Zoufalé hledání práce

Anonymní
12.5.23 13:21

Zoufalé hledání práce

Jsem psychicky na dně z hledání práce po rodičáku. Mám VOŠ ekonomického směru, šest let praxe v oboru. Hledám práci v menším okresním městě v severních Čechách už tři měsíce… Ty všechny inzeráty na úřadě práce a velkých pracovních portálech, to je k pláči, nebo spíš k blití. Jenom fabriky k pásu na tři směny, řidiči kamionů, nabízení pojištění po telefonu a McDonald :roll: Furt to samé dokola v mírných obměnách. Absolutně nic mezi tím ani nic aspoň zdánlivě vhodného pro ženskou s děckem ve školce :poblion: Chtěla bych třeba na městský úřad, na občanky, řidičáky, nějakou evidenci, ale neexistuje absolutně. Tam všude podle všeho sedí jedna tetka čtyřicet let a pak to předá svý dceři. Vhodný známosti nemám. Sjíždím i stránky všech firem, kam bych trochu chtěla a posílám životopis s liebesbriefem, i když nikoho oficiálně nehledají.. Ale když už někdo odepíše, tak akorát bla bla bla nemáme, možná se vám někdy ozveme :? Ještě to úplně nehoří, mužů si dovolit být ještě několik měsíců doma, ale čím dýl do toho čumím, tím jsou snad ty nabídky horší… Je tady někdo stejný tragéd?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35773
12.5.23 13:26
@Anonymní píše:
Jsem psychicky na dně z hledání práce po rodičáku. Mám VOŠ ekonomického směru, šest let praxe v oboru. Hledám práci v menším okresním městě v severních Čechách už tři měsíce… Ty všechny inzeráty na úřadě práce a velkých pracovních portálech, to je k pláči, nebo spíš k blití. Jenom fabriky k pásu na tři směny, řidiči kamionů, nabízení pojištění po telefonu a McDonald :roll: Furt to samé dokola v mírných obměnách. Absolutně nic mezi tím ani nic aspoň zdánlivě vhodného pro ženskou s děckem ve školce :poblion: Chtěla bych třeba na městský úřad, na občanky, řidičáky, nějakou evidenci, ale neexistuje absolutně. Tam všude podle všeho sedí jedna tetka čtyřicet let a pak to předá svý dceři. Vhodný známosti nemám. Sjíždím i stránky všech firem, kam bych trochu chtěla a posílám životopis s liebesbriefem, i když nikoho oficiálně nehledají.. Ale když už někdo odepíše, tak akorát bla bla bla nemáme, možná se vám někdy ozveme :? Ještě to úplně nehoří, mužů si dovolit být ještě několik měsíců doma, ale čím dýl do toho čumím, tím jsou snad ty nabídky horší… Je tady někdo stejný tragéd?

A co máš teda za praxi? Ekonomický odbor je široký pojem.
Na teplý místo na úřadech je nával, jestli nemají podstav tak se to těžko shání.
Co se zeptat bývalých kolegů v práci co jsou třeba už jinde, jeslti u nich něco není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.5.23 14:04
@Anonymní píše:

To je jak kdyz mi mluvis z duse, jsem na tom skoro stejne jen jina skola, ale v míste kde je 25 tis lidi, velka zoo, práce je absolutne na 5 jen markety a samy elektrikari apod… normalni prace snad uz ani neni… jsem mesic po rodicaku a je mi ze vseho desne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
12.5.23 14:10

Na ÚP jsou většinou místa, kam nemohou sehnat.
Mrkni na:
JOBS.CZ
VOLNÁ MÍSTA. CZ
PRACE.CZ

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.23 14:16
@Eustress píše:
Na ÚP jsou většinou místa, kam nemohou sehnat.
Mrkni na:
JOBS.CZ
VOLNÁ MÍSTA. CZ
PRACE.CZ

To samozřejmě všechno dávno znám.. Bohužel se to od nabídek na úřadu práce moc neliší.

• Citovat
  • Upravit
2105
12.5.23 14:32

Taky jsem byla na tom podobně, pak odpověděla na jeden inzerát z hecu, vůbec jsem si v tom nevěřila, neměla vůbec žádné zkušenosti a to vyšlo. Zkus se zaměřit na větší firmy, takové opravdu mraveniště, kde se člověk sice trochu cítí jako jen jako nějaké číslo, ale berou tam lidi i bez praxe, důležité je projevit zájem, nedělají mi problém při OČR a návštěvách lékaře, což je pro matku výhra. To je třeba spediční společnost, přeprava a tak. Navíc pohovor byl normálně brnkačka, žádné záludné otázky, cílené uvádění do rozpaků, jak jsem to zažila v jedné knihovně, takže bych se zajímala o tenhle obor. Velká firma, kde je víc lidí, kde to nebude všechno na tobě, a když vypadneš, potáhnou další, pak zase potáhneš ty za ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3709
12.5.23 14:56

A jaka je tedy tvoje praxe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 14:56

Můžu vědět, co je to za město?
Nebydlím tedy v severních Čechách, ale třeba u nás ve městě shánějí lidi na sociálku na pracák už více než rok a bez šance. Nikdo jim to za ty peníze nechce dělat.
A na jiné úřady to není o moc lepší, v podstatě jsou často na penězích na hranicích chudoby, takže ty řeči o tetičkách a podobně nejsou pravda.
Na druhou stranu už jsou radši, když berou s doporučením, protože když vzali někoho bez, tak ho museli často ve zkušebce vyrazit. :roll:

• Citovat
  • Upravit
15995
12.5.23 14:58

No, moc nechapu toho bliciho smajlika. Ja hledala praci nekolik mesicu i v Praze s lepsim vzdelanim a delsi praxi, protoze jsem chtela urcitou lokalitu…na malem meste mimo hlavni regiony si dokazu predstavit, ze to bude bida :nevim: Proste musis hledat dal, nebo vzit, co je :nevim: Na tech uradech to fakt byva zabetonovane no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.5.23 15:04
@Anonymní píše:
Můžu vědět, co je to za město?
Nebydlím tedy v severních Čechách, ale třeba u nás ve městě shánějí lidi na sociálku na pracák už více než rok a bez šance. Nikdo jim to za ty peníze nechce dělat.
A na jiné úřady to není o moc lepší, v podstatě jsou často na penězích na hranicích chudoby, takže ty řeči o tetičkách a podobně nejsou pravda.
Na druhou stranu už jsou radši, když berou s doporučením, protože když vzali někoho bez, tak ho museli často ve zkušebce vyrazit. :roll:

Tady u nás jo. Jak píše zakladatelka - sever Čech. Místa jsou často pro lidi s VŠ titulem. Čím vyšší, tím lépe. A místa jsou často pro rodinné příslušníky. Jinde na některá místa stačí maturita, tady chtějí minimálně Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
12.5.23 15:05

Napiš mi do sz jaké bys chtěla město v severních Čechách. I pár místech vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 15:05

Sorry, podrobnosti tady moc sdělovat nechci… A peníze jsou pro mě podstatné snad až na posledním místě, chlap vydělá dost… Radši bych, než ranec peněz, chtěla vyzvedávat dítě odpoledne ve školce :roll: Hlásila jsem se i na kuchařku do školní jídelny, vařit umím, chodila jsem na brigády do kuchyně a práce rukama mi nesmrdí, ale akorát si zaklepali na čelo, že jsem překvalifikovaná..

• Citovat
  • Upravit
22481
12.5.23 15:10

3 mesice nejsou tak dlouha doba. Nehazela bych flintu do zita. Ja zas kdysi nemohla najit praci po skole a dele nez ty. To se proste v zivote stava. Nemas kontakty z toho zamestnani, co jsi byla pred materskou 6 let? Rozhodit site v oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.5.23 15:12
@Anonymní píše:
Sorry, podrobnosti tady moc sdělovat nechci… A peníze jsou pro mě podstatné snad až na posledním místě, chlap vydělá dost… Radši bych, než ranec peněz, chtěla vyzvedávat dítě odpoledne ve školce :roll: Hlásila jsem se i na kuchařku do školní jídelny, vařit umím, chodila jsem na brigády do kuchyně a práce rukama mi nesmrdí, ale akorát si zaklepali na čelo, že jsem překvalifikovaná..

No vidis, a fabrika ti je k bliti :nevim: Prekvalifikovana jsi, tak jim musis poradne vysvetlit, proc to chces delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.23 15:13
@Oriseka píše:
3 mesice nejsou tak dlouha doba. Nehazela bych flintu do zita. Ja zas kdysi nemohla najit praci po skole a dele nez ty. To se proste v zivote stava. Nemas kontakty z toho zamestnani, co jsi byla pred materskou 6 let? Rozhodit site v oboru.

Nemám.. Přestěhovali jsme se 50km daleko, firma skončila a zaměstnanci se rozutekli neznámo kam… Takové kamarády jsem tam neměla, že bych s nima byla v kontaktu i po několika letech..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová