Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@a12
To říkal otec, že v okolí bylo teď dost úrazu na el. koloběžkách. O tom se mluví. Ale taky zapomínají zmínit, že každý ten vymletý byl pod vlivem. Nemám ráda tyhle koloběžky. Děda ji nutně musel děckám koupit. Dva mladší jezdí na našem vlastním chodníku na zahradě. Někdy od první třídy. Starší jsem teprve loni s tím pustila do provozu.
@a12 to jo, ale je rozdil v energii, ktere dite dostane pri skoku na trampoline a pri skoku pres gumu, stejne jako v rychlosti, kterou dite vyvine na kole kolem domu a elektrokolobezce. Takze logicky jsou pak horsi i ty nasledky. Ale zminila jsi elektrokolobezky, ty jsou me na chodnicich trnem v oku.
@Kelsey píše:
@a12
To říkal otec, že v okolí bylo teď dost úrazu na el. koloběžkách. O tom se mluví. Ale taky zapomínají zmínit, že každý ten vymletý byl pod vlivem. Nemám ráda tyhle koloběžky. Děda ji nutně musel děckám koupit. Dva mladší jezdí na našem vlastním chodníku na zahradě. Někdy od první třídy. Starší jsem teprve loni s tím pustila do provozu.
No, ja, si taky když to přišlo rikala, ze by to bylo fajn do práce, když jdu s detma do skoly a skolky, popojedem busem a ja pak musim jit hodně svižným krokem abych stihala do práce, tak jsem si rikala, že ta koloběžka by byla super, do autobusu složit do ruky, pak se na ni svezt k práci, ale když jsem ji viděla v provozu, tak, jsem si to rozmyselela.. Tím, že na ni jen stojíš a neodrezis se, tak to na mě mox stabilně nepůsobí.. Ještě to jede dost rychle
@Cuddy píše:
@a12 to jo, ale je rozdil v energii, ktere dite dostane pri skoku na trampoline a pri skoku pres gumu, stejne jako v rychlosti, kterou dite vyvine na kole kolem domu a elektrokolobezce. Takze logicky jsou pak horsi i ty nasledky. Ale zminila jsi elektrokolobezky, ty jsou me na chodnicich trnem v oku.
Ono když dítě jede z kopce na kole a třeba zabrzdi přední, tak je, z toho taky kolikrát nepeknej úraz.
@a12 to jo, to je jasne, proto jsem psala to kolem domu, na kole se muzes dost zranit, ale ty elektrokolobezky propletajici se mezi chodci a detmi ![]()
@Cuddy píše:
@a12 to jo, to je jasne, proto jsem psala to kolem domu, na kole se muzes dost zranit, ale ty elektrokolobezky propletajici se mezi chodci a detmi
My právě kolem domu kopce, z kterých se může pěkně rozjet a rozsekat máme
a jako bonus může vjet pod kola dobytkum, co tu projíždí
a to nejsme u žádný hlavní silnice.. Většina místní občas někdo jen projede
@a12 píše:
No, ja, si taky když to přišlo rikala, ze by to bylo fajn do práce, když jdu s detma do skoly a skolky, popojedem busem a ja pak musim jit hodně svižným krokem abych stihala do práce, tak jsem si rikala, že ta koloběžka by byla super, do autobusu složit do ruky, pak se na ni svezt k práci, ale když jsem ji viděla v provozu, tak, jsem si to rozmyselela.. Tím, že na ni jen stojíš a neodrezis se, tak to na mě mox stabilně nepůsobí.. Ještě to jede dost rychle
Sousedka taky na ni jezdí. Ona má autodopravu. Kamiony neparkuje u domu. Tak u domu sedne na el. koloběžku. Doveze se ke kamionu. Odjezdí si, co ten den má domluvené. Zas zaparkuje kamion a jede domů na koloběžce. Vidím, že známí ji berou i do Chorvatska a někde autem na dovolenou. Že jeden na tom frkne pro pečivo čerstvé. Na druhém stupni na ni jezdí do školy děcka běžně. Naše děcka mají nakázáno, že pojedou pomalu, že nebudou přidávat. Jinak si na ni ani nepodívají v garáži. Ale říkám. Dva mladší zatím jen na zahradě si jezdí na našem chodníku. Kde na ně vidíme. Velkou jsem loni prvně pustila. Tam řešíme, že si chce dělat papíry na skútr. Jsem ji řekla, že první leda babetu, jak mají její kamarádi na vesnici a draci na tom jezdí, pak může postoupit na skútr.
Já nechápu děti na elektrokoloběžkách. Jako nesnáším to i u dospělých, ale u dětí už vůbec. Vždy je lepší, aby dítě jelo na normální koloběžce nebo kole. A to i vzhledem k úrazům, tréninku motoriky, fyzičce a všemu. Ale já jsem teda i proti těm elektrickým autíčkám pro batolata a předškoláky.
@a12 píše:
Tak dneska ma snad každej trampolínu se sítí, to úplně nehrozí, že by vyskocil z trampoliny, pokud se zavřou.
To je úplné minimum, o tom jsem a i nepsala. Tady jde o to, že když jsou dvě děti, je otázkou času, kdy to těžší dopadne v momentě, kdy se mladší bude odrážet nebo pristavat. A v tu chvíli ten povrch ztrácí pružnost, snadno se vymkne, zlomí kost atd.
@Barbucha3 píše:
Já nechápu děti na elektrokoloběžkách. Jako nesnáším to i u dospělých, ale u dětí už vůbec. Vždy je lepší, aby dítě jelo na normální koloběžce nebo kole. A to i vzhledem k úrazům, tréninku motoriky, fyzičce a všemu. Ale já jsem teda i proti těm elektrickým autíčkám pro batolata a předškoláky.
No, ja hlavně nechápu, k čemu dítě potřebuje jakykoliv pohon
kdy jindy má vynaložit fyzickou aktivitu.. To samý elektrokola.. K čemu je Elektrokolo pro děti? Pro starší lidi to beru jako fajn věc, jen se mi teda nelíbí jak je to velký a těžký, já ještě ráda budu hodně let šlapat bez pomoci
ale třeba mamka si ho na, cestu do práce pořídila, dlouhý roky jezdila na klasickym teď uz si ráda do toho kopce pomůže. Ale děti, ať trošku makaj ![]()
@inkakřivák píše:
A s elektrokolobezkou se smí po silnici?
bohužel ano
@inkakřivák píše:
To netuším, ale běžně potkáváme děti na elektrokoloběžce, jak jedou samy mezi vesnicemi, bez helmy. To mi přijde naprosto hrozné.
Moji kluci naštěstí po ničem podobném netouží.
@inkakřivák píše:
Spíš musí si myslim, ze nesmí na chodník.
@stinga píše:
bohužel ano
U nás jezdili i v obchodním centru a ohrožovali lidi. Teď už mají utrum. Ale trvalo to.