Zrušit trampolínu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
22.8.23 09:04
@Billi píše:
To netuším, ale běžně potkáváme děti na elektrokoloběžce, jak jedou samy mezi vesnicemi, bez helmy. To mi přijde naprosto hrozné.
Moji kluci naštěstí po ničem podobném netouží.

Bohužel mnoho dětí nemá helmy ani na kolech nebo skateboardech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.8.23 09:08
@a12 píše:
No, ja hlavně nechápu, k čemu dítě potřebuje jakykoliv pohon :nevim: kdy jindy má vynaložit fyzickou aktivitu.. To samý elektrokola.. K čemu je Elektrokolo pro děti? Pro starší lidi to beru jako fajn věc, jen se mi teda nelíbí jak je to velký a těžký, já ještě ráda budu hodně let šlapat bez pomoci :mrgreen: ale třeba mamka si ho na, cestu do práce pořídila, dlouhý roky jezdila na klasickym teď uz si ráda do toho kopce pomůže. Ale děti, ať trošku makaj :lol:

Jo přesně tak. Rodiče a prarodiče taky už mají nebo pokukují po elektrokolech, tam to beru. Ale mladý člověk nebo dítě na elektro to nee. Kolo, brusle, koloběžka, skate. Jen ať vynakládají nějaké úsilí. Nedávno jsem viděla tak sedmiletého kluka na takové té elektrické jednokolce. Měl pořádnou helmu a chrániče, ale stejně, ta věc jezdí hrozně rychle :roll:. Vůbec nechápu k čemu to dítě takovou věc potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.23 09:11

Taky potkávám jedno dítě bez helmy na el. koloběžce. On tu helmu má. Ale má ji za pasem. Mamka je učitelka ve školce. Jezdí i kolem školky. Vidět ho musela. Když to neřeší. Pak jednoho potkávám, že vyzvedává sestru ve školce. Pak jedou spolu na té koloběžce. Moje děti budou dodržovat pravidla, která mají. To oni moc dobře ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.23 09:12
@inkakřivák píše:
A s elektrokolobezkou se smí po silnici?

Na kole i koloběžce smí samo dítě od 10 let. Jinak s doprovodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.8.23 09:13

Jo, na té elektrokoloběžce taky trvám na helmě. Když to někdy vidím jak jezdí rychle někdo bez helmy. Ale taky se na tom stávají dost neříjemná zranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
22.8.23 09:19

@K92 Však já taky pořád koukám, co se tam děje, a jakmile začne nejmladší víc poletovat ve vzduchu, nebo začnou provozovat moc velké kraviny, tak hned zasahuju. Ale ta návštěva už je pak prostě poloviční. :)

Edit: Jak jsem někde četla, tak trampolína prostě není paní na hlídání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.8.23 10:33
@topazio píše:
Bohužel mnoho dětí nemá helmy ani na kolech nebo skateboardech.

Protože je k tomu rodiče nevedou. Znám několik lidí, co jedou mantru „my taky helmy nenosili“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.23 10:54

Když už ji máte, tak bych ji nerušila - jako kdyby na ni neskákali nějak často a nebyla oblíbená, tak bych ji asi zrušila - ale takto nee.
Každopádně já bych po zkušenosti s neteří už trampolínu nechtěla, alespoň ne pro malé děti. Neteř bude mít 5 let a na jaře si 2× zvrtla nohu. Prvně to bylo jen na stažení obinadlem a cca týden šetření nohy, podruhé už to měla snad i zlomený a skoro měsíc měla ortézu a pak další měsíc na tu nohu našlapovala jakoby tu ortézu měla jak byla navyklá. No už se to srovnalo, ale upřímně se té trampošky teď trošku děsíme :lol: Ještěže se ještě vešla do kočárku, protože o berlích sice chodila trochu, ale ještě je maličká :nevim:

• Citovat
  • Upravit
758
22.8.23 14:56
@Janli píše:
Nebylo by lepší ty děti naučit, jak se trampolína používá bezpečně a dohlížet na ně? Co jim seberete dál? Kola, brusle? Vykácíte všechny stromy v okolí? Doufám teda, že jim taky seberete bazén, protože tam se každý rok děti utopí. Není řešení je okrádat o věc, kterou mají rádi.

Tak bezpečně používat trampolínu umějí až děti kolem 10 let, které ji fyzicky vůbec zvládnou, to je asi gros všech varování před jejich užíváním dětmi. Protože skákat je tak jednoduché a umí to každý - haha to určitě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák