda taky nechápu, ale každýho věc. Příspěvek prachzaksrdcem mi taky nedává absolutně smysl
Na B-C se to řešilo taky ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Sylvajs píše: **Šema* -takpřesně toto mám v plánu i já…svatba v žádném případě-mám k nim vrozený odpor…tedy k vlastní…cizí se mě líbí
![]()
toto jse našla:Ahoj !
Změna je za poplatek 1.000,– Kč. Ale počítej s tím že to nebude např. do 31.12.2008 Novotná, od 1.1.2009 Nováková. Prostě změnou příjmení dostaneš nový rodný list, kde bude že jsi celý život Nováková = tedy pokud to bude stejné jako v mém případě.
Počítej s problémama - změna OP, ŘP, pasu, kartičky pojištěnce, veškerých smluv u bank atd. To by sice bylo i v případě vdavek ale přeci jenom, dokazovat proč změna jména atd.. Navíc nebudou souhlasit ani jména na vysvědčení apod.
už to tu bylo ![]()
No když čtu kolem je toho za blázinec. ![]()
No já se jmenuju jinak, a můj se jmenuje jinak a dítě po něm. Teď čekáme druhé a prostě si příjdu divně když jediná já se budu jmenovat jinak! Svatbu jsem nechtěla ( ani můj) protože se toho prostě bojím. Mám kafec kámošek a musím říct že silná polovina z nich se rozvádí, mají prášky na nervy protože co je kolem toho za motanice. Takže když jste na psí knížku jaks e říká tak je to přeci jen " lepší"- Ale dneska jsem o tom mluvila s chlapem tak řekl, že tu svatbu uděláme, že nakonec je fakt, že jsme rodina a musíme věřit. A hlavně, kdyby se třeba jemu nebo nebo mě NEDEJ BOŽE něco stalo, tak nedostane jako přítel žádné info o stavu. ![]()
ŠEmo, tak to je krásný a rozumný rozhodnutí, gratuluju. Věř, že ne každý manželství se rozvádí a že se kámošky rozvádí určitě není vinou manželství, ale příčina bude někde jinde.
No uvídíme no, v pondělí zajedeme na matriku po termín. Snad to vyjde.
Šemo taky ti tvé rozhodnutí schvaluju, ale měla bych jednu otázku. Myslíš, že ty kamarádky co se rozvádí by s tím partnerem vydržely, kdyby žily jen na psí knížku. Podle mě na tohle nemá svatba vliv, ty lidi se prostě nesedli.
No vidíš, tak to se ty kamarádky tedy nemusely ani vdávat - stejně jim to nevydrželo a ušetřily by peníze..
( trochu ironie)
Ahojík
Já neříkám že svatba jsou dveře k rozvodu, vždyť jsou lidi co jsou svoji pořád ( třeba moji sourozenci, naši, chlapa rodiče, brácha jeho ) ale přesně jak píšeš, prostě si nesednou, začnou si hledat třeba city někde jinde a jede to od 10 k 5. A to můžou i lidi co jsou jen jak přítel-přítelkyně, ale pořád je to o tom, že nemusí lítat po uřadech a na x stání se rozvádět. Víte co myslim?
Jestli teda fakt bude ta svatba u nás, tak to bude teda buď my + svědci, obřad+oběd a konec. Jako nechci ani nic velkýho. Sice bych si to přála ale za jedno na to nejsou peníze a za druhý kdybych pozvala jednu kamarádku, tak dalších 30 bude naštvaných a to bych fakt nechtěla. A nebo oběd s rodinou, ale fakt víc lidí ne. Na to fakt ani nejsou peníze. ![]()
Příklad kámošky, vdala se, už docela brzo, asi v 19 letech, dneska je ji 35. Byla první láskou jejího manžela, takže před tím si vlastně nic neužil. A kamarádka zrovna tak. Jenže frajer zjistil, že mu vlastně " ujíždí vlak" a začal mu hrabat. Každý týden jiná baba, děti stranou, ona tuplem,…
Další případ. Kámoška nemůže otěhu, 10 let se snaží, otěhotněla, a když byla v porodnici, tak zjistila, že její chlap jí celou tu dobu, co ona se snažila o miminko tahá s jinou, a řekl jí to kdžy byla v porodnici. No prostě humus humusáckej
Další : Štastný, mají krásného chlapečka Kubíčka, teď čerstvě hypotéku, hrc, frajer má jinou, prostě ho to přestalo bavit..
A v neposlední řadě… Kamarádka s manželem mají chlapečeka na vozíčku, pak naštestí jednoho zdravého. Když čekala toho druhého, tak jí v 5 měsící řekl, že má jinou. Ona doufala, že se to uklidní a vyhodila ho až když se malej narodil a měl 3 měsíce. Ta mi furt říká, nevdávej se, nemá to cenu, na lásku neni papír, podívej jak jsem dopadla já, mám dvě děti, do toho lítání po uřadech. Teď si našla chlapa a řekla mu hned že se vdávat nebude, že prostě už ne. On se naštval a odešel.
A jako pak se tahat po soudech??
![]()
Prostě já byhc to doslova nazvala zázrakem, když manželství vydrží, fakt že jo! Proto se toho dost bojím.