Zrušení IVF kvůli psychice

Anonymní
21.1.26 11:22

Zrušení IVF kvuli psychice

Zdravím mám dotaz zrušil tu někdo IVF z důvodu psychiky? Od doby co jsme začaly s IVF tak nespim mam strach z kazdeho vyšetření bolesti po kazdem vyšetření prostě psychicky to nedám byl tu taky někdo kdo to psychicky nezvládl?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24899
21.1.26 13:11
@Anonymní píše: Více
:hug: nestyď se za to, na psychiku je to otřesný nápor. hlavně třeba při stimulaci, takový solidní hyperstimulák, to jsem byla už úplně hysterická a nepoznávala sama sebe… Úplně nic neruš, jen tam zavolej, vysvětli svůj problém a domluv se na odsunutí termínů, pokud to půjde, vše zkonzultuj tam… a na uklidnění zkus třezalku :srdce: hodně štěstí :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
21.1.26 13:22

Ty už jsi zahájila stimulaci a teď to chceš odpískat? jako rozumím, že to není nejpříjemnější období, taky jsem byla z toho rozložená, ale to by byla hrozná škoda to odpískat, pokud už stimuluješ. to si spíš zkus urgentně najít nějakého terapeuta, který by ti pomohl to přežít. jinak tě to podle mě po opadnutí hormonů bude mrzet, žes to nedoklepala. aspoň mě by to pak zpětně štvalo hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24899
21.1.26 13:27

@Noku jj, určitě to řešit s lékařem, jsou to fakt někdy hnusné stavy, nejde jen o „nepříjemné“ období, fakt to někomu zamává s psychikou totálně hrozně… vem si, že jsi 10× nadupanější hormony než normálně, co to s člověkem může dělat… já byla u prvního ivf celkem ok, u druhého naprostý otřes a hyperstimulák, musela jsem si vzít neschopenku, nebyla jsem schopna normálně solidně slušně komunikovat (pořád vytočená, nervozní, pořád pláč apod.), u třetího lepší, protože už jsme měli žádost na adopci, tak jsem se uklidňovala tím, že úplně bez dítěte neskončím ať to vyjde či nevyjde… ale ten druhý pokus byl fakt otřesný, normálně na blázinec, vážně… takže zakladatelce plně rozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
21.1.26 13:36

@Lucy75 já jí taky rozumím a nezlehčuji, že je to náročné (a to pro každého individuálně) a určitě ať to řeší i s lékařem i s terapeutem. ale je to pořád „jen“ nějakých 12-16 dní + pak teda třeba dalších 14 dní než se člověk srovná, pokud teda nemá dlouhý protokol. snažím se jí jen poskytnout nadhled, že jakkoliv hrozně se teď cítí, tak jí to zpětně může mrzet, ze se nehecla a nedotáhla to. jinak hyperstimulak je už i fyzický zdravotní problém, to pak samozřejmě na člověka psychicky doléhá vše ještě víc, když je mu fest špatně i fyzicky, ale to zakladatelka nezmiňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
21.1.26 13:39

A jsi si jistá, že jsi zralá na to starat se o dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
21.1.26 14:07

Ahoj…jakou bolest mysliš?
Myslíš pak na porod? Eventuelně když bude císař? To jsou bolesti! Ale ne u ief

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24899
21.1.26 14:10

@TJ4491 no tak třeba u hypestimuláku nebo odběru vajíček bolest rozhodně byla…
samozřejmě to nesrovnávám s porodem…
Ale horší byla ta psychika, vážně bych to nechtěla už nikdy vrátit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
21.1.26 14:14

@Lucy75 ..... Taky sem po ivf… A bolesti sem měla ne že ne! A navíc absťak protože sem přestala 14 dní před kouřit… K tomu psychika taky nebyla ok… Ale když po něčem toužím a chci, tak přece musím něco vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
21.1.26 19:52

Měla jsem kdysi kolegyni. Nemohla otěhotnět, byla opakovaně na IVF. Nakonec to vzdala a manželství se rozpadlo. Já jí poznala, když už byla vdaná po druhé. Po čtyřicítce se nakonec smířila s tím, že nemůže mít děti a ve 46 přirozeně otěhotněla a dítě donosila. Už s tím vůbec nepočítala. Byla moc šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
21.1.26 19:54
@MartinL45 píše: Více

To, že někdo nezvládá opakovaně IVF, přeci nic nevypovídá o tom, že není zralá starat se o dítě. Kdyby to bylo vhodné měřítko, že kdo nevydrží bolesti, nemá mít dítě, tak minimálně půlka chlapů by byla bezdětná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.1.26 19:58

Zakladatelko, nevím jestli se ještě k téhle diskuzi vrátíš, a nepochopila jsem, zda už stimuluješ. Pokud si stimulaci už rozjela, tak si zkus zavolat přímo někam na psychiatrii. Pokud toho nejsi schopna, řekni partnerovi. Myslim, ze jen terapeut v tomhle případě stačit nebude.
Dá se to zvládnout a az ty hormony opadnou, tak se na to zpetne budeš dívat jinak. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová