Zpříjemnění dnů doma s dětmi

1000
25.9.22 13:32

Zpříjemnění dnů doma s dětmi

Ahoj, holky,

prosím o rady a nápady. Stejně jako vy všechny ostatní své dvě děti (mladší má necelé dva měsíce, starší má dva roky) miluji nade vše. Avšak vzhledem k tomu, že se s námi už několik týdnů táhnou nemoci, jsem s nimi pořád zavřená doma a už mi z toho prostě hrabe. Nevím, jak dlouho ještě vydržím ten každodenní kolotoč a rutinu.

Prosím, když vás postihne něco podobného, že se prostě dlouhou dobu nemůžete hnout z domu, jak si zpříjemňujete pobyt doma? Bohužel to došlo tak daleko, že hned od rána jsem otrávená, když vím, co mě čeká. Odnáší to především starší syn, protože nemám tolik trpělivosti a jsem na něj protivná… Mám na mysli především ten čas, kdy s dětmi jste doma samy a není nikdo, kdo by vám na chvilku pomohl a ulevil (manžel, partner, babička atd.)

Děkuji za rady a tipy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
25.9.22 13:41

A alkohol nebo drogy nejsou resenim! (vtip) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
25.9.22 13:44

A takové ty běžné věci ho už nebaví? Myslím malování (taky vodovkami, prstovými barvami), plastelína, lego, pečení sušenek, výroba různých ozdob, vyplňování úkolů s nálepkami, knížky atd.?

• Citovat
  • Upravit
74217
25.9.22 13:45

U nás se moc neřeší nemoci. Ale včera jsme si s děckama máknulí ve vinohradu. Dneska nás vše bolí 😂. Takže je takový trošku odpočinkový den. Dopoledne jsme spolu dělali písemnou přípravu do školy. Dcera má vzít zítra do školy nějaké jídlo, které je tradiční v Německu. Tak budeme péct. Čekáme, až pekárna udělá těsto. Ještě něco musíme vymyslet. Teď se díváme celá rodina na televizi. Kdo chce, tak si čte. Prostě odpočíváme. Jinak máme tři domácí kocoury. S těmi se děcka hodně vyblbnou. Dneska je sucho. Tak i psa jsme si vzali domů. Takže jsme tak nějak společně. Občas někdo pláchne k sobě do pokoje a zas se vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.9.22 13:45

Cokoliv, co ti dela radost a odpouta te to na chvili od deti.
Kouknout na film, vlezt si na par minut do teple vany, pokud mas moznost kam ty deti zatim bezpecne zavrit, zacvicit si, proste cokoliv.

Nejlepe si tyhle cinnosti zarazovat behem dne, mezi povinostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
25.9.22 13:46

Nebo jsem to špatně pochopila a myslíš zpříjemnění pro sebe? :-) Já si třeba čtu knížku.

• Citovat
  • Upravit
76939
25.9.22 13:47

@Pdoctor dvouleté i dvouměsíční dítě se dají i při nemoci do kočáru a není nutné trčet neustále doma, děti na čerstvém vzduchu pookřejí a ty si vylepšíš náladu i fyzické a duševní zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
25.9.22 13:48

Ano, jde o me :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.9.22 13:50

@Pdoctor a nemocna jsi i ty nebo jen deti? Pokud jen deti, tak jakmile se objevi doma manzel, nech mu je a jdi sama ven. Je celkem jedno, jestli pujdes sama na kafe nebo si zabehat, ale za me to pomaha nejvic. Ja nechavam manzelovi maleho nekolikrat do tydne a jdu si proste sama zasportovat, aspon na hodku dve, clovek vypadne na vzduch, vybije ze sebe tu spatnou energii a hned se pak ten kolotoc lip zvlada. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.9.22 14:00

Já chodím s děmi ven. Pokud nemají horečku, není nutné sedět doma. Ty máš ještě oba kočárkové, tak šup do kočáru a ven.
Pokud jsou nemocné jen děti a ty ne, tak pokaždé když máš možnost uteč pryč.
A já jsem už v tomhle věku prostě pustila dětem televizi, a dala si kafe v jiné místnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
25.9.22 14:04

Ja si třeba něco vyrábím :D teď jsem zkoušela dělat květníky ubrouskovou technikou a hned sem si do nich zasadila namnožený rymovnik :mrgreen: to sem měla takovou radost a byl to celkem příjemný relax :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
25.9.22 14:14

Tak já třeba v poslední době objevila krásu lega. Stavím si domečky :D dcerka u toho pridava zvířátka a panáčky, hraje divadlo (má 4) a mladší (8 měsíců) žužlá kostky. To si dám dokonce v klidu i kafe a přečtu zprávy. Jsem měsíc doma bez manžela, hlídání nula, ale zase mám aspoň starší v týdnu ve školce. Takže prostě zkus najít něco, co tě na chvilku odpoutá a umožní ti mentálně vypnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
25.9.22 14:17

@Netopirek jen technická, to zakladatelky dvouměsíční ještě asi moc telku neocení ;)
ale s tím kočárkem to píšu také, nemocné děti můžou ležet v kočárku stejně jako doma, a venku je to stokrát lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
25.9.22 14:23

Jak uz zaznelo, kdyz neni teplota, jit klidne ven. Samozrejme ne na hriste nakazit cizi deti. Doma je to kolikrat neskutecna otrava, stres, vztek.. znam moc dobre :D A je teda pravda, ze dvouletej jeste nepochopi, natoz aby to respektoval, ze chces mit chvili klid pro sebe. Holt dokola doblba nalepky, cmarani, opici draha, neco upect a co nejvic se snazit, aby si chvili hral sam :D Pripadne muze pomahat s pradlem, myckou, prachem, vysavacem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.9.22 14:24
@Pdoctor píše:
Ahoj, holky,

prosím o rady a nápady. Stejně jako vy všechny ostatní své dvě děti (mladší má necelé dva měsíce, starší má dva roky) miluji nade vše. Avšak vzhledem k tomu, že se s námi už několik týdnů táhnou nemoci, jsem s nimi pořád zavřená doma a už mi z toho prostě hrabe. Nevím, jak dlouho ještě vydržím ten každodenní kolotoč a rutinu.

Prosím, když vás postihne něco podobného, že se prostě dlouhou dobu nemůžete hnout z domu, jak si zpříjemňujete pobyt doma? Bohužel to došlo tak daleko, že hned od rána jsem otrávená, když vím, co mě čeká. Odnáší to především starší syn, protože nemám tolik trpělivosti a jsem na něj protivná… Mám na mysli především ten čas, kdy s dětmi jste doma samy a není nikdo, kdo by vám na chvilku pomohl a ulevil (manžel, partner, babička atd.)

Děkuji za rady a tipy! :)

Pokud nemá syn horečky, ven může. Nebo aspoň na kočárku. Neměla jsem 2 děti současně, jen jedno. Ale dělal se mnou vše, co jsem dělala já mimo žehlení. Prostě byl se mnou a „pomáhal“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí