Změna příjmení, ale nebudu se vdávat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30305
14.8.10 14:08

Sylvajs, připomínáš mi jednu známou. Ta měla názor, že když se vdá tak nebude moc od chlapa jen tak odejít. Jenže tohle padlo už s tím, když si pořídila mimi, teď už taky nemůže odejít jen tak. Ona se nakonec rozhodla pro tu svatbu a teď už to nějak neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.8.10 14:34

děvčátka řešíte neřešitelné :kytka: díky

Rybana -tvoje příspěvky nemají chybu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.10 15:41

jelikož mně to po svatbě ted taky čeká, ale je to protože, že mužskej chtěl změnit jméno a teď když se bereme převezmu já jeho a malá a apk pořádáme o změnu příjmení…

Postup je takovej jak v tvém tak i v mém případě - požádat na evidenci obyvatel nebo na matrice, kde máš trvalé bydlíště, poplatek je 1000,–Kč a matrika má 30 dní na schválení.. :wink: u mě navíc pak za stejný polatek změní jméno manželovi i dcerunce.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.8.10 15:51

No já jsem se po dlouhé době vdala,ale naopak jsem si nechala své příjmení a děti a manžel se jmenují jinak - nevidím v tom sebemenší prblém - dnes už..
Ale , to že se nechce někdo vdát je jen a jen jeho přání a názor a já se s ním stotožnuji..Nevím proč by se kvůli jménu měl vdávat..K tomu by měli být jiné důvody, než jen ten jeden - a to jméno..
A už vůbec nechápu, proč vyzvídat na zakladatelce, proč se raději nechce vdát..
Nechce a basta, jistě ví proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
14.8.10 16:00
Prochazkasrdcem píše:
jelikož mně to po svatbě ted taky čeká, ale je to protože, že mužskej chtěl změnit jméno a teď když se bereme převezmu já jeho a malá a apk pořádáme o změnu příjmení…Postup je takovej jak v tvém tak i v mém případě - požádat na evidenci obyvatel nebo na matrice, kde máš trvalé bydlíště, poplatek je 1000,–Kč a matrika má 30 dní na schválení.. :wink: u mě navíc pak za stejný polatek změní jméno manželovi i dcerunce.. :mrgreen:

Tohle mi nějak hlava nebere, ty si teď po svatbě vezmeš jméno po příteli a pak ho budete všichni měnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.8.10 16:03

Já to teda taky nechápu, ale každýho věc. Příspěvek prachzaksrdcem mi taky nedává absolutně smysl

• Citovat
  • Upravit
1350
14.8.10 16:15

Na B-C se to řešilo taky :wink:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.8.10 16:30
Sylvajs píše: **Šema* -takpřesně toto mám v plánu i já…svatba v žádném případě-mám k nim vrozený odpor :poblion: …tedy k vlastní…cizí se mě líbí :palec:

toto jse našla:Ahoj !

Změna je za poplatek 1.000,– Kč. Ale počítej s tím že to nebude např. do 31.12.2008 Novotná, od 1.1.2009 Nováková. Prostě změnou příjmení dostaneš nový rodný list, kde bude že jsi celý život Nováková = tedy pokud to bude stejné jako v mém případě.

Počítej s problémama - změna OP, ŘP, pasu, kartičky pojištěnce, veškerých smluv u bank atd. To by sice bylo i v případě vdavek ale přeci jenom, dokazovat proč změna jména atd.. Navíc nebudou souhlasit ani jména na vysvědčení apod.

už to tu bylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
14.8.10 16:37

Já vím, ale lepší celá diskuse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
14.8.10 20:17

No když čtu kolem je toho za blázinec. :-o

No já se jmenuju jinak, a můj se jmenuje jinak a dítě po něm. Teď čekáme druhé a prostě si příjdu divně když jediná já se budu jmenovat jinak! Svatbu jsem nechtěla ( ani můj) protože se toho prostě bojím. Mám kafec kámošek a musím říct že silná polovina z nich se rozvádí, mají prášky na nervy protože co je kolem toho za motanice. Takže když jste na psí knížku jaks e říká tak je to přeci jen " lepší"- Ale dneska jsem o tom mluvila s chlapem tak řekl, že tu svatbu uděláme, že nakonec je fakt, že jsme rodina a musíme věřit. A hlavně, kdyby se třeba jemu nebo nebo mě NEDEJ BOŽE něco stalo, tak nedostane jako přítel žádné info o stavu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.8.10 20:23

ŠEmo, tak to je krásný a rozumný rozhodnutí, gratuluju. Věř, že ne každý manželství se rozvádí a že se kámošky rozvádí určitě není vinou manželství, ale příčina bude někde jinde.

• Citovat
  • Upravit
9306
14.8.10 20:40

No uvídíme no, v pondělí zajedeme na matriku po termín. Snad to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
14.8.10 20:52

Šemo taky ti tvé rozhodnutí schvaluju, ale měla bych jednu otázku. Myslíš, že ty kamarádky co se rozvádí by s tím partnerem vydržely, kdyby žily jen na psí knížku. Podle mě na tohle nemá svatba vliv, ty lidi se prostě nesedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.8.10 22:16

No vidíš, tak to se ty kamarádky tedy nemusely ani vdávat - stejně jim to nevydrželo a ušetřily by peníze.. :mrgreen: :mrgreen: ( trochu ironie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.8.10 08:05

Ahojík

Já neříkám že svatba jsou dveře k rozvodu, vždyť jsou lidi co jsou svoji pořád ( třeba moji sourozenci, naši, chlapa rodiče, brácha jeho ) ale přesně jak píšeš, prostě si nesednou, začnou si hledat třeba city někde jinde a jede to od 10 k 5. A to můžou i lidi co jsou jen jak přítel-přítelkyně, ale pořád je to o tom, že nemusí lítat po uřadech a na x stání se rozvádět. Víte co myslim?

Jestli teda fakt bude ta svatba u nás, tak to bude teda buď my + svědci, obřad+oběd a konec. Jako nechci ani nic velkýho. Sice bych si to přála ale za jedno na to nejsou peníze a za druhý kdybych pozvala jednu kamarádku, tak dalších 30 bude naštvaných a to bych fakt nechtěla. A nebo oběd s rodinou, ale fakt víc lidí ne. Na to fakt ani nejsou peníze. :oops:

Příklad kámošky, vdala se, už docela brzo, asi v 19 letech, dneska je ji 35. Byla první láskou jejího manžela, takže před tím si vlastně nic neužil. A kamarádka zrovna tak. Jenže frajer zjistil, že mu vlastně " ujíždí vlak" a začal mu hrabat. Každý týden jiná baba, děti stranou, ona tuplem,…

Další případ. Kámoška nemůže otěhu, 10 let se snaží, otěhotněla, a když byla v porodnici, tak zjistila, že její chlap jí celou tu dobu, co ona se snažila o miminko tahá s jinou, a řekl jí to kdžy byla v porodnici. No prostě humus humusáckej

Další : Štastný, mají krásného chlapečka Kubíčka, teď čerstvě hypotéku, hrc, frajer má jinou, prostě ho to přestalo bavit..

A v neposlední řadě… Kamarádka s manželem mají chlapečeka na vozíčku, pak naštestí jednoho zdravého. Když čekala toho druhého, tak jí v 5 měsící řekl, že má jinou. Ona doufala, že se to uklidní a vyhodila ho až když se malej narodil a měl 3 měsíce. Ta mi furt říká, nevdávej se, nemá to cenu, na lásku neni papír, podívej jak jsem dopadla já, mám dvě děti, do toho lítání po uřadech. Teď si našla chlapa a řekla mu hned že se vdávat nebude, že prostě už ne. On se naštval a odešel.

A jako pak se tahat po soudech?? :poblion: :nevim:

Prostě já byhc to doslova nazvala zázrakem, když manželství vydrží, fakt že jo! Proto se toho dost bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí