Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alenka84 Co kdyz te promichaji s nejakym darebakem? ![]()
To uz pak tezko vyreklamujes. ![]()
@29 píše:
Málá technickáOheň kosti nespálí, ty se potom melou. Viděla jsem chytrý dokument o požárech a tam zmiňovali i toto.
jo jo, já si o tom teď ze zvědavosti četla nějakou reportáž tuším na idnesu…kosti se pomelou a kovové součástky (náhradní díly, hřebíky z rakve) zbydou a vyhodí se
@St. Estephe píše:
@alenka84 Co kdyz te promichaji s nejakym darebakem?
To uz pak tezko vyreklamujes.
po smrti už by byl neškodnej
Ale ideální by teda bylo, aby ten kdo bude zařizovat pohřeb zařídil, aby rozptýlili i toho přede mnou a po mně…
Prababička milovala skalku na chatě, její dcera ji tam rozprášila, věděla, že to tam měla ráda a chtěla ji mít blízko sebe. Další příbuzní si vysloveně přáli být s urnou zakopáni u svého domu. Pokud to bylo jejich přání, nevidím v tom problém.
@Tereza1986 píše:
Prababička milovala skalku na chatě, její dcera ji tam rozprášila, věděla, že to tam měla ráda a chtěla ji mít blízko sebe. Další příbuzní si vysloveně přáli být s urnou zakopáni u svého domu. Pokud to bylo jejich přání, nevidím v tom problém.
Přesně tak, tahle přání by se měla respektovat, pokud je to aspoň trochu možné
@Anonymní píše:
Jsem ještě v šoku a možná píšu zmateně - sestřenice zrušila nájemní smlouvu na hrob, odvezla urny s ostatky rodičů a prarodičů a ty zakopala na zahradě![]()
![]()
V zemi ještě zůstaly ostatky těch, co byli pohřbeni v rakvích. Vůbec to nechápu a ani nevím, jak to řešit, jestli to vůbec mám řešit. Přijde mi nedůstojné, aby lidé, které jsem měla ráda skončili takhle. Nevíte, co stojí v zákoně o pohřebnictví? Mohla bych jejich ostatky přemístit do našeho hrobu, kdyby mi dovolila, je na její zahradě vykopat?
Já mám s dětmi domluvené, že mi postaví kolumbárium na zahradě, nechci být na hřbitově. Nic morbidního mi na tom nepřijde ![]()
@St. Estephe doufám, že kdyžtak by nějaká končetina čouhala z tašky ven ![]()
Chudák zakladatelka ![]()
@Angua píše:
@St. Estephe doufám, že kdyžtak by nějaká končetina čouhala z tašky venChudák zakladatelka
Taky mě napadlo, že nebude nadšená, jak se to tu vyvinulo…ale tak odpovědi na svoje otázky snad dostala ![]()
My jsme měli společný hrob se sousedy - vzdálená rodina a před x lety se hrob zrušil a každá rodina si udělala vlastní pomník na zahradě. Máme tam dědu, pradědu a teď už bohužel i babičku. Přijde mi hezký, že lidi, který jsme měli rádi jsou stále s námi. Někomu je to proti srsti, já na tom nic špatnýho nevidím.
Když to po sobě čtu, zní to trochu divně no… ![]()